Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το μυαλό στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει για τον Ολυμπιακό μετά και το φιλικό με την Ατλέτικ Μπιλμπάο και αναλύει τη συνέχεια των "ερυθρολεύκων" ενόψει της νέας χρονιάς.

Παίζει καλά ή όχι ο Ολυμπιακός; Ο κόσμος του δηλώνει ευχαριστημένος. Αυτά που έχει δει τα από τα φιλικά δείχνουν ομάδα δουλεμένη. Οι αλλαγές σε τέτοια παιχνίδια πολλές. Ουσιαστικά παίζουν όλοι οι παίκτες. Το σημαντικό όμως είναι ότι βλέπεις το σύνολο που είναι μέσα στο γήπεδο να μην παρεκκλίνει των αρχών του και των όσων έχει δουλέψει στην προπόνηση. Οποιος κι αν μπει στο γήπεδο η ανάπτυξη, η σκέψη, η ανασταλτική λειτουργία πάντα έχει μια γραμμή.

Τα φιλικά που έχει δώσει ως τώρα ο Ολυμπιακός δεν ήταν εύκολα. Οσο κι αν ακόμη είναι σε στάδιο προετοιμασίας δεν έπαιξε κόντρα σε… μπυραρίες. Τελευταία η Μπιλμπάο που σε πέντε μέρες παίζει την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Νάπολι. Για τον Ολυμπιακό όσα φιλικά έδωσε ήταν όλα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ. Προετοιμάζεται για την πρεμιέρα των ομίλων που είναι σχεδόν σε ένα μήνα από τώρα. Του λείπουν πολλά; Όχι. Οσα είναι αυτά είναι γνωστά σε όλους. Λείπουν οι δυο επιθετικοί (Πουλίδο κι ο βασικός φορ) και το να μπει στο παιχνίδι ο Αφελάι. Το ματς με την Ατλέτικ δεν ήταν εύκολο. Πίεση ψηλά, ταχύτητα και κλειστοί διάδρομοι από την ομάδα του Βαλβέρδε που δεν επέτρεψε πολλά πολλά στους Πειραιώτες.

Ο Μίτσελ έχει πολλούς παίκτες στο κέντρο, ενώ στην άμυνα με τα μπακ να κάνουν καλή δουλειά και τον Αμπιντάλ με την εμπειρία του να δεσπόζει την έχει βρει την άκρη. Μπροστά; Ποιος είπε ότι ο Ολυμπιακός έχει κλείσει τις μεταγραφές του; Μόλις ολοκληρωθεί το παζλ στην επίθεση θα καταλάβουμε πλήρως για το που το πάει ο φετινός Ολυμπιακός. Βέβαια, απομένει μόλις ένα φιλικό μέχρι την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων. Αυτό μπορεί να προκαλεί ένα μίνι άγχος, αλλά το μυαλό των «κόκκινων» είναι επί της ουσίας στο ξεκίνημα του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί πάντα είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά υπάρχει πλέον η εμπειρία για να τα καταφέρει ξανά. Προφανώς αναμένουμε τις τελευταίες προσθήκες στη γραμμή κρούσης ώστε να έχουμε πλήρη εικόνα.

Ο Μίτσελ έχει πολλές επιλογές στα χέρια του. Υπάρχει σχέδιο ανάπτυξης και ακολουθείται πιστά. Προς το παρόν είναι αυτό που λέμε πάντα: «είναι σε καλό δρόμο». Όταν αποκτήσει φουλ δύναμη στα άκρη και βρει τον εκτελεστή μπροστά τότε θα είναι σε θέση αυτό που θέλει. Εχει δείξει ότι μπορεί αρκετά. Φυσικά και του λείπει η τελική πάσα, η ενέργεια μπροστά για να κάνει περισσότερες φάσεις. Μιλάμε πάντα με αντιπάλους τύπου Ατλέτικ, Λίβερπουλ ή Σίτι. Λίγο χρόνο χρειάζεται για να δέσει. Ως το ξεκίνημα του Τσάμπιονς Λιγκ θα έχει αρχίσει το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά εκεί είναι ο πρωταθλητής. Σίγουρα θα είναι διαφορετικά ματς σε σχέση με αυτά της προετοιμασίας, αλλά και οι αντίπαλοι δεν έχουν την ίδια ποιότητα με αυτούς του Τσάμπιονς Λιγκ. Ταυτότητα έχει σαν ομάδα. Προφανώς και φαντάζει πιο μπροστά από τους υπόλοιπους. Όταν αποκτήσει ρυθμό και τον killer τότε θα γίνει μια άλλη, πολύ καλύτερη ομάδα, σε σχέση με αυτά που έχουμε δει μέχρι στιγμής.

(αρθρογραφία www.sport-fm.gr) Γιώργος Μαζιάς
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάνε like στη σελίδα του bam.gr στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα του Ολυμπιακού μας:

 

Σχολιάστε

Joomla SEF URLs by Artio
Copyright ©