Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γκάζωσε στο πιο κρίσιμο σημείο και έφυγε για ΤΕΛΙΚΟ!

Στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε ο Ολυμπιακός, ο οποίος το απόγευμα της Κυριακής νίκησε τον Αρη στο Nick Galis Hall me 56-49.


Οι «ερυθρόλευκοι» παρότι δεν είχαν καλά ποσοστά στην επίθεση, πάτησαν… γκάζι στην τελευταία περίοδο και με συνεχόμενα τρίποντα πήραν την πολυπόθητη νίκη και μαζί το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσουν την ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός δεν έθελξε με την απόδοσή του, αλλά πέτυχε το στόχο του και αυτό είναι που μετράει. Υπενθυμίζουμε ότι ο τελικός της διοργάνωσης είναι προγραμματισμένος για τις 17 Φεβρουαρίου και θα διεξαχθεί στα «Δύο Αοράκια» στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Νωθρό ξεκίνημα

Ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε καλά και χρειάστηκε 3,5 λεπτά για να πετύχει το πρώτο του καλάθι στην αναμέτρηση. Σε αυτό το διάστημα οι γηπεδούχοι πέτυχαν δύο καλάθια με τους Μπένσον και Βασιλόπουλο και προηγήθηκαν με 4-0. Το πρώτο «ερυθρόλευκο» καλάθι ήρθε δια χειρός Ρόμπερτς, ενώ λίγο αργότερα ο Τόμπσον έκανε το 4-4. Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Μιλουτίνοφ, ο οποίος με κάρφωμα έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα στους Πειραιώτες. Ο Μπένσον με καλάθι ισοφάρισε σε 6-6, με τον «Μίλου» να δίνει ξανά προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους» με μια εύστοχη βολή. Ο Πρίντεζης με έμμεσο τρίποντο έκανε το 10-7 και ο ΜακΛίν με κάρφωμα έδωσε αέρα 6 πόντων στον Θρύλο (6-12). Λίγο πριν το τέλος του δεκαλέπτου ο Στρέλνιεκς με 2/2 βολές έκανε το 14-8, που ήταν και το τελικό σκορ της περιόδου.

Δεν μπόρεσε να ξεφύγει

Στην πρώτη επίθεση του δεύτερου δεκαλέπτου ο ΜακΛίν με ωραίο καλάθι ανέβασε τη διαφορά στους 8 πόντους (8-16).  Σε εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός έχασε το ρυθμό του, με τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου να έχουν πολύ άσχημα ποσοστά στην επίθεση. Ο Αρης ροκάνισε τη διαφορά και λίγο αργότερα μείωσε με καλάθι του Βον σε 18-15. Ο Μιλουτίνοφ έδωσε ανάσα στον Θρύλο (15-20) και στην επόμενη επίθεση ο Παπαπέτρου έκανε το 22-15. Ο Σέρβος πήρε πάνω του πολλές επιθέσεις και λίγο αργότερα πέτυχε νέο καλάθι για το 25-18.  Στην εκπνοή του δεκαλέπτου ο Αγραβάνης πέτυχε τρίποντο για το 28-22 και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό στο +6.

Χαμηλά ποσοστά

Όπως και στο πρώτο δεκάλεπτο έτσι και στο τρίτο οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν νωθρά και χρειάστηκαν τέσσερα λεπτά για να πετύχουν το πρώτο τους καλάθι. Ο Μιλουτίνοφ πήρε το επιθετικό ριμπάουντ μετά το άστοχο σουτ του Αγραβάνη και έκανε το 30-22.  Οι γηπεδούχοι με καλάθια από τους Γουίβερ και Πέτγουεϊ μείωσαν σε 31-26, ωστόσο, ο Θρύλος απάντησε με πέντε συνεχόμενους πόντους από τον Τόμπσον. Ο Αμερικανός φόργουορντ με ένα τρίποντο και ένα δίποντο έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα 10 πόντων στους Πειραιώτες (36-26). Ο Αρης, όμως, αντέδρασε και με έξι πόντους Αθηναίου και Βον έριξε τη διαφορά στους 5 (32-37) και το ματς έγινε ντέρμπι.

Ισοφάρισε ο Αρης

Στην τελευταία περίοδο οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα και με πέντε πόντους από τους Βον και Τσαϊρέλη έφεραν το ματς στα ίσια. Ο Μιλουτίνοφ με 1/2 βολές έδωσε ξανά προβάδισμα στους Πειραιώτες, αλλά ο Μπένσον πέτυχε καλάθι και φάουλ και έβαλε ξανά μπροστά την ομάδα του (40-38).  Σε εκείνο το σημείο ανέλαβε δράση ο Στρέλνιεκς, ο οποίος με τρίποντο «πάγωσε» το Nick Galis Hall και έδωσε προβάδισμα στον Θρύλο (41-40). Το ματς είχε γίνει ροντέο, με τον Βον να κάνει το 42-41 και τον Λετονό γκαρντ να πετυχαίνει νέο τρίποντο για το 44-42.

Τρίποντη… εκτέλεση

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 44-44 με τον Μπένσον, ωστόσο, υπολόγιζαν χωρίς τον… Ρόμπερτς, ο οποίος με τρίποντη «βόμβα» έκανε το 47-44. Το καλάθι του Αμερικανού έδωσε ώθηση στους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι πέτυχαν δύο ακόμα τρίποντα με τους Στρέλνιεκς και Μάντζαρη και προηγήθηκαν με 53-44. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλο πάτησε… γκάζι στο πιο κρίσιμο σημείο και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη – πρόκριση. Οι Θεσσαλονικείς το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 56-49 που ήταν και το τελικό σκορ.

Τα δεκάλεπτα: 8-14, 22-28, 32-37, 49-56

Πηγή: gavros.gr
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάνε like στη σελίδα του bam.gr στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα του Ολυμπιακού μας:

 

Σχολιάστε

Joomla SEF URLs by Artio
Copyright ©