Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίσημα «ερυθρόλευκη» η Δημητράκου!

Σε μια σπουδαία μεταγραφή προχώρησε η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, καθώς ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση της Ζωής Δημητράκου!


Η Δημητράκου έχει πολύ πλούσιο βιογραφικό στην Ευρώπη, ενώ είναι η τρίτη Ελληνίδα που αγωνίστηκε στο WNBA!

Μάλιστα, το καλοκαίρι η διεθνής φόργουορντ είχε ανακοινώσει την απόσυρσή της από την ενεργό δράση, αλλά όπως δήλωσε η ίδια η προοπτική που της δόθηκε να μην φύγει από τη χώρα μας και να ενταχθεί στο ρόστερ του Ολυμπιακού της άλλαξαν την απόφαση!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«O OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π., ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με την διεθνή αθλήτρια καλαθοσφαίρισης, Ζωή Δημητράκου.

Η Ζωή Δημητράκου είναι γεννημένη στις 25 Μαΐου 1987 έχει ύψος 1,87μ. και αγωνίζεται ως Small Forward.

Την περσινή σεζόν, η 29χρονη φόργουορντ έγινε η τρίτη Ελληνίδα αθλήτρια που αγωνίστηκε στο WNBA φορώντας την φανέλα των Washington Mystics των ΗΠΑ».

Η παρουσία της στην Ευρώπη

Η σπουδαία καριέρα της στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ ξεκίνησε το 2010 από την Ισπανία με την Σεντίς, ακολούθησε η παρουσία της στη Γαλλία με την Αιξ-αν Προβάνς (2010-2011) και στη συνέχεια με τις Σαρλβίλ Μεζιέ (2011-2012) και Μπουρζ (2012). Τη σεζόν 2012-2013 αγωνίστηκε στην Τουρκία με την Καϊζερί Κάσκι με την οποία έφτασε στους τελικούς του EuroCup. Την επόμενη χρονιά μετακόμισε στη Ρωσία για λογαριασμό της Ναντέζντα Όρενμπουργκ στην οποία αγωνίστηκε δυο σεζόν (2013-2015) και μετέπειτα έπαιξε ξανά στην Τουρκία με την Αμπντουλάχ Γκιούλ Γιουνιβερσιτέσι.

Το ατομικό της ρεκόρ

Η Ζωή Δημητράκου είναι η μοναδική επαγγελματίας αθλήτρια καλαθοσφαίρισης στην Ευρώπη και 3η παγκοσμίως που έχει πετύχει quadruple double (διψήφιο αριθμό σε τέσσερις στατιστικές κατηγορίες) με 49 πόντους, 18 ριμπάουντ, 12 κλεψίματα και 10 ασίστ στον αγώνα του Μεγάλου Αλεξάνδρου εναντίον του Άρη Χολαργού για την Α1 Εθνική στις 22 Μαρτίου 2009.

Στις πρώτες τις δηλώσεις στο osfp.gr ως αθλήτρια του Ολυμπιακού, η Ζωή Δημητράκου δήλωσε:

«Αποφάσισα να επιστρέψω γιατί το ενδιαφέρον και η αγάπη του κόσμου, με έκανε να το ξανασκεφτώ. Όταν σε σταματάνε στο δρόμο καθημερινά και σε ρωτάνε γιατί σταμάτησες, σε βάζει σε δεύτερες σκέψεις αυτή η διαδικασία. Επίσης δεν υπήρχε περίπτωση να φύγω στο εξωτερικό. Αλλά εφόσον ο Ολυμπιακός εδώ έχει τα πάντα, όπως οι ομάδες που είχα αγωνιστεί στο εξωτερικό, έκαναν την απόφασή μου πολύ πιο εύκολη για να μείνω και να παίξω στην Ελλάδα και στον μεγαλύτερο σύλλογο. Ο Ολυμπιακός έκανε πραγματοποιήσιμη την απόφασή μου αυτή. Από στιγμή που έλυσα το συμβόλαιό μου με την YDUBGD, ο Ολυμπιακός αποτελούσε την καλύτερη δυνατή επιλογή για να συνεχίσω να αγωνίζομαι σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και σε ανταγωνιστικό επίπεδο».

Για τη φετινή σεζόν: «Έχουμε ένα πάρα πολύ καλό ρόστερ. Τις κοπέλες της γνωρίζω πάρα πολλά χρόνια λόγω της Εθνικής. Φέτος θα αγωνιστούμε για πρώτη φορά στην Ευρώπη, αλλά πιστεύω ότι το ρόστερ και η κόουτς είναι σε πάρα πολύ καλό στάδιο και έχουμε πολλές δυνατότητες. Εγώ προσωπικά είχα ένα διάστημα off αλλά για έναν αθλητή που είναι επαγγελματίας 10 χρόνια δεν είναι δύσκολο να επανέλθει με συστηματική δουλειά».

Για τον κόσμο του Ολυμπιακού: «Περιμένουμε και τον κόσμο να έρχεται στο γήπεδο, να μας δίνει ενέργεια ως 6ος παίκτης και πιστεύω ότι θα δει πολύ ωραίο θέαμα».

Το βιογραφικό της Ζωής Δημητράκου
1998-2005 Απόλλων Καλαμαριάς
2005-2006 Μέγας Αλέξανδρος
2006-2007 Πανιώνιος
2007-2009 Μέγας Αλέξανδρος
2009-2010 Α.Ο. Παλαιού Φαλήρου
2010-2011 Aix-en-Provence (Γαλλία)
2011-2012 Flames Carolo Basket (Γαλλία)
2012-2013 Kayseri Kaski (Τουρκία)
2013-2015 Nadedja Orenbourg (Ρωσία)
2015 Abdullah Gul Universitesi (Τουρκία)
2016 Washington Mystics (ΗΠΑ)
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάνε like στη σελίδα του bam.gr στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα του Ολυμπιακού μας:

 

Σχολιάστε

Joomla SEF URLs by Artio
Copyright ©