Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύλληψη στην Τουρκία του βασικού χρηματοδότη του Noor-1

Σημαντική εξέλιξη που διαψεύδει τα ελληνικά σενάρια - Είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του από το Σεπτέμβριο του 2017

Ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για την ουσιαστική διαλεύκανση της υπόθεσης του Noor-1 αποτελεί η σύλληψη προ έξι ημερών στην Κωνσταντινούπολη του Τούρκου μεγαλέμπορου ναρκωτικών Σεριφ Ζιντάστι, που εμφανίζεται σαν ο βασικός χρηματοδότης της μεταφοράς των 2,1 τόνων ηρωίνης από το Ντουμπάι στην Ελευσίνα το καλοκαίρι του 2014. 

Για τον Σεριφ Ζιντάστι, για τον αδελφό του που έχει εστιατόριο στην Μ. Βρετανία αλλά και για τον Βέλγο διακινητή Ουρχάν Ούρμ που ήδη βρίσκεται κρατούμενος στις φυλακές της Κωνσταντινούπολης, είχε εκδοθεί -τον περασμένο Σεπτέμβριο- διεθνές ένταλμα σύλληψης ύστερα από πολυετή έρευνα της 3ης τακτικής ανακρίτριας Πειραιά Ασπασίας Αλβανού, για την οργάνωση και χρηματοδότηση της μεταφοράς των δύο τόνων ηρωίνης από τα Εμιράτα στην Ελευσίνα, το καλοκαίρι του 2014. 

Η έρευνα της κυρίας Αλβανού βασίσθηκε σε «μυστικές» καταθέσεις του Ελληνα κατηγορούμενου για την υπόθεση Ευθ. Γιαννουσάκη, σε βίντεο που βρέθηκε στο κινητό του όπου εικονίζονται επαφές του με τον Ζιντάστι αλλά και σε πολυσέλιδη έκθεση της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών DEA. Σε κανένα από τα στοιχεία του φακέλου της ανακρίτριας του Πειραιά (σσ.: δεν υπάρχει και καμιά αναφορά στην έκθεση της DEA) δεν προκύπτει οποιαδήποτε εμπλοκή Ελληνα επιχειρηματία στην χρηματοδότηση του φορτίου, όπως επιχειρούν να παρουσιάσουν διάφοροι "κύκλοι" στην Ελλάδα. 

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2014 (περίπου τρεις μήνες μετά την αποκάλυψη του μεγάλου φορτίου ναρκωτικών στην Ελευσίνα) δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ από δύο δράστες η 19χρονη κόρη του Αρζού Σεντί και ο 23χρονος οδηγός του. 

Σύμφωνα με δηλώσεις _εκείνες τις ημέρες_ του Ζιντάστι, η δολοφονία της κόρης και του οδηγού του σχετίζεται με τη μεταφορά ναρκωτικών με το «Noor-1», αλλά και με τον εντοπισμό του φορτίου. Ακολούθησε και άλλος κύκλος εγκληματικών ενεργειών για το Noor-1 στην Τουρκία, στο Βέλγιο και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μεταξύ των μεγαλεμπόρων τουρκικής καταγωγής που είχαν εμπλακεί στο Noor-1 


Σε σχετικές αποκαλύψεις για τους αλλοδαπούς χρηματοδότες του Noor-1 είχε προχωρήσει "Το Βήμα" από τις 16 Δεκεμβρίου 2015

Με τις ελληνικές αρχές να αναζητούν σχετικές πληροφορίες με σημαντική καθυστέρηση. Επιπλέον η επιλογή των ελληνικών αρχών για έκδοση διεθνών ενταλμάτων σύλληψης για τους Τούρκους χρηματοδότες των 2,1 τόνων ηρωίνης και όχι η κίνηση διαδικασίας δικαστικής συνδρομής -ώστε να ληφθούν απολογίες στον τόπο κράτησής τους με μετάβαση των Ελλήνων δικαστών στην Τουρκία ή υποβολή ερωτημάτων στις τουρκικές αρχές κλπ- σημαίνει πιθανή καθυστέρηση στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Καθότι παραμένει άγνωστο αν και πότε οι Τουρκικές αρχές θα εκδώσουν τους Τούρκους χρηματοδότες να δικασθούν στην Ελλάδα, ενώ ο φάκελος που έχει σχηματισθεί για τους Τούρκους χρηματοδότες, παραμένει κλειστός .

πηγή: tovima.gr
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Κάνε like στη σελίδα του bam.gr στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα του Ολυμπιακού μας:

 

Σχολιάστε

Joomla SEF URLs by Artio
Copyright ©