Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πιθανό να δούμε ξανά τον Ρέτσο ως αμυντικό μέσο»

Απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοση του Παναγιώτη Ρέτσου τόσο σε ρόλο αμυντικού χαφ, στον χθεσινό αγώνα με τον Ατρόμητο, όσο και σε ρόλο κεντρικού ή ακραίου αμυντικού εμφανίστηκε ο Πάουλο Μπέντο σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Nova.


Ο Πορτογάλος υπογράμμισε ότι είναι πιθανό να χρησιμοποιήσει ξανά τον νεαρό ποδοσφαιριστή στη μεσαία γραμμή. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα για την κατάκτηση των τριών βαθμών, στον σαββατιάτικο αγώνα με τη Λάρισα.

Ακολουθεί ένα απόσπασμα της συνέντευξης του Πορτογάλου τεχνικού:

Στον προημιτελικό με τον Ατρόμητο, χρησιμοποιήσατε τον Παναγιώτη Ρέτσο σε ρόλο αμυντικού μέσου, θέση στην οποία είχε αγωνιστεί στο πρώτο φιλικό του καλοκαιριού με την Χορν. Τον έχετε δει τόσο στο αριστερό, όσο και στο δεξί άκρο της άμυνας, όσο και στο κέντρο της άμυνας. Με την εμπειρία σας που πιστεύετε ότι μπορεί να αποδώσει αποτελεσματικότερα;

«Όλοι γνωρίζουμε πως η φυσική θέση του Ρέτσου είναι στο κέντρο της άμυνας. Αυτή είναι η θέση στην οποία έχει εκπαιδευτεί καλύτερα. Όπως είπατε και εσείς, για διάφορους λόγους έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλες θέσεις. Σε όλες αυτές τις θέσεις έχει αποδώσει πάρα πολύ καλά. Είναι ένας επαγγελματίας παίκτης. Κάνει ότι του ζητηθεί. Έχει ικανότητα και επίσης είναι πάρα πολύ έξυπνος. Μπορεί με μεγάλη ευκολία να κατανοήσει το παιχνίδι και το τι απαιτείται από αυτόν στην κάθε θέση και σε κάθε παιχνίδι. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την απόδοσή του σε όλες τις θέσεις. Είναι ένας παίκτης ο οποίος πάντα προσπαθεί να μαθαίνει, να βελτιώνεται γιατί είναι επαγγελματίας. Αυτός είναι ο λόγος που τα έχει καταφέρει τόσο καλά σε όλες τις θέσεις. Σίγουρα θα τον δούμε ξανά στη θέση που τον είδαμε χθες, ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι κανονικά πρέπει να παίζει στο κέντρο της άμυνας. Όμως, επειδή δείχνει αυτήν την ικανότητα, λόγω των αναγκών της ομάδας μας είναι πιθανό να τον δούμε ξανά στη θέση του αμυντικού μέσου».

Το Σάββατο αντιμετωπίζετε την ΑΕΛ, τη μοναδική ομάδα από την οποία ο Ολυμπιακός έχει ηττηθεί στο πρωτάθλημα. Τούτο είναι ένα επιπλέον κίνητρο για τους παίκτες σας προκειμένου να φθάσουν στη νίκη;

«Να ξεκαθαρίσουμε πως η ομάδα δε χρειάζεται έξτρα κίνητρο σε κάποιο παιχνίδι. Πάντα υπάρχει το κίνητρο, γιατί είμαστε μία ομάδα η οποία πρέπει πάντα να κερδίζει. Αυτός είναι πάντα ο στόχος μας. Στο μυαλό μας δεν υπάρχει τίποτα άλλο πέρα από τη νίκη. Από ‘κει και πέρα, από τη στιγμή που παίζουμε με μία ομάδα η οποία μας έχει κερδίσει στον πρώτο γύρο, χωρίς να θέλω να δώσω την αίσθηση για εκδίκηση γιατί δεν υπάρχει αυτή η λέξη στο μυαλό μας επειδή δεν αρμόζει στο ποδόσφαιρο, σίγουρα δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε μία ομάδα να μας στερήσει βαθμούς δύο φορές μέσα σε ένα χρόνο. Θα πρέπει να αποκαταστήσουμε αυτό που συνέβη στον πρώτο γύρο κερδίζοντας αυτή τη φορά. Γιατί δεν θα πρέπει να χάσουμε άλλους βαθμούς».
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Κάνε like στη σελίδα του bam.gr στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα του Ολυμπιακού μας:

 

Σχολιάστε

Joomla SEF URLs by Artio
Copyright ©