Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σφαιρόπουλος: «Η ομάδα μας ξέρει να κερδίζει τα δύσκολα παιχνίδια»

Στο "μέταλλο" που διαθέτει την ομάδα του Ολυμπιακού, το οποίο του δίνει την δυνατότητα να ανταπεξέρχεται σε δύσκολες καταστάσεις στάθηκε ο προπονητής των "ερυθρολεύκων", Γιάννης Σφαιρόπουλος. 


Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Σφαιρόπουλου:

Για το φορμάτ της Ευρωλίγκας: «Στην Ευρωλίγκα υπάρχει ένα νέο φορμάτ και τα ματς στο πλαίσιο των πλέι οφ ήταν πολύ σημαντικά. Το φάιναλ φορ πιστεύω ότι θα είναι ακόμα καλύτερο. Το γεγονός ότι τα τελευταία εφτά χρόνια έγιναν πρωταθλήτριες έξι διαφορετικές ομάδες σημαίνει ότι υπάρχουν πολύ δυνατές ομάδες. Ηταν μία ενδιαφέρουσα σεζόν και για τον κόσμο και ήταν πάρα πολύ δύσκολο να προβλέψει κανείς ποια ομάδα θα περάσει στο φάιναλ φορ».

Για το ποιο είναι το μυστικό για την παρουσία του στην ελίτ της Ευρώπης: «Πιστεύω πως η σταθερότητα πηγάζει από τους προέδρους. Έχουν τον έλεγχο, αγαπούν το μπάσκετ και ακόμα και στις πιο δύσκολες οικονομικές συνθήκες μας στηρίζουν. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την οικονομική κρίση, αλλά στην ομάδα έχουμε σταθερότητα. Ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα των παικτών έχει πολύ μεγάλη σημασία και ξέρουν πώς να παίζουν στα μεγάλα ματς».

Για τον ημιτελικό του 2015: «Από τη μεριά μου λέω ότι είναι διαφορετικό ματς από του 2015. Το έχουμε ξεχάσει. Άλλες συνθήκες. Η ΤΣΣΚΑ είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης. Εμείς επιστρέψαμε μετά από ένα χρόνο. Δεν είναι ψυχολογικά άλλο ματς από τα υπόλοιπα ματς. Νομίζω ότι όλες οι ομάδες που είναι εδώ σωστά είναι εδώ και οι παίκτες ξέρουν ότι κάθε ομάδα θα είναι έτοιμη και ο παίκτες της θέλουν να κατακτήσουν το τρόπαιο. Δεν θέλει να κάνεις κάτι άλλο διαφορετικό από τα υπόλοιπα παιχνίδια αναφορικά με το ψυχολογικό κομμάτι».

Τέλος, πρόσθεσε: «Οι εκπλήξεις δεν γίνονται εύκολα. Πιστεύω πως όλες οι ομάδες έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Οι παίκτες παίζουν για χρόνια μαζί και ξέρουν την φιλοσοφία των προπονητών τους. Η σταθερότητα θα παίξει σημαντικό ρόλο. Επίσης, θέλω να πω πως τα ταξίδια είναι πάρα πολλά. Πρέπει να δούμε τις πτήσεις τσάρτερ».

 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάνε like στη σελίδα του bam.gr στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα του Ολυμπιακού μας:

 

Σχολιάστε

Joomla SEF URLs by Artio
Copyright ©