Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τώρα είναι ώρα κούπας!

Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να γράψει ξανά ιστορία και να σηκώσει το 4ο ευρωπαϊκό της ιστορίας του κόντρα στην Φενέρμπαχτσε στον τελικό της Ευρωλίγκας. 


Οι «ερυθρόλευκοι», ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους χωρίς προβλήματα και θέλουν να επαναλάβουν τον άθλο της Παρασκευής. Κόντρα σε μία πολύ φορμαρισμένη ομάδα, που θα έχει στο πλευρό της 12.000 φανατισμένους οπαδούς της και τον πολυνίκη προπονητή στον θεσμό, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στον πάγκο. Από το βράδυ των ημιτελικών, το ερώτημα που πλανάται είναι το εξής: Σπανούλης ή «Ζοτς»; Μία κόντρα που σε επίπεδο Final Four μετά τον… χωρισμό τους το 2010 από τον Παναθηναϊκό, δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά και κεντρίζει το ενδιαφέρον. Δεν είναι όμως μόνο αυτοί οι δύο θρύλοι του ευρωπαϊκού μπάσκετ που θα καθορίσουν το αποτέλεσμα. 

Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει πως είναι ομάδα συνόλου και μπορεί να πάρει πολλά και από τους υπόλοιπους. Η Φενέρ από την πλευρά της με rotation οκτώ παικτών, θα επιχειρήσει να επιβάλει από νωρίς τον ρυθμό της, να παίξει καλή άμυνα και να θωρακίσει το «ζωγραφιστό» της. Μπογκντάνβοτις, Σλούκας και Ντίξον θα έχουν τη μπαγκέτα στα γκαρντ, με τους Γιούντο, Βέσελι να είναι κέρβεροι κάτω από τα καλάθια και τους Κάλινιτς-Ντατόμε απειλές από μακριά. Οι Έλληνες του Ολυμπιακού Πρίντεζης, Μάντζαρης, Παπανικολάου, Αγραβάνης και Παπαπέτρου, μαζί με τους ξένους που πλέον έχουν τη πρώτη εμπειρία από τέτοια ματς και μάλιστα νικηφόρα, θα προσπαθήσουν να τους αναχαιτίσουν. Ξέρουν πως δεν είναι φαβορί, αλλά αυτό τους πεισμώνει περισσότερο. 

Αγωνιστικά, τα κλειδιά για τη νίκη είναι η καλή άμυνα, οι σωστές επιλογές στην επίθεση, το αμυντικό ριμπάουντ και η πίεση πάνω στη μπάλα για να πάρει ο πρωταθλητής Ελλάδας πόντους στο «ανοικτό» γήπεδο. Σε καταστάσεις «5 εναντίον 5» θα χρειαστούν μεγάλα σουτ, διότι οι διεισδύσεις στην ρακέτα της πρωταθλήτριας Τουρκίας έχουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας. O Γιάννης Σφαιρόπουλος, στον δεύτερο τελικό της καριέρας του ως πρώτος προπονητής, έχει την ευκαιρία να γίνει ο τρίτος Έλληνας προπονητής που κατακτά την Ευρωλίγκα. Και γι’ αυτόν το επίπεδο της πρόκλησης είναι τεράστιο, αν και έχει ήδη πετύχει πολλά φέτος με την ομάδα των θαυμάτων και των ανατροπών. 

Της ομάδας που έφτασε μέχρι το τέλος μίας μαγικής διαδρομής, μέσα από σκληρή δουλειά, κόπο, πείσμα, πόνο, τραυματισμούς αλλά και πολλά δάκρυα χαράς. Μακάρι αυτά να μην στερέψουν ούτε απόψε… 

Το τζάμπολ του αγώνα θα γίνει στις 21:00 και τηλεοπτικά από την ΕΡΤ2 HD και το Novasports1 HD. 

Ο αποψινός, είναι ο εικοστός πρώτος αγώνας ανάμεσα στις δύο ομάδες σε επίπεδο Ευρωλίγκας, με τον Ολυμπιακό να μετρά δώδεκα νίκες οι επτά εξ’ αυτών μάλιστα επί τουρκικού εδάφους και την Φενέρ να έχει οκτώ ροζ φύλλα αγώνα. 

Διαιτητές της αναμέτρησης, θα είναι ο ισπανός Ντάνι Ιερεθουέλο, ο Ουκρανός Μπόρις Ρίζικ και ο Λετονός Όλεγκς Λάτισεβς. 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάνε like στη σελίδα του bam.gr στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα του Ολυμπιακού μας:

 

Σχολιάστε

Joomla SEF URLs by Artio
Copyright ©