Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έβγαλε πάλι προβλήματα αλλά ήταν και άτυχος

Την ήττα με 1-0 από τον ΑΠΟΕΛ στον Ναό για τη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League υπέστη ο Ολυμπιακός, που ήταν καλύτερος, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει στο γκολ, παρά την πληθώρα ευκαιριών που δημιούργησε, ενώ είχε, μάλιστα και τρία δοκάρια.

Απλά, φαίνεται πως λείπει αυτό το κάτι απ' την ομάδα για να κάνει αυτό που οφείλει.

ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ, ΑΛΛΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον Λεάλι κάτω από τα δοκάρια και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Μποτία, Ντα Κόστα. Αριστερά ήταν ο Ντε λα Μπέγια, δεξιά ο Φιγκέιρας και μπροστά τους οι Καμπιάσο, Μιλιβόγεβιτς. Ο Φορτούνης ήταν ο οργανωτής πίσω από τον Ιντέγε, ενώ αριστερά της επίθεσης ήταν ο Μάριν και δεξιά ο Σεμπά, αν και οι δύο τελευταίοι άλλαζαν συχνά πυκνά πλευρές, προσπαθώντας να δημιουργήσουν προβλήματα στην άμυνα του ΑΠΟΕΛ.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλά την αναμέτρηση και έχασε την πρώτη καλή στιγμή στο 6', όταν ο Σεμπά βγήκε από τα δεξιά, «έκοψε» προς τα μέσα και σούταρε, για να διώξει σε κόρνερ ο Βάτερμαν. Ήταν μια καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, που σε τίποτα δεν έδειχνε τι θα ακολουθούσε. Καθώς τα αμυντικά προβλήματα έδωσαν την ευκαιρία στον ΑΠΟΕΛ να πάρει κεφάλι στο σκορ.

Στο 10' ο Μιλάνοφ μετά από συνδυασμό των παικτών του ΑΠΟΕΛ βγήκε μόνος του από τα δεξιά, σέντραρε και ο Σωτηρίου με κεφαλιά πρόλαβε τον Λεάλι, για να κάνει το 0-1 στον Ναό. Αυτή ήταν και η μόνη στην ουσία ευκαιρία του ΑΠΟΕΛ στο Α' μέρος, καθώς ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος.

Έχασε πολύ καλές ευκαιρίες, όπως στο 14' με πασέρ τον Ντε λα Μπέγια και τελικό αποδέκτη τον Φιγκέιρας, αλλά και στο 19', όταν οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Φαινόταν λοιπόν πως υπήρχε ανάπτυξη από τα άκρα (και μάλιστα και από τα μπακ), από τη μέση και μπροστά ο Ολυμπιακός ήταν καλός και αυτό του επέτρεψε να δημιουργήσει κι άλλες ευκαιρίες.

Μάλιστα, υπήρχε και δοκάρι στο 21' μετά από κόρνερ του Φορτούνη και την ευκαιρία που μόλις προηγήθηκε, αλλά ο Θρύλος δεν μπορούσε να βάλει γκολ. Ούτε με τον υπερδραστήριο Μάριν ούτε με την κατοχή, που του επέτρεπε να έχει περισσότερο χρόνο την μπάλα στα πόδια του.

Με τους Σεμπά και Μάριν να αλλάζουν συχνά πυκνά πλευρές, μόνο η άμυνα τα χάλαγε κάπως με κάποια αχρείαστα λάθη σε φαινομενικά εύκολες φάσεις, αλλά αυτό δεν εμπόδιζε τον Ολυμπιακό να φτάνει στα αντίπαλα καρέ. Απλά του έλειπε το γκολ.

Όπως στο 27', όταν ο Φορτούνης δεν μπόρεσε να πλασάρει εύστοχα, αφού ο Καρλάο έδιωξε σχεδόν πάνω στη γραμμή, ούτε στο 35', το 41', αλλά και στο 42', όταν ο Μάριν, είχε διάθεση, αλλά όχι καλό τελείωμα.

ΠΙΕΣΕ... ΓΚΟΛ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Ολυμπιακού μπήκε ξανά δυνατά και έχασε μια σπουδαία ευκαιρία αμέσως, με το ξεκίνημα. Ο Σεμπά σέντραρε, κανείς δεν βρέθηκε στην πορεία της μπάλας κι εκείνη κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Βάτερμαν. Στη συνέχεια έδιωξαν οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ, που είχαν κλειστεί στα καρέ τους, καθώς ήθελαν να διαφυλάξουν αυτό το 0-1 που είχαν υπέρ τους από το πρώτο 10λεπτο.

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός συνέχιζε να πιέζει και έχασε ακόμα μια καλή ευκαιρία με τον Ιντέγε στο 66'. Ο Σεμπά έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Ιντέγε την κεφαλιά, αλλά ο Μερκής κατάφερε πάνω στη γραμμή να διώξει με κεφαλιά σε κόρνερ. Μάλιστα, πριν καταλήξει κόρνερ, η μπάλα χτύπησε και στο οριζόντιο δοκάρι.

Φαινόταν πως το... τόπι δεν ήθελε να μπει μέσα, κάτι που φάνηκε στο 80' με το σουτ του Ελιουνούσι, στο 85' με την κεφαλιά του Καρντόσο, αλλά και στο σουτ του Μιλιβόγεβιτς στο 90ό λεπτό.

Πλέον, ο Ολυμπιακός είναι στη δεύτερη θέση με τρεις πόντους, πρώτος είναι ο ΑΠΟΕΛ με έξι και ακολουθούν οι Αστάνα και Γιανγκ Μπόις με έναν.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια, Καμπιάσο (Μαρτίνς 78'), Μιλιβόγεβιτς, Σεμπά, Φορτούνης (Ελιουνούσι 64'), Μάριν (Καρντόσο 78'), Ιντέγε

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Λάγκο, Καρλάο, Μερκής, Μιλάνοφ, Μοράις, Βάντερ (Εφραίμ 68'), Γιαννιώτας (Αστίθ 82'), Σωτηρίου, Βινίσιους, Μπερτόλιο (Αρτυματάς 64')

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1 ΑΠΟΕΛ 6
2 Ολυμπιακός 3
3 Αστάνα 1
4 Γιανγκ Μπόις 1
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάνε like στη σελίδα του bam.gr στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα του Ολυμπιακού μας:

 

Σχολιάστε

Joomla SEF URLs by Artio
Copyright ©