Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ταξίδι συνεχίζεται, απλά με άλλο προορισμό!

Δεν πειράζει ρε ομάδα, μου αρκεί που το παλέψατε και ας μην τα καταφέρατε. Τι να κάνουμε, είναι καλύτερη ομάδα από εμάς.

Χάθηκε αυτή η πρόκριση στους «16» αλλά έχετε την δυνατότητα να προχωρήσετε στο «μικρό ΤΣ.Λ». Και σε αυτή την διοργάνωση αγωνίζονται μεγαθήρια και η διάκριση δεν είναι κάτι το εύκολο. Μάντσεστερ, Ντόρτμουντ, Λίβερπουλ, Βαλένθια και η κάτοχος Σεβίλλη μερικές από τις μεγάλες ομάδες που θα βρεθούν μπροστά μας. Δεν το λες και μικρή διοργάνωση… Αντίθετα και εδώ η χρυσόσκονη αλλά και η δημοσιότητα θα είναι μεγάλη σε περίπτωση που προχωρήσεις, μόνο τα λεφτά είναι λιγότερα. Πρέπει η ομάδα να θέσει ως στόχο τη διάκριση στο Γιουρόπα. Μπορεί και έχει την ποιότητα να το κάνει και ίσως καταφέρει να πάει ψηλότερα από ποτέ.

Στο ματς ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και προσπάθησε να ανοίξει αυτός το σκορ για να πάρει το πάνω χέρι στην αναμέτρηση. Όμως δεν του έκατσε, μία με τον Ιντέγε στο 12 που γύρισε σωστά τη μπάλα στο πέναλτι αλλά δεν πρόλαβε ο Πάρντο να σουτάρει και μια στο 20ο λεπτό που έδιωξε ο Τσεχ το σουτ του Πάρντο.

Μέχρι το 20΄η ομάδα είχε τον έλεγχο του ματς αλλά μετά η Άρσεναλ πήρε την κατοχή της μπάλας και δημιουργούσε συνεχώς προϋποθέσεις για γκολ. Δοκάρι στο 25΄και γκολ στο 28΄με την μπάλα να παίζει παιχνίδι στον Ρομπέρτο και να καταλήγει στα δίχτυα αφού πρώτα βρήκε στο κεφάλι του.

Ο Βενγκέρ κατέβασε την ομάδα του με τον ίδιο τρόπο που είχε στήσει τον Ολυμπιακό ο Σίλβα στο Λονδίνο. Πρώτα είχε το μυαλό της στην άμυνα και μετά στο πως θα σκοράρει. Τους έβλεπες και ήταν στημένοι πίσω από την μπάλα, έκλειναν τους χώρους προς την εστία του Τσεχ και μόλις έκλεβαν την μπάλα, αναπτύσσονταν στην επίθεση χωρίς όμως να κάνουν αυτό το τρελό, επιθετικό παιχνίδι που ανεβαίνουν όλοι στην επίθεση. Έπαιξαν με αμυντικό προσανατολισμό και πόνταραν πως στην επίθεση θα κάνουν τα γκολ που θέλουν γιατί έχουν πολύ ποιοτικούς παίκτες.

Ο Ολυμπιακός αν σκόραρε πρώτος θα είχε περισσότερες πιθανότητες αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ. Συγκλονιστικό πρώτο ημίχρονο από τον Μιλιβόγεβιτς και όσο αγωνίστηκε ο Κασάμι ήταν «σκύλος». Ο Πάρντο ξεκίνησε καλά αλλά όταν δεν του βγήκαν οι φάσεις έχασε το μυαλό του και την συγκέντρωση του. Ο Φορτούνης προσπαθούσε αλλά η αμυντική τακτική των Λονδρέζων δεν του άφηνε περιθώρια για περισσότερα πράγματα. Ο Ιντέγε ήταν πάλι συγκινητικός με τις μάχες και τα τρεξίματα που έκανε αλλά δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα. Εμένα μου άρεσε και ο Σεμπά που ήταν από τους πιο μαχητικούς παίκτες μας.

Σαφώς σε κακή βραδιά ήταν το αμυντικό δίδυμο αφού Σιόβας και Ντα Κόστα δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν τον Ζιρού. Επίσης κακώς αμυντικά ήταν ο Μαζουακού και ενώ βοήθησε στην επίθεση, είχε δυο τρείς στιγμές απερισκεψίας που στέρησαν στην ομάδα καλύτερες επιθέσεις.  Για εμένα ο Σίλβα κατέβασε σωστή ενδεκάδα και είχε σωστό πλάνο για το ματς.

Ο Ολυμπιακός ήταν καλά στημένος αλλά έχασε από μια πολύ πιο ποιοτική ομάδα που ήρθε στον Πειραιά για να παίξει ένα νοκ-άουτ ματς και το κέρδισε. Ακόμα και στις αλλαγές του δεν μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο ή νωρίτερα. Όταν είσαι πίσω στο σκορ με 0-2 στο 49΄ και παίζεις με την Άρσεναλ δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα. Χρειάζεσαι ένα γκολ αλλά δεν πρέπει να δεχτείς κανένα επιπλέον για να έχεις τύχη. Οπότε δεν μπορεί να περάσεις μέσα π.χ τον Τσόρι και να βγάλεις τον Κασάμι από τόσο νωρίς γιατί θα χάσεις το κέντρο και το πιθανότερο είναι να φας το τρίτο και τέταρτο γκολ και να πεις αντίο με συντριβή. Κοιτάς να μείνεις μέσα στο ματς και στην πρόκριση όσο περισσότερο μπορείς. Αν δηλαδή δεν έδινε το πέναλτι στον 76΄ και το σκορ παρέμενε 0-2, τότε στο τελευταίο δεκάλεπτο θα έκανε ο Σίλβα και η ομάδα ότι μπορούσε για να σκοράρει το «χρυσό γκολ».

Σαφώς και δεν ξενερώνουμε και είμαστε περήφανοι για τα αποτελέσματα αυτής της ομάδας. Σαφώς και θα ξαναζήσουμε ευρωπαϊκές βραδιές και θα έχουμε την ευκαιρία να βάλουμε στη συλλογή μας και άλλα σκαλπ από τους ευρωπαίους αντιπάλους μας. Το ταξίδι συνεχίζεται, απλά με άλλο προορισμό. Το όνειρο μένει ζωντανό όπως και η πίστη μας σε αυτή την ομάδα. Μπορεί ακόμα ο Θρύλος να κάνει μεγάλα πράγματα στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Αναμένουμε, πάντα, γεμάτοι καύλα για την ομάδα μας!

Όσα φιλαράκια γουστάρουν κάνουν Like στη σελίδα μου για να τα λέμε και απο το fb

Akatanomastos7

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Κάνε like στη σελίδα του bam.gr στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα του Ολυμπιακού μας:

 

Σχολιάστε

Joomla SEF URLs by Artio
Copyright ©