Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντρίκεια πρόκριση του Ολυμπιακού.

Ο Oλυμπιακός με... καρυδάτη ανατροπή νίκησε με 2-1 τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και προκρίθηκε στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με γκολ-οφσάιντ, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» γύρισαν το παιχνίδι, αρχικά με τον Ρομαό στο 63’ και στη συνέχεια με τον Φορτούνη να κάνει το 2-1 για τον Θρύλο.

Το ματς


Ο Ολυμπιακός ήταν το φαβορί της αναμέτρησης και ως τέτοιο συμπεριφέρθηκε στο πρώτο μισό της αναμέτρησης. Μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση, προσέχοντας παράλληλα και την άμυνά του. Από την άλλη ο Ατρόμητος μπήκε σχεδόν παθητικά στο ματς, με φουλ αμυντικό προσανατολισμό.

Οι Περιστεριώτες χαρακτηριστικά δεν έκαναν ούτε σουτ στο πρώτο μέρος, ενώ ο Ολυμπιακός που δεν παράγει πολλές φάσεις τελευταία είχε κάποιες ευκαιρίες με σημαντικότερη όλων την φάση του 8’, όταν ο Φιγκέιρας βρήκε τον Ελιουνούσι, αυτός σούταρε και ανάγκασε τον Γκορμπούνοφ σε μια εντυπωσιακή επέμβαση. Με αυτά και με αυτά το πρώτο ημίχρονο, πολύ φτωχό σε φάσεις και θέαμα έφτασε στη λήξη του με τις δυο ομάδες στο 0-0.


Στην επανάληψη είδαμε ένα εντελώς διαφορετικό ματς. Βοήθησε πολύ σε αυτό το πολύ γρήγορο γκολ του Ατρομήτου στα πρώτα δευτερόλεπτα του δευτέρου ημιχρόνου. Πλατέλλας, Κιβρακίδης και Ντάουντα συνδυάστηκαν με τον τελευταίο να ανοίγει το σκορ εξ επαφής, με τον Λεάλι ανήμπορο να αντιδράσει. Ωστόσο υπάρχουν δίκαια παράπονα για εξόφθαλμο οφσάιντ του Κιβρακίδη στη φάση.

Μετά το γκολ ο... άνοστος Ολυμπιακός αφυπνίστηκε και πίεσε ασφυκτικά για την ισοφάριση που θα σήμαινε και πρόκριση. Έτσι και έγινε λοιπόν, αφού χρειάστηκε μόλις οκτώ λεπτά για να φέρει το ματς... τούμπα. Στο 63’ ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά και ο Ρομαό στην καλύτερη εμφάνισή του με τα «ερυθρόλευκα» λύτρωσε τον Ολυμπιακό σκοράροντας ανενόχλητος με κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων.

Ο Φορτούνης που είχε μπει στο 56’, ήταν πολύ φρέσκος και ορεξάτος και τελείωσε την υπόθεση «πρόκριση» στο 71’. Ο Ντε Λα Μπέγια σέντραρε από αριστερά, ο Έλληνας μέσος χώθηκε στην περιοχή σαν κρυφός φορ και με κεφαλιά νίκησε τον Γκορμπούνοφ για το 2-1 υπερ του Ολυμπιακού βάζοντας ταφόπλακα στα όνειρα του Ατρομήτου.

Από εκεί και πέρα οι φιλοξενούμενοι «πάγωσαν» το ματς και οι παίκτες του Πάουλο Μπέντο φανερά απογοητευμένοι δεν κατάφεραν να αλλάξουν κάτι στην εικόνα του ματς. Πέρα για πέρα δίκαιη η νίκη και η πρόκριση του Ολυμπιακού που μας... έκανε τη χάρη να δούμε στο Κύπελλο ένα ιδιότυπο Final 4 μεταξύ των τεσσάρων μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά από 6 δεκαετίες.

Συνθέσεις

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Ζησόπουλος, Φυτανίδης, Κατράνης, Μανιάτης, Ούμπιδες (Λαζαρίδης 88'), Τόνσο, Πλατέλλας, Λημνιός (Ντιγκινί 81'), Ντάουντα (Λε Ταλέκ 56')

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Λεάλι, Φιγκέϊρας, Ντε Λα Μπέγια, Μποτία, Ντα Κόστα, Ρομαό, Ανδρούτσος (Ρέτσος 80'), Μανθάτης (Νικολάου 85'), Ελιουνούσι (Φορτούνης 56'), Σεμπά, Ανσαριφάρντ
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Κάνε like στη σελίδα του bam.gr στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα του Ολυμπιακού μας:

 

Σχολιάστε

Joomla SEF URLs by Artio
Copyright ©