Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αδίκησε και πάλι τον εαυτό του

Aκόμα και τους εαυτούς τους ξεγέλασαν οι παίκτες του Ολυμπιακού και αποκλείστηκαν από το Κύπελλο, μετά την ήττα με 2-1 από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα.
Οι «ερυθρόλευκοι» ενώ έδειξαν στο α’ ημίχρονο ότι μπορούσαν να πάρουν την πρόκριση, εντούτοις πέταξαν μισή ώρα στο β’ και βρέθηκαν να χάνουν 2-0 από τα γκολ των Χριστοδουλόπουλου και Αραούχο.

Έπαιξαν χωρίς ψυχή σε αυτό το διάστημα και το πλήρωσαν.  Το γκολ του Ταχτσίδη δεν έφτανε, αφού ο Τζούρτζεβιτς πέταξε την μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει και δώσει το εισιτήριο στους «4», αλλά ο Μπάρκας τον νίκησε στο 87’, όπως είχε κάνει και στο ματς στο Καραϊσκάκη.

ΧΩΡΙΣ ΣΙΣΕ ΚΑΙ… ΓΚΑΡΣΙΑ

Με την κλασική τους διάταξη 4-2-3-1 παρατάχθηκαν οι «ερυθρόλευκοι».  Το γενικό πρόσταγμα στον πάγκο το είχε ο Ρούμπεν Μαρτίνεθ μαζί με τον Χρήστο Κόντη, καθώς με πόνους στην σκωληκοειδίτιδα ο Όσκαρ Γκαρσία μπήκε στο νοσοκομείο. Ελλείψει του τιμωρημένου Μποτία, του τραυματία Ένγκελς και του Σισέ που ένιωσε ενοχλήσεις στην προθέρμανση το δίδυμο των σέντερ μπακ μπροστά από τον Προτό σχημάτισαν ο Ρομαό και ο Νικολάου. Ο Ελαμπντελαουϊ κάλυπτε το δεξί άκρο της άμυνας και ο Κούτρης το αριστερό. Ο Ζιλέ μπήκε στο βασικό σχήμα από το… παράθυρο και μετά την αναγκαστική οπισθοχώρηση του Ρομαό και μαζί με τον Ταχτσίδη ήταν τα κεντρικά χαφ, ενώ η προωθημένη τριάδα αποτελούνταν από τους Φορτούνη, Μάριν (δεξιά) και Μιραλάς (αριστερά). Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Ανσαριφάρντ.

Από την μεριά τους, οι γηπεδούχοι επίσης έπαιξαν με 4-2-3-1. Γκολκίπερ ο Μπάρκας και η τετράδα της άμυνας αποτελούνταν από τους Γκάλο (δεξιά), Μπακάκη (αριστερά), Βράνιες και Τσινγκρίνσκι κεντρικό δίδυμο. Κονέ και Σιμόες ήταν οι δύο κεντρικοί χαφ, ενώ οι Μασούντ, Μπακασέτας (δεξιά) και Λόπες (αριστερά) σχημάτισαν την τριάδα των μεσοεπιθετικών. Ο Λιβάγια επιλέχθηκε στην κορυφή της επίθεσης.

ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ

Φουριόζα στο πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα μπήκε η ΑΕΚ για να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα, αλλά γρήγορα εξασθένησε η επιθετικότητά της. Ο Ολυμπιακός πήρε τον έλεγχο στην μεσαία γραμμή, χάρη στους Ταχτσίδη, Μάριν και Φορτούνη, ενώ ο Ανσαριφάρντ ήταν αεικίνητος και κέρδισε τις περισσότερες «μονομαχίες>

Οι «ερυθρόλευκοι» έψαξαν τον Ιρανό με κάθετες πάσες, όμως δεν ήταν κάποια ιδανική για να βρεθεί σε θέση βολής. Τελικά η καλύτερη ενέργεια ήρθε από την… μπούκα του Ομάρ από δεξιά, καθώς με την την σέντρα και το διώξιμο του Τσινγκρίσκι, ο Καρίμ σούταρε, αλλά ο Μπάρκας ήταν σε καλή θέση και μπλόκαρε.

Οι γηπεδούχοι «απάντησαν» στην επόμενη φάση, όμως ο Κονέ δεν βρήκε καλά την μπάλα σε σέντρα του Λόπες. Ήταν πασιφανές ότι η ΑΕΚ φοβόταν να βγει μπροστά και κοιτούσε να διαφυλάξει την εστία της. Το πρόβλημα για τον Ολυμπιακό ήταν οι κακές επιλογές του Μιραλάς, ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις έχασε και τον Γκάλο, όταν ανέβαινε και τότε δημιουργούνταν υπεραρθμία.

Από την αναγκαστική έξοδο του Λόπες και την είσοδο του Χριστοδουλόπουλου, που πήγε δεξιά και ο Μπακασέτας αριστερά, ο ρυθμός έπεσε τελείως. Οι γηοπεδούχοι συνέχισαν να αμύνονται προσεκτικά, ενώ οι τελικές πάσες από τον Μάριν, Ταχτσίδη και Φορτούνη δεν πέρασαν για τον Ιρανό. Λογική συνέπεια ήταν να πάνε οι ομάδες στα αποδυτήρια χωρίς να έχει επιτευχθεί γκολ.

ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟΥ

Ό,τι καλό έκανε ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο το πέταξε στα.. σκουπίδια με την έναρξη του β’ ημιχρόνου. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν σαν… υπνωτισμένοι, έχασαν τον έλεγχο στο κέντρο και μέχρι να δεχθούν το γκολ του Χριστοδουλόπουλου με κεφαλιά στο 57’ (1-0) δεν είχαν κάνει ούτε έναν συνδυασμό της προκοπής.

Βεβαίως, η φάση του γκολ ξεκίνησε από λάθος του Ρομαό, που του έκλεψε την μπάλα ο Λιβάγια, ενώ μετά στην σέντρα του Μπακάκη, τόσο ο Νικολάου, όσο και ο Κούτρης δεν πήδηξαν καν… Η πρώτη κίνηση από τον πάγκο του Ολυμπιακού ήταν να αλλάξουν πλευρές οι Μιραλάς και Μάριν και λίγο αργότερα μπήκαν στη «μάχη» Οτζίτζα και Πάρντο.

Ούτε με αυτές τις αλλαγές έγινε κάτι σπουδαίο και ο Αραούχο στο 73’ έκανε το 2-0 με σουτ έξω από την περιοχή, αφού πρώτα ντρίμπλαρε τον Ρομαό.

ΑΡΓΗΣΕ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ

Οι παίκτες του Ολυμπιακού… ξύπνησαν από τον λήθαργό τους στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης και μείωσαν το σκορ σε 2-1 στο 83’ με κεφαλιά του Ταχτσίδη από κόρνερ του Φορτούνη. Η πίεση αυξήθηκε και θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν σε δύο φάσεις, στις οποίες πρωταγωνιστής ήταν ο Τζούρτζεβιτς.

Ωστόσο, ο Μπάρκας στο 87’ απέκρουσε την κεφαλιά του Σέρβου, μετά την ιδανική σέντρα του Πάρντο, ενώ στο 90’ αστόχησε με διαγώνιο σουτ. Αυτό ήταν το κύκνειο άσμα του Ολυμπιακού στο Κύπελλο.

Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Βοηθοί: Αλεξέας (Μεσσηνίας), Τουμπακάρης (Αθηνών)

ΑΕΚ: (Μ. Χιμένεθ): Μπάρκας,Μπακάκη, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Λόπες (28’ Χριστοδουλόπουλος), Σιμόες, Κονέ, Γκάλο, Μπακασέτας (88’ Γαλανόπουλος), Μασούντ, Λιβάγια (65’ Αραούχο).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ρ. Μαρτίνεθ): Προτό, Ελαμπντελαουί, Κούτρης, Ρομαό, Νικολάου, Ζιλέ (65’ Οτζίτζα), Ταχτσίδης, Μάριν (69’ Πάρντο), Μιραλάς, Φορτούνης,  Ανσαριφάρντ (75’ Τζούρτζεβιτς)

Ο MVP

Ο μόνος διασωθέντας στο χθεσινό ματς και που πάλεψε όλο το 90λεπτο ήταν ο Ταχτσίδης. Και κγολ πέτυχε και άνοιξε ωραία το παιχνίδι και μάχες στην άμυνα έδωσε. Ωστόσο, στο μισάωρο του β’ ημιχρόνου που έπαθε καθίζηση ο Ολυμπιακός ήταν τελείως μόνος του…

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ

Χωρίς νεύρο και προσήλωση εμφανίστηκαν οι παίκτες του Ολυμπιακού στο β΄ ημίχρονο και σε τέτοια ματς που κρίνονται προκρίσεις δεν γίνεται περιμένεις ότι ο αντίπαλος δεν θα το εκμεταλλευτεί.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στο 87’ ο Πάρντο έβγαλε ιδανική σέντρα, αλλά ο Τζούρτζεβιτς απέτυχε από κοντά να νικήσει τον Μπάρκα και να ισοφαρίσει σε 2-2.

ΔΕΝ ΑΡΕΣΕ

Η πολύ κακή εικόνα που έδειξε ο Ολυμπιακός για μισή ώρα στο β’ ημίχρονο και το γεγονός ότι στην φάση του 1-0 έκανε το λάθος ο Ρομαό και συνεχίστηκαν με απανωτές κακές αντιδράσεις από τους Νικολάου και Κούτρη, που δεν έκαναν καν τον κόπο να πηδήξουν στην σέντρα του Μπακάκη.

Ο ΚΟΟΥΤΣ

Ο  Χρήστος Κόντης και ο Ρούμπεν Μαρτίνεθ αντικατέστησαν στο κουτσάρισμα τον Όσκαρ Γκαρσία, που εισήχθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Ο Ολυμπιακός μπήκε καλά στο α’ ημίχρονο, αλλά οι παίκτες… ξέχασαν την θέληση για πρόκριση στα αποδυτήρια.

 Οι αλλαγές που έγιναν ήταν φυσιολογικές και σωστές, όμως αυτή η εικόνα που εμφάνισαν οι «ερυθρόλευκοι» για μισή ώρα δεύτερο 45λεπτο δεν μαζευόταν με τίποτα. Αν, βεβαίως, ο Τζούρτζεβιτς έκανε την… δουλειά του στο 87’, τότε όλοι θα παραδέχονταν ότι έβγαλαν λαγό από το καπέλο τους.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Δύο στιγμές σημάδεψαν τον αγώνα και διαμαρτύρεται ο Ολυμπιακός για τις αποφάσεις του Κομίνη. Ο Βράνιες θα έπρεπε να αποβληθεί με το γράμμα του νόμου, αν έπαιρνε ως όφειλε κίτρινη στο 20’ για το τράβηγμα στον Ανσαριφάρντ και άλλη μία πέντε λεπτά αργότερα, όταν έκανε κεφαλοκλέιδωμα στον Μάριν και ενώ η μπάλα είχε καταλήξει κόρνερ.

Πηγή: gavros.gr
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Κάνε like στη σελίδα του bam.gr στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα του Ολυμπιακού μας:

 

Σχολιάστε

Joomla SEF URLs by Artio
Copyright ©