Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Θρυλική" πρόκριση μέσα στην Άγκυρα!

Ο Ολυμπιακός διέλυσε με 3-0 την Οσμανλισπόρ μέσα στην Τουρκία και προκρίθηκε πανηγυρικά στους 16 του Europa League. Δύο γκολ από τον Ανσαριφάρντ (47, 86’), ένα από τον Ελιουνούσι (70’).


Με τον Καρίμ Αρσαριφάντ να ξεκινάει για πρώτη φορά βασικός και να σκοράρει δύο γκολ, ο Ολυμπιακός παίζοντας ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο, νίκησε με 3-0 την Οσμάνλισπορ και προκρίθηκε στους 16 καλύτερους του Europa League. Ο Ιρανός στο 46' άνοιξε το σκορ με τον Ελιονούσι να κλειδώνει την νίκη πρόκριση στο 71' Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε και πάλι ο Αρσαριφαρντ στο 86'.

Το ματς

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν δυνατά στο ματς και έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 3' με τον Φορτούνη να γυρνάει εξαιρετικά στον Ντα Κόστα, όμως αυτός απέδειξε γιατί είναι κεντρικός αμυντικός στέλνοντας την μπάλα πολύ πάνω απ' τα δοκάρια του Καρτσεμάρσκας. Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο 12' με τον Εν' Ντιάιγ να κάνει την προσπάθεια από τα αριστερά, όπου βρήκε τον Ουεμπό μέσα στην περιοχη, όμως το τελειωμά του πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Λεάλι.

Από εκεί και πέρα η τουρική ομάδα πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και έχασε άλλες δύο καλές ευκαιρίες τη μία μετά την άλλη. Στο 17' ο Ρεγκατέν έκανε το μακρινό σουτ με τον Λεάλι να μπλοκάρει, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Μπιφουμά βγήκε στην πλάτη της άμυνας των “ερυθρολεύκων” όμως ο Μποτία με ένα καταπληκτικό τάκλιν μπλόκαρε το σουτ και έσωσε την ομάδα του.

Μετά την φάση των τούρκων ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τις δύο ομάδες να... φοβούνται η μια την άλλη χωρις να κάνουν κάποια καλή ευκαιρία μέχρι το 40' όπου τότε χάθηκε και η στιγμή που θα μπορούσε να είχε κρίνει και το ματς. Σε μια καταπληκτική αντεπίση των γηπεδούχων ο Εν' Ντιάιγ βρέθηκε μέσα στην περιοχή σούταρε από το σημείο του πέναλτι όμως ο Μποτία με ένα σωτήριο τάκλιν έδιωξε πλάγια όπου βρισκόταν μόνος του ο Ουεμπό όπου από πολύ κοντά έστειλε την μπάλα πολύ άουτ. Η απάντηση των “ερυθρολεύκων” ήρθε ένα λεπτό αργότερα με τον Φιγκέιρας να κάνει το γύρισμα από τα δεξιά όμως ο Τσιουιουκσου έδιωξε σχεδών πάνω στην γραμμή. Οι δύο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.

Δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα το δεύτερο ημίχρονο για τον Ολυμπιακό! Μόλις στο 46' ο Ελιονούσι έκανε το σουτ όμως ο Βρσάγιεβιτς με ωραίο τάκλιν έδιωξε σε κόρνερ. Από το κόρνερ που εκτέλεσε άψογα ο Φορτούνης ο Μποτία πήρε την πρώτη κεφαλιά όπου έβγαλε μόνο του τον Ανσαριφάντ όπου από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

O Ολυμπιακός συνέχισε εξίσου εντυπωσιακά και παραλίγο να κλειδώσει την πρόκριση στο 51' όμως το φοβερό σουτ του Ελιουνούσι εξουδετέρωσε δύσκολα ο Καρτσεμάρσκας. Η απάντηση της Οσμάλινσπορ ήρθε στο 54' με τον Ρεγκατέν να κάνει το σουτ μέσα στην περιοχή όμως ο Λεάλι έκανε την απόκρουση του αγώνα διώχνωντας σε κόρνερ. Στο 60' ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι μετά την άτσαλι απομάκρυνση του Τιάγκο Πίντο, ο οποίος στην συνέχεια έπεσε πάνω στον Μάρτινς. Τρία λεπτά αργότερα η Οσμάνλισπορ παραλίγο να ισοφαρίσει με τον Ουεμπά να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Λεάλι όμως το πλασέ του πέρασε άουτ. Ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ στο 66' με τον Σεμπά να κάνει το σουτ από πλάγια θέση όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Τελικά ο Ολυμπιακός κλείδωσε την πρόκριση στο 71' με τον Ανδρούτσο να κάνει μια απίστευτη ενέργεια και να δίνει έτοιμο γκολ στον Ελιονούσι όπου με κοντινή κεφαλιά έγραψε το 2-0. Μετά το δεύτερο γκολ των πειραιωτών η παίχτες της Οσμάλινσπορ ουσιαστικά...τα παράτησαν. Ο Ολυμπιακός που έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο έφτασε μια ανάσα από το 3-0 με τον Ανσαριφάρντ να βγαίνει τετ-α-τετ όμως ο Καρτσεμάρσκας απόκρουσε σε κόρνερ με το ποδι.  Η Οσμάλινσπορ πάντως έχασε μοναδική ευκαιρία στο 84' με τον Ουεμπό να βγαίνει τετ-α-τετ όμως ο εξαιρετικός Ιταλός τερματοφύλακας τον νίκησε ξανά εντυπωσιακά.

Στο 85' ο Καρίμ Αρσαριφαντ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα παίρνοντας το ριμπάουν απ' την απόκρουση του Καρτσεμάρσκας στον κεραυνό του Ελιονούσι και με ψιλοκρεμαστή κεφαλιά έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην νίκη του Ολυμπιακού.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Σισοκό, Μαρτίνς (Ανδρούτσος 64'), Ρέτσος, Φορτούνης, Ελιουνούσι, Σεμπά, Ανσαριφάρντ.

ΟΣΜΑΝΛΙΣΠΟΡ: Καρτσεμάρσκας, Βρσάγιεβιτς,Τσιουριουκσού, Προχάζκα, Τιάγκο Πίντο, Εν' Ντιάιγ, Τσαγκιράν, Ρεγκατέν, Μάχερ, Μπιφουμά, Ουεμπό.
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Κάνε like στη σελίδα του bam.gr στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα του Ολυμπιακού μας:

 

Σχολιάστε

Joomla SEF URLs by Artio
Copyright ©