Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θρυλικό και μάγκικο πρωτάθλημα! (video)

Με... στυλ πανηγυρίζει το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας του ο Ολυμπιακός/ΙΕΚ Ξυνή! 


Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 24-23 της ΑΕΚ στο γεμάτο «Μελίνα Μερκούρη» και κάνοντας το 3-2 στη σειρά των τελικών (από 0-2), έφτασαν στην κατάκτηση του τίτλου, ολοκληρώνοντας το double εντός συνόρων. 

Οι Πειραιώτες ήταν το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης στο πρώτο μέρος (χάρη και στον εκπληκτικό Τσιλιμπάρη), έφτασαν να προηγούνται μέχρι και 7 γκολ, ωστόσο στην επανάληψη οι κιτρινόμαυροι... ξύπνησαν, κυριαρχώντας στον αγωνιστικό χώρο. Κατάφεραν, μάλιστα, να μειώσουν και στο γκολ (21-20) 7' πριν τη λήξη, ωστόσο οι γηπεδούχοι διατήρησαν τη ψυχραιμία τους και με την τρίτη σερί νίκη τους επί της Ένωσης, πήραν την κούπα! 

Πρώτος σκόρερ των πρωταθλητών ο Τζηράς με 10 τέρματα, 4 είχε ο Στουμπής και από 3 οι Σανίκης-Αλβανός. Από πλευράς ΑΕΚ, 6 γκολ κατέγραψε ο Χόγκας, 4 ο Βραζάλιτσα και από 3 οι Μυλωνάς-Αργυρίου. Μεγάλη εμφάνιση στο δεύτερο μέρος από τον τερματοφύλακα της Ένωσης, Ραντούλοβιτς, ο οποίος κράτησε στο... κόλπο την ομάδα του με δύσκολες επεμβάσεις. 

Το ματς: 

Η ΑΕΚ μπήκε αγριεμένη, αλλά ο Ολυμπιακός της έκοψε γρήγορα τη φορά. Οι «κιτρινόμαυροι» κράτησαν τα ηνία μέχρι το 3-2, με τους «ερυθρόλευκους» να παίρνουν το προβάδισμα στο 4-3 στο 14’ και να το κρατούν μέχρι το φινάλε. 

Τη παράσταση στο πρώτο μισό του ματς έκλεψε με διαφορά ο Κώστας Τσιλιμπάρης, ο οποίος κατέβασε ρολά και βοήθησε τους «ερυθρόλευκους» να ανακτήσουν μεγάλο προβάδισμα. Με τρομερές αποκρούσεις κράτησε την ΑΕΚ χωρίς τέρμα από το για περισσότερα από 15 λεπτά, ενώ παράλληλα ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα σερί έξι τερμάτων που τον έφερε στο 10-3. 

Η ΑΕΚ ξεκόλλησε με δύο τέρματα του Λόκεν για το 11-5 (μεσολάβησε γκολ του Σανίκη), όμως ο Ολυμπιακός κατάφερε να διατηρήσει διαφορά έξι τερμάτων μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου (13-7). 

Οι «κιτρινόμαυροι» άλλαξαν πλήρως την εικόνα τους στο δεύτερο μισό και ροκάνισε τη διαφορά, μετατρέποντας το ματς σε θρίλερ. Με μικρά σερί μείωσαν στα 3-4 τέρματα, ενώ με ένα σερί τεσσάρων τερμάτων έφεραν τη διαφορά στο γκολ (21-20), μετά από 54 λεπτά ματς. 

Ο Στουμπής έδωσε ανάσα στον Ολυμπιακό για το +2 (22-20), όμως ο Μυλωνάς απάντησε για το 22-21. Δύο τέρματα του Τζηρά σε κρίσιμο σημείο έφεραν ξανά τον Ολυμπιακό στο +3 (24-21), με τον Βαμβακά να μειώνει και τον Γεωργιάδη να διαμορφώνει το τελικό 24-23 στα τελευταία δευτερόλεπτα του ματς. 

Video

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Κάνε like στη σελίδα του bam.gr στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα του Ολυμπιακού μας:

 

Σχολιάστε

Joomla SEF URLs by Artio
Copyright ©