Dole Left
Dole Right

Διαβάστε:

 

Συνεχίζει αήττητος την προετοιμασία του

Με τον V-Span να τα κάνει όλα (15 πόντους, 6 ασίστ και μετρημένες προσπάθειες) και τον Γκριν (14 πόντους) να επιβεβαιώνει πως θα είναι καταλύτης στην ομάδα που «χτίζεται», οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν πολύ εύκολα 86-74του Ερυθρού Αστέρα, στα «Δύο Αοράκια» και την Κυριακή θα παίξουν με την Εφές. 


Σε θέση οδηγού από την αρχή οι Πειραιώτες, με σταθερά την «γρανιτένια» τους άμυνα, αλλά και την καλή δημιουργία του αρχηγού του. Υπήρξαν κάποια αναμενόμενα –λόγω της εποχής- «νεκρά» διαστήματα, τα οποία θέλησαν οι Σέρβοι να εκμεταλλευτούν και να «επιστρέψουν» στο ματς, αλλά στο… νήμα αποκαταστάθηκε η τάξη, με σωστές επιλογές και μυαλωμένο παιχνίδι. 

Ύστερα από δέκα μήνες, ο Πάτρικ Γιανγκ επανήλθε στη δράση, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να του δίνει… συντηρητικά ρόλο και τον Αμερικανό να βγάζει διάθεση στα μετόπισθεν (έπαιξε 11'). Πολύ καλή εμφάνιση από τον Παπανικολάου, ορεξάτος ο Μάντζαρης, έκανε «δουλίτσα» ο Παπαπέτρου. 

Το ματς

Με Μάντζαρη, Σπανούλη, Πρίντεζη, Παπανικολάου και Μιλουτίνοφ ξεκίνησε ο Ολυμπιακός, ο οποίος στα πρώτα λεπτά αντιμετώπιζε πρόβλημα στο «ζωγραφιστό» και βρέθηκε πίσω με 7-5. Σιγά-σιγά, οι ερυθρόλευκοι «έσφιξαν» στην άμυνα, δεν άφησαν τους παίκτες του Ερυθρού Αστέρα να πλησιάσουν στην ρακέτα και με τον Σπανούλη να οργανώνει και να δημιουργεί εξαιρετικά, έτρεξαν επιμέρους σκορ 8-0 για το 15-9 στο Ηράκλειο. Οι πρωταθλητές είχαν υψώσει… τείχος στα μετόπισθεν, ανάγκαζαν τους Σέρβους σε λάθη ή κακές επιλογές, ενώ την ίδια ώρα έβρισκαν σκορ στην επίθεση (χάρη στον Γκριν που έπαιζε πολύ στο ένας με έναν και τον Παπ») για το… άνετο 24-11 στο 8’. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν σε 26-16, εκμεταλλευόμενοι ένα «περίεργο» δίλεπτο του Ολυμπιακού (με Γκριν, Λοτζέσκι, Μπριτς, Χάκετ, Αγραβάνη στο παρκέ), όπου έχασε τον προσανατολισμό του και πήγε περισσότερο του αναμενομένου σε ατομικές προσπάθειες. 

inner

Ο Γκριν επιβεβαίωνε με το καλημέρα πως είναι killer, πως του αρέσει να παίρνει πάνω του επιθέσεις και πως δεν διστάζει να πάρει το σουτ με το πού τον αφήσεις… για λίγο μόνο του. Με ένα δικό του 5-0, λοιπόν, ο Ολυμπιακός έφτασε στο 33-18. Το παιχνίδι δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας, με κακό μπάσκετ για 2-3’, δείγμα βέβαια και της πρώιμης κατάστασης που βρίσκονται οι δύο ομάδες. Ακόμα κι έτσι όμως οι Πειραιώτες είχαν εδραιώσει σε διψήφια επίπεδα τη διαφορά τους και δια χειρός Μπριτς –που μπήκε στην εξίσωση μετά από ώρα- έγραψαν το 39-22 απέναντι σε έναν Ερυθρό Αστέρα που δεν μπορούσε να βρει λύσεις στο σετ παιχνίδι απέναντι στην ερυθρόλευκη άμυνα από γρανίτη. Ύστερα από δέκα μήνες, ο Γιανγκ πάτησε ξανά παρκέ και αν μη τι άλλο έβγαλε πάθος στην άμυνα, ενώ στην επίθεση δεν «ταΐστηκε», δείχνοντας και ο ίδιος… επιφυλακτικός. Σε αυτή τη χρονική περίοδο είναι αναμενόμενα και τα κενά διαστήματα, τα οποία επέτρεψαν στους Σέρβους –με τον Κούζμιτς να παίρνει πρωτοβουλίες στο ζωγραφιστό- να μειώσουν σε 43-32, προτού με buzzer beater τρίποντο, ο Μάντζαρης διαμορφώσει το 47-34 του πρώτου μέρους. 

inner

Όπως τελείωσε το ημίχρονο, έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος, με τον Μάντζαρη από τα 6,75 να στέλνει το σκορ στο 50-34. Οι Σέρβοι δεν το έβαζαν κάτω, μυρίστηκαν ένα ερυθρόλευκο black out (Μάντζαρης, Σπανούλης, Παπανικολάου, Παπαπέτρου και Μιλουτίνοφ στο παρκέ) και με καλές επιλογές –κυρίως κοντά στη ρακέτα- έριξαν μετά από ώρα τη διαφορά κάτω από τους δέκα, 50-42. Σπανούλης και Παπαπέτρου… φόρτωσαν το αντίπαλο καλάθι με συνεχόμενα καλάθια για το 59-44, ωστόσο Μιλουτίνοφ και Μπριτς είχαν πολλά προβλήματα στο «ζωγραφιστό», με αποτέλεσμα οι Σέρβοι –που είχαν βρει ρυθμό στην επίθεση- να μειώσουν ακόμα και στους επτά, 61-54, σε ένα πιο ανοιχτό μπάσκετ. Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να ξαναμπούν στο «κόλπο», έδειχναν σαφώς πιο βελτιωμένοι στην επίθεση, αλλά ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο –με σερί βολές- να διατηρήσει τα ηνία του αγώνα, κλείνοντας την περίοδο στο +9, 67-58. 

inner

Οι Χάκετ-Γκριν έδωσαν εκ νέου μεγάλη διαφορά στην ελληνική ομάδα, γράφοντας το 75-61, με τον δεύτερο να… κλέβει τις εντυπώσεις με το επιθετικό παιχνίδι του. Οι πρωταθλητές «έχασαν» προς στιγμήν το μυαλό τους, πήγαν σε κακές επιθέσεις και ο Ερυθρός Αστέρας βρήκε ξανά την ευκαιρία να μειώσει σε 75-67. Μετά από εκατέρωθεν άστοχες επιθέσεις, εν μέσω πολύ πιεστικής άμυνας των Πειραιωτών, ο Σπανούλης… τελείωσε οριστικά την υπόθεση νίκη. Με δύο διαδοχικά καλάθια διαμόρφωσε το 84-72, προτού στο τελευταίο διαδικαστικό λεπτό, έρθει το τελικό 86-74 υπέρ του Ολυμπιακού. 

Τα δεκάλεπτα: 26-16, 47-34, 67-58, 86-74 

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 14 (2τριπ, 3ριμπ), Μπιρτς 5 (3ριμπ), Γιανγκ 2, Παπαπέτρου 5 (1τριπ), Σπανούλης 15 (1τριπ, 6ασ), Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ 4, Πρίντεζης 10 (5ριμπ), Παπανικολάου 9 (4ριμπ, 2ασ, 2κλεψ), Μάντζαρης 11 (2τριπ, 3ριμπ, 2ασ, 2κλεψ), Χάκετ 3 (1τριπ, 1ασ, 2ριμπ), Λοτζέσκι 8 (6/6 βολές, 2ριμπ, 1ασ), Αθηναίου. 

Ερυθρός Αστέρας (Ράντονιτς): Ρέμπιτς 2, Ντάγκουμπιτς 7 (1), Μίτροβιτς 8, Λάζιτς 8 (2), Ντόμπριτς 2, Σιμόνοβιτς 7 (1), Τζένκινς 5, Γκούντουριτς 5 (1), Γιόβιτς 6, Κούζμιτς 12, Μπιέλιτσα 12.
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάνε like στη σελίδα του bam.gr στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα του Ολυμπιακού μας:

 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Έφτασε Ηράκλειο ο Ολυμπιακός Νίκη και… κούπα »

Σχολιάστε

  1. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
  2. TAGS