Dole Left
Dole Right

Διαβάστε:

 

Δώδεκα χρόνια χωρίς τον Αλφόνσο Φορντ!

Ήταν 4 Σεπτεμβρίου του 2004, όταν σε ηλικία 33 ετών ο Αλφόνσο Φορντ «ηττήθηκε» από τον μεγαλύτερο αντίπαλο που αντιμετώπισε ποτέ, την λευχαιμία.


Ο χαρισματικός Αμερικανός που ήξερε πως να διασπά κάθε άμυνα βρίσκεται και θα βρίσκεται για πάντα χαραγμένος στην μνήμη όλων. 

Ο Αλφόνσο Φορντ γεννήθηκε στις 31 Οκτωβρίου του 1971 και έδειξε από την αρχή ότι θα γράψει ιστορία στο μπάσκετ. Στο κολεγιακό πρωτάθλημα έγινε ο πρώτος παίκτης όλων των εποχών στο NCAA που ολοκλήρωσε και τις 4 σεζόν με πάνω από 25 πόντους μέσο όρο.

Τη σεζόν 1995-1996 αγωνίστηκε στην Ισπανία, ενώ την επόμενη σεζόν ήρθε στην Ελλάδα για χάρη του Παπάγου. Το 1997 αγωνίστηκε για λίγα παιχνίδια στη Τουρκία, αλλά τον Αύγουστο του ίδιου έτους διαγνώσθηκε για πρώτη φορά με Λευχαιμία. Τη σεζόν 1998-1999 επέστρεψε στην Ελλάδα για να αγωνιστεί στο Σπόρτιγκ, με το Περιστέρι να ακολουθεί, με το οποίο αγωνίστηκε και στην Ευρωλίγκα.

Τη σεζόν 2000-2001 αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης στην Α1 κάτι που τον έφερε κοντά στον Ολυμπιακό με τον οποίο διακρίθηκε και στην Ευρωλίγκα.

Ο Αμερικανός είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ του Ελληνικού Πρωταθλήματος τέσσερις φορές και την αγωνιστική περίοδο 2000-2001 ήταν και ο MVP της Α1! Παράλληλα ήταν κορυφαίος σκόρερ στην Ευρωλίγκα το 2001 και το 2002. Μάλιστα μετά τον θάνατο του το συγκεκριμένο βραβείο έχει το δικό του όνομα!

Τον Αύγουστο του 1997 διαγνώστηκε ότι έπασχε από λευχαιμία, ωστόσο μέχρι το 2004 κατάφερνε να νικά την ασθένεια. Δεν έδινε σημασία στα ειδικά φάρμακα και στις ισχυρές δόσεις που έπαιρνε... Το μόνο που τον ένοιαζε ήταν να παίζει με την πορτοκαλί μπάλα! Την ανακοίνωση ότι πάσχει από καρκίνο την έκανε λίγε μέρες πριν το «τέλος», όπου και εισήχθη στο νοσοκομείο του Μέμφις. Λίγες μέρες αργότερα, ηττήθηκε από τον μεγαλύτερο αντίπαλό που συνάντησε ποτέ.

Video

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Κάνε like στη σελίδα του bam.gr στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα του Ολυμπιακού μας:

 

Σχολιάστε

  1. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
  2. TAGS