Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Φορτούνης καθάρισε τον Πανιώνιο!

Την αντεπίθεση του ξεκίνησε ο Ολυμπιακός, ο οποίος το βράδυ του Σαββάτου νίκησε με 4-3 τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, για την 7η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.
Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Τάκη Λεμονή, ο αρχηγός Κώστας Φορτούνης, που φώναξε «παρών», «βάζοντας» τους ψυχωμένους «ερυθρόλευκους» ξανά στο ματς, μετά την ψυχρολουσία του 1-0 στο 3', και στο 87' έδωσε τη μεγάλη νίκη στους Πειραιώτες, ευστοχώντας στο πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Οικονόμου!

ι «ερυθρόλευκοι» τα έδωσαν όλα στον αγωνιστικό χώρο και με ηγέτη τον Κώστα Φορτούνη, ο οποίος πέτυχε το τέταρτο και καθοριστικό γκολ, πέτυχαν μια υπερπολύτιμη νίκη. Ο «ερυθρόλευκος» μεσοεπιθετικός πήρε πάνω του την κρίσιμη στιγμή την ομάδα και με κρύο αίμα και στο 87’ μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, χαρίζοντας στον Ολυμπιακό τη νίκη.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για τους Πειραιώτες, οι οποίοι δέχθηκαν στο 3ο λεπτό γκολ από τον Σπιριντόνοβιτς, ωστόσο, αντέδρασε και με γκολ των Σισέ (19’) και Ανσαριφάρντ (37’, 45’), έκανε την ολική ανατροπή και έκλεισε το πρώτο ημίχρονο μπροστά με 3-1. Στο δεύτερο ημίχρονο δέχθηκε δύο γκολ μέσα σε 2 λεπτά από τους Μασούντ (πέναλτι, 83’) και Ντουρμισάι (84’), όμως, δεν τα παράτησε και με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φορτούνη στο 87’ πήρε το τρίποντο της νίκης.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας με τη νίκη που πήραν στη Νέα Σμύρνη έφτασαν τους 11 βαθμούς και πλέον βρίσκονται στην 4η θέση. Οι «ερυθρόλευκοι» πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στον αγώνα της Τετάρτης με την Μπαρτσελόνα στην Ισπανία, για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League.

Το παιχνίδι ξεκίνησε στραβά για τον Ολυμπιακό, καθώς μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης δέχθηκε γκολ από τον Σπιριντόνοβιτς. Ο Φιγκέιρας προσπάθησε να γυρίσει με κεφαλιά στον Προτό, ο μεσοεπιθετικός του Πανιωνίου μπήκε στη φάση και με πλασέ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Πορτογάλος δεν έδωσε στην μπάλα την απαιτούμενη δύναμη, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο εξτρέμ των γηπεδούχων.

Μετά το γκολ του Πανιωνίου, οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν την απόδοσή τους και άρχισαν να δημιουργούν φάσεις στα καρέ των γηπεδούχων.  Στο 7’ ο Σεμπά εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι στον Οτζίτζα, αλλά ο Βέλγος δεν έπιασε όπως θα ήθελε το σουτ και η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 16’ ο Σεμπά σέντραρε από δεξιά, ο Σισέ έκανε την κεφαλιά, αλλά δεν βρήκε στόχο. Αυτή ήταν η… προειδοποιητική βολή, καθώς τρία λεπτά αργότερα ο Αφρικανός σκόραρε και έφερε το ματς στα ίσια! Ο νεαρός σέντερ μπακ εκμεταλλεύτηκε την έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη και με μια ωραία γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κότνικ για το 1-1. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι με τον Πάρντο! Ο Σεμπά σέντραρε από αριστερά, ο Κολομβιανός έπιασε την κεφαλιά, αλλά στάθηκε άτυχος, καθώς η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κότνικ.

Στο 27’ ο Πανιώνιος απείλησε την εστία του Ολυμπιακού, αλλά υπολόγιζε χωρίς τον Σισέ! Ο Χατζισαφί εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι γηπεδούχοι, ο Οικονόμου έκανε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Σισέ έδιωξε πάνω στη γραμμή και στη συνέχεια ο Προτό «καθάρισε» τη φάση, μαζεύοντας την μπάλα. Στο 37’ ο Θρύλος έκανε την ολική ανατροπή με τον Ανσαριφάρντ! Ο Οτζίτζα βρήκε πολύ ωραία τον Ιρανό επιθετικό, αυτός βγήκε απέναντι από τον πορτιέρο του Πανιωνίου και με ένα εξαιρετικό πλασέ έκανε το 2-1 για τον Ολυμπιακό! Δύο λεπτά αργότερα οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν μια ανάσα από το τρίτο γκολ, όταν ο Πάρντο σημάδεψε από το ύψος της μεγάλης περιοχής το δεξί «παραθυράκι» του Κότνικ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και έφυγε ελάχιστα άουτ. Στο 43’ η ομάδα του Τάκη Λεμονή απείλησε και πάλι με τον Πάρντο. Οι Πειραιώτες βγήκαν ταχύτατα στην κόντρα, ο Φορτούνης άνοιξε στον Πάρντο, ο Κολομβιανός έκανε το σουτ, αλλά ο Κότνικ απέκρουσε με τα πόδια. Ο,τι δεν κατάφερε ο Λατινοαμερικάνος, το έκανε στο 45’ ο Ανσαριφάρντ. Ο Πάρντο σούταρε δυνατά, ο Κότνικ απέκρουσε και ο Ιρανός, ο οποίος καλυπτόταν από τους αμυντικούς του Πανιωνίου, πλάσαρε και έδωσε αέρα δύο τερμάτων στον Θρύλο. Ετσι, παρότι ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει με 1-0, γύρισε την κατάσταση και πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-3.

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι. Οι Πειραιώτες στα πρώτα λεπτά της επανάληψης πίεσαν την άμυνα των γηπεδούχων, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν τη μεγάλη φάση. Στο 63’ ο Τάκης Λεμονής πραγματοποίησε την πρώτη του αλλαγή στην αναμέτρηση.  Ο προπονητής του Θρύλου αντικατέστησε τον Οτζίτζα με τον Ταχτσίδη και έδωσε νέα πνοή στην ομάδα του.  Στο 70’ ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια των γηπεδούχων. Τρία λεπτά αργότερα ο Προτό έδειξε την κλάση του και απέκρουσε με τα πόδια το σουτ του Σπιριντόνοβιτς. Στο 75’ ο Λεμονής έκανε τη δεύτερη αλλαγή του, βάζοντας στον αγώνα τον Τζούρτζεβιτς αντί του Ανσαριφάρντ.

Στο 82’ ο Προτό βγήκε απέναντι από τον Σπιριντόνοβιτς, ο παίκτης του Πανιωνίου έπεσε και ο Ευαγγέλου έδειξε την άσπρη βούλα. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Μασούντ και μείωσε σε 2-3. Στο 84’ ο Ντουρμισάι βγήκε απέναντι από τον Βέλγο πορτιέρο του Ολυμπιακού και με πλασέ ισοφάρισε 3-3, γεγονός που έκανε έξαλλο τον Τάκη Λεμονή!

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Φορτούνης μπήκε στην περιοχή, ο Οικονόμου τον ανέτρεψε και ο Ευαγγέλου έδωσε πέναλτι και κίτρινη στον αμυντικό του Πανιωνίου. Ο Φορτούνης με κρύο… αίμα το εκτέλεσε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 4-3! Ο «ερυθρόλευκος» άσος το πανηγύρισε με τη ψυχή του και έδωσε ξανά προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Στο 88’ ο Τάκης Λεμονής έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Μποτία αντί του Φορτούνη και θωράκισε την άμυνα του Θρύλου, ο οποίος κράτησε μέχρι το τέλος το υπέρ του σκορ και πανηγύρισε μια υπερπολύτιμη νίκη.
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάνε like στη σελίδα του bam.gr στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα του Ολυμπιακού μας:

 

Σχολιάστε

Joomla SEF URLs by Artio
Copyright ©