Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πανάξιος πρωταθλητής!

Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του απέναντι στον Παναθηναϊκό και με 93-74 στο «φλεγόμενο» ΣΕΦ έβγαλε… σκούπα στους τελικούς, επιστρέφοντας στην κορυφή!

Ήταν το φαβορί και το επιβεβαίωσε! Ο Ολυμπιακός απέδειξε μετά τη νίκη στο ΟΑΚΑ και το 2-0 πως η σειρά δεν είχε… επιστροφή και με μία εξαιρετική εμφάνιση στο… φλεγόμενο ΣΕΦ, επικράτησε 93-74 του Παναθηναϊκού, για να κάνει τη… σκούπα και να κατακτήσει το πρωτάθλημα!

Κορυφαίος και… μπροστάρης για τους «ερυθρόλευκους» ήταν ο Βασίλης Σπανούλης με 23 πόντους, με τον Πρίντεζη να προσθέτει 12 και τον Λοτζέσκι άλλους 11.

Το ματς

Με τις κλασικές τους πεντάδες που χρησιμοποιούν στη σειρά των τελικών, χωρίς αλλαγές, ξεκίνησαν οι δύο ομάδες την αναμέτρηση, αφού στον πάγκο ήταν ξανά ο Δημήτρης Διαμαντίδης για τον Παναθηναϊκό. Με τον Ολυμπιακό να είχε διάθεση να «χτυπήσει» στη ρακέτα και τους φιλοξενούμενους από την περιφέρεια ήταν η εικόνα τους ματς στα πρώτα τέσσερα λεπτά (6-6). Περίπου στα μισά της περιόδου και χωρίς να ανοίξει ο ρυθμός, οι γηπεδούχοι με τις καλές τους άμυνες έτρεξαν το παρκέ για το 10-6, όμως στη συνέχεια η αστοχία (κυρίως στις βολές), αλλά και τα επιθετικά ριμπάουντ των «πράσινων» έκαναν το 10-11, με τους Ντάνστον και Μαυροκεφαλίδη να ήταν νοκ άουτ λόγω των δύο προσωπικών τους φάουλ. Στα εναπομείναντα λεπτά της περιόδου, ήρθε ο Λοτζέσκι ορεξάτος από τον πάγκο και με τους παίκτες του Μανωλόπουλου να μην βρίσκονταν στην επίθεση, το σκορ ήταν στο 16-12.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού συνέχισαν την καλή τους άμυνα και στο δεύτερο δεκάλεπτο, διατηρώντας μία διαφορά ασφαλείας (26-20). Στη συνέχεια μάλιστα ήρθαν και τα προβλήματα για τον Παναθηναϊκό, καθώς ο Μαυροκεφαλίδης έκανε το τρίτο προσωπικό του φάουλ και με τους «ερυθρόλευκους» να ανοίγουν το ρυθμό και παράλληλα να ήταν αξιόπιστοι έξω από τα 6,75μ., η διαφορά πήγε στο +14 (34-20) στα μισά. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν μειώνοντας σε 36-27 με τους Σλότερ και Κούπερ, αλλά ο Πρίντεζης είχε τις «απαντήσεις», κάνοντας το 43-29. Στα τελευταία δύο λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, ο Γιάνκοβιτς ήρθε «καυτός» από τον πάγκο, με αποτέλεσμα να μην αφήσει το ματς να ξεφύγει κι άλλο (46-35). Με δικούς του πόντους στο τέλος ο Σπανούλης πήγε τον Ολυμπιακό ξανά στο +14 (51-37), με τον Διαμαντίδη να διαμορφώνει με δύο βολές το 51-39.

Ο Παναθηναϊκός έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο και μπήκε αποφασισμένος στο δεύτερο ημίχρονο, όπου μέσα σε δύο λεπτά έκανε ένα σερί 7-0, μειώνοντας σε 51-46. Όμως, ανάλογη ήταν η «απάντηση» του Ολυμπιακού, ο οποίος στη συνέχεια έκανε το δικό του σερί για το +12 (58-46) με μπροστάρη τον Σπανούλη στο σκοράρισμα και τη δημιουργία. Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» τους είχε πάρει από το… χέρι, με τη διαφορά να ξεφεύγει στο +20 (69-49), στα τρία λεπτά πριν το τέλος της περιόδου και με το ματς να είχε πάρει έναν «ξέφρενο» ρυθμό. Σε εκείνο το σημείο, οι γηπεδούχοι… παρασύρθηκαν, με τους «πράσινους» να μειώνουν σε 69-54, όμως φάνηκαν να μένουν από δυνάμεις, με τους παίκτες του Σφαιρόπουλου να πηγαίνουν ξανά στο +20 (75-55) και τον Διαμαντίδη να διαμορφώνει με ένα δύσκολο τρίποντο στην εκπνοή το 75-58.

Στην τέταρτη περίοδο, ο Ολυμπιακός χαμήλωσε το τέμπο του, με αποτέλεσμα να βγει εκτός… νερών και τον Παναθηναϊκό από την άλλη να κάνει ό,τι μπορεί (80-68), στα πρώτα τέσσερα λεπτά. Εκεί, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έβαλε τις φωνές και αυτές «αφύπνισαν» τους παίκτες του για ένα σερί 9-0, για το 90-68, που κράτησε σχεδόν μέχρι τη λήξη. Πλέον, οι «ερυθρόλευκοι» κρατούσαν τον τίτλο με το… 1,5 χέρι, αφού και οι παίκτες των «πράσινων» το είχαν πάρει απόφαση, με το τελικό σκορ να ήταν το 93-74.

Τα δεκάλεπτα: 16-12, 51-39, 75-58, 93-74

Video

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Κάνε like στη σελίδα του bam.gr στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα του Ολυμπιακού μας:

 

Σχολιάστε

Joomla SEF URLs by Artio
Copyright ©