Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το 1-0 με 30άρα ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός έκανε μια επιβλητική εμφάνιση απέναντι στον Άρη και πήρε την νίκη με 84-54, κάνοντας έτσι το 1-0 στην ημιτελική σειρά της Basket League.


Οι «ερυθρόλευκοι» από το 15′ περίπου και μετά πάτησαν γκάζι και δεν κοίταξαν ποτέ πίσω, παίρνοντας έτσι εύκολα το ροζ φύλλο αγώνα. «Μελανό» σημείο της αναμέτρησης για τους Πειραιώτες, ο τραυματισμός του Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος στο πρώτο ημίχρονο δέχθηκε μια αγκωνιά στην καρωτίδα και οδηγήθηκε στα αποδυτήρια, με τις πρώτες ενδείξεις να μην κάνουν λόγο για κάτι ανησυχητικό.

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν ο Κώστας Παπανικολάου, με τον διεθνή φόργουορντ να τελειώνει το παιχνίδι με 17 πόντους, ενώ από 11 πόντους είχαν οι Γιανγκ και Γκριν. Για τον Άρη ο Βασίλης Καββαδάς με 14 πόντους ήταν ο κορυφαίος.

Με την αρχή του αγώνα ο Άρης κατόρθωσε να πάρει ένα ελαφρύ προβάδισμα, με τον Ολυμπιακό όμως από τα μέσα του δεκαλέπτου και μετά, να ανακτά τα ηνία και να κλείνει την πρώτη περίοδο στο υπέρ του 21-17.

Από τα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές και άνοιξε την διαφορά, με τον Άρη να προσπαθεί να ακολουθήσει. Έτσι το ημίχρονο έκλεισε στο 44-31.

Ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος στο δεύτερο ημίχρονο και «εγκλώβισε» τον Άρη στην άμυνα του, με τους «κίτρινους» να σκοράρουν μόλις 7 πόντους στην τρίτη περίοδο, η οποία έκλεισε με το σκορ στο 64-38 για τον Ολυμπιακό.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν μια τυπική διαδικασία, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί το προβάδισμα, κρατώντας τη διαφορά σε μεγάλα επίπεδα και τον Άρη να προσπαθεί απλά να μειώσει όσο μπορεί την διαφορά. Κάπως έτσι το παιχνίδι τελείωσε με τους Πειραιώτες να κατακτούν την νίκη με το επιβλητικό 84-54

Τα δεκάλεπτα: 21-17, 44-31, 64-38, 84-54.
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 10, Παπανικολάου 17(1), Μάντζαρης 6(2), Σπανούλης 10, Γκριν 11(3), Μπιρτς 4, Γιανγκ 11, Τολιόπουλος 5(1), Παπαπέτρου, Γουότερς 3, Αγραβάνης 5(1).
Άρης (Πρίφτης): Σκοτ 3(1), Κάμινγκς 10, Γιάνκοβιτς 10(1), Καββαδάς 14, Ντραγκίσεβιτς, Ξανθόπουλος, Φλιώνης 2, Τσαϊρέλης 1, Ζάρας 8(2), Χρηστίδης, Τζάκσον, Μούρτος 5.

Video

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάνε like στη σελίδα του bam.gr στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα του Ολυμπιακού μας:

 

Σχολιάστε

Joomla SEF URLs by Artio
Copyright ©