Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Σίλβα έχασε μόνο το ένα από τα έξι ντέρμπι!

Λένε ότι το πρωτάθλημα κερδίζεται στα «μικρά» παιχνίδια. Λένε, επίσης, ότι για μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, που κατακτά τον τίτλο κάθε χρόνο, το κίνητρο της ευρωπαϊκής καταξίωσης είναι πλέον πιο ισχυρό.
Ο,τι και να… λένε, όμως, τα ντέρμπι με τους παραδοσιακούς αντιπάλους στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπως αυτό με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, την Κυριακή, έχουν άλλη «γεύση» για τους φίλους της ομάδας. Συνεπώς, οι πόντοι που κερδίζει ή χάνει ένας προπονητής σε αυτά είναι… διπλοί.
 
Ο Μάρκο Σίλβα, αν και νεαρός τεχνικός (μόλις 38 ετών), έχει ήδη πολλές παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο και το δείγμα, μέχρι τώρα, είναι άκρως θετικό. Η περσινή του εμπειρία στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας δεν τού έδωσε μόνο την ευκαιρία να δοκιμάσει για πρώτη φορά τις δυνάμεις του στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά το έκανε και στα μεγάλα εγχώρια ντέρμπι, με αντιπάλους τις Μπενφίκα και Πόρτο.
 
Με αφορμή το πρώτο μεγάλο παιχνίδι που δίνει ο Ολυμπιακός εντός των συνόρων, για φέτος, με αντίπαλο τον «Δικέφαλο του Βορρά», το SPORTIT σας παρουσιάζει τα αποτελέσματα των «λιονταριών» στη μοναδική τους σεζόν με τον Σίλβα στην τεχνική ηγεσία…
 
31/08/14 (Πρωτάθλημα) Μπενφίκα – Σπόρτινγκ 1-1
26/09/14 (Πρωτάθλημα) Σπόρτινγκ-Πόρτο 1-1
18/10/14 (Κύπελλο) Πόρτο-Σπόρτινγκ 1-3
08/02/15 (Πρωτάθλημα) Σπόρτινγκ-Μπενφίκα 1-1
01/03/15 (Πρωτάθλημα) Πόρτο-Σπόρτινγκ 3-0
 
Η Σπόρτινγκ, λοιπόν, έχασε μόνο το ένα από τα πέντε περσινά ντέρμπι (τέσσερα στο πρωτάθλημα και ένα στο Κύπελλο, όπου απέκλεισε την Πόρτο και στη συνέχεια κατέκτησε το τρόπαιο). Το πιο συχνό αποτέλεσμα ήταν η ισοπαλία (3) και μάλιστα με το ίδιο σκορ (1-1).
 
Κι όλα αυτά, όντας στον πάγκο μιας ομάδας με »βαριά» φανέλα, η οποία, όμως, κατά κοινή ομολογία, υστερούσε αρκετά σε ποιότητα ρόστερ έναντι των Μπενφίκα και Πόρτο.
 
Πηγή:sportit.gr
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάνε like στη σελίδα του bam.gr στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα του Ολυμπιακού μας:

 

Σχολιάστε

Joomla SEF URLs by Artio
Copyright ©