Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Περίπατο στο Αίγιο!

Η «γκέλα» της 1ης αγωνιστικής για το Κύπελλο Ελλάδας κόντρα στον Πλατανιά στο «Γ. Καραϊσκάκης» δεν άφηνε περιθώρια στον Ολυμπιακό για νέα απώλεια, καθώς μπορεί να είναι το φαβορί του 5ου ομίλου, αλλά χωρίς νίκη δεν μπορεί να προκριθεί. 
Παρά το γεγονός, λοιπόν, ότι ο Μάρκο Σίλβα αποφάσισε να δώσει ανάσες σε βασικούς ποδοσφαιριστές και ευκαιρίες σε άλλους που δεν έχουν αγωνιστεί πολύ μέσα στη χρονιά, το ρόστερ ήταν ικανό για να κάμψει τη φιλότιμη –αν μη τι άλλο- αντίσταση του Παναιγιάλειου που βρίσκεται στη 15η θέση της Football League. 
 
Τη... δουλειά για τους «ερυθρόλευκους» έκαναν οι δύο πιο έμπειροι παίκτες της ενδεκάδας που παρέταξε ο Μάρκο Σίλβα, Καμπιάσο και Τσόρι, οι οποίοι με δικά τους γκολ στο 23’ και 42’ αντίστοιχα διαμόρφωσαν το 2-0 από το α’ ημίχρονο. Το τελικό 4-0 «έγραψαν» οι Κολοβός (86’) και Ερνάνι (89’), ενώ στα θετικά για τους «ερυθρόλευκους» αξίζει να προσμετρηθεί η εμφάνιση του νεαρού Τσιμίκα που έδωσε την ασίστ στο δεύτερο γκολ. 
 
Οι «ερυθρόλευκοι» πλέον «συγκατοικούν στην κορυφή μαζί με τον Πλατανιά, έχοντας από 4 βαθμούς. 
 
Το ματς 
 
Από την αρχή του αγώνα ο Ολυμπιακός έδειξε ότι δεν είχε ιδιαίτερη όρεξη να δώσει αφορμές στον Παναιγιάλειο για να ελπίζει σε κάποιο θετικό αποτέλεσμα και παρά το γεγονός ότι είχε αλλαγές στη σύνθεσή του, οι παίκτες δεν έδειξαν κάποιο πρόβλημα χημείας μεταξύ τους. 
 
Από το 1’ οι «ερυθρόλευκοι» επέβαλλαν το δικό τους ρυθμό στο ματς και προσπάθησαν να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Πίτκα, αλλά το αυξημένο κίνητρο των γηπεδούχουν λόγω του αντιπάλου που αντιμετώπιζαν, τους οδήγησαν σε σωτήρια τάκλιν σε τελικές προσπάθειες των παικτών του Μάρκο Σίλβα. Ωστόσο, το μοιραίο για τους Αιγιώτες δεν αποφεύχθηκε και τελικά στο 23’ ο Καμπιάσο άνοιξε το σκορ και το δρόμο για τη νίκη των Πειραιωτών. 
 
Ο Σαλίνο που είχε προωθηθεί από τα δεξιά, έβγαλε τη σέντρα και ο Καμπιάσο εντελώς αμαρκάριστος από το ύψος του πέναλτι, με αριστερό σουτ δεν είχε πρόβλημα να παραβιάσει την εστία του Πίτκα. Η επικράτηση των Κυπελλούχων Ελλάδας «κλείδωσε» στο 42’, όταν ο Τσιμίκας συνεργάστηκε άψογα με τον Φουστέρ και ο νεαρός με άψογη σέντρα βρήκε τον Τσόρι που με κεφαλιά-ψαράκι διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. 
 
Στο β’ ημίχρονο ο Μάρκο Σίλβα έκανε με τη συμπλήρωση μίας ώρας δύο μαζεμένες αλλαγές, δίνοντας την ευκαιρία σε Βούρο και Κολοβό και μάλιστα ο δεύτερος φρόντισε να την εκμεταλλευτεί. Στο 86’ ο Καμπιάσο με υπέροχη μπαλιά βρήκε τον πρώην επιθετικό μέσο του Πανιωνίου και με μια λόμπα ο τελευταίος «κρέμασε» τον Πίτκα που είχε βγει από την εστία του. 
 
Το τελικό 4-0 «έγραψε» ο Ερνάνι, όταν ο Σαλίνο έκανε την μπαλιά για τον Σεμπά, αλλά η μπάλα κόντραρε σε αμυντικούς του Παναιγιάλειου και έφτασε στον Πορτογάλο που με δυνατό σουτ έκανε το 4-0. 
 
Παναιγιάλειος: Πίτκας, Σανδραβέλης, Ομάρ, Κρισμάρεβιτς (71’ Ρέλλας), Πέρεθ (64’ Μπουρλάκης), Σπίνουλας, Πέριτς (71’ Μαυρόπουλος), Γκοτσούλιας, Ιωάννου, Κολόκας, Σκαρτσίλας. 
 
Ολυμπιακός: Καπίνο - Σαλίνο, Ντα Κόστα (62’ Βούρος), Αυλωνίτης, Τσιμίκας - Ζντιέλαρ, Καμπιάσο – Φουστέρ (81’ Σεμπά), Ερνάνι, Τσόρι Ντομίνγκες (62’ Κολοβός) - Φινμπόγκασον. 
 
Η βαθμολογία 
1. Ολυμπιακός 4 (6-2) 
2. Πλατανιάς 4 (5-3) 
3. Απόλλων Σμύρνης 3 (4-4) 
4. Παναιγιάλειος 0 (1-7) 
 
Η επόμενη αγωνιστική (16/12) 
Παναιγιάλειος-Πλατανιάς 
Απόλλων Σμύρνης-Ολυμπιακός

Video

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Κάνε like στη σελίδα του bam.gr στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα του Ολυμπιακού μας:

 

Σχολιάστε

Joomla SEF URLs by Artio
Copyright ©