Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BETAKOS: Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 - Betting Preview (pics)

Πέρα από το θέαμα που θα παρακολουθήσουν οι εκατοντάδες των χιλιάδων στα γήπεδα και τα εκατομμύρια των θεατών στις οθόνες τους, πολλοί είναι αυτοί που θα κυνηγήσουν το «τερπνόν μετά του ωφελίμου».

Χρονιά Ποδοσφαίρου το 2018. Και πώς να μην είναι αφού φέτος διεξάγεται το Παγκόσμιο Κύπελλο στα γήπεδα της Ρωσίας.

Το αθλητικό γεγονός λοιπόν της χρονιάς είναι έτοιμο να ξεκινήσει και να κάνει τους οπαδούς του σπορ ανά τον κόσμο να ξυπνάνε και κοιμούνται με αυτό στο μυαλό.

Ο βασιλιάς του Σπορ δίνει ψωμί στον κλάδο του αθλητικού στοιχήματος και φέτος όλες οι εταιρίες τρίβουν τα χέρια τους εννοείται. Οι τζίροι για άλλη μια φορά θα φτάσουν σε αστρονομικά ποσά.

Ότι έτυχε να περισσέψει μετά το τέλος των μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων περιμένει την σέντρα στις 14/6 και ώρα Ελλάδος 18:00 για να αλλάξει χέρια με την ψευδαίσθηση ότι θα επιστρέψει στους κατόχους του πολλαπλασιασμένο.

Σύσσωμος ο αθλητικός Τύπος της χώρας, σας έχει προσφέρει ήδη και θα συνεχίσει να το κάνει, άφθονο υλικό ενημέρωσης.

Έρχομαι και εγώ λοιπόν με την σειρά μου, να σας προσφέρω ένα ακόμα βέλος, μυτερό και στιλβωμένο να το προσθέσετε στην φαρέτρα σας.

Θα σας μεταφέρω κάποια βασικά στατιστικά όχι από την σκοπιά του σπορ του ίδιου, αλλά αυτού του διαφορετικού σπορ που ονομάζεται: Στοίχημα στο Ποδόσφαιρο.

Βασικό στοίχημα σημείων

 

Θα ξεκινήσω με το παραδοσιακό στοίχημα στο τελικό αποτέλεσμα των αναμετρήσεων.

Στα 4 προηγούμενα Παγκόσμια Κύπελλα σε σύνολο 256 αναμετρήσεων η διασπορά στα 3 σημεία 1-Χ-2 έχει ως εξής:104-71-81

Ο Πίνακας 1 που ακολουθεί εκτός της διασποράς των αποτελεσμάτων αυτών σας προσφέρει και μια μοναδική ανάλυση ανά γκρουπ βάσει του ποσοστού του άσσου, όπως αυτό προκύπτει από τις αποδόσεις των σημείων της κάθε αναμέτρησης. Οι αποδόσεις είναι από το ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ (Ο.Π.Α.Π)

Table 1


 

Επειδή δεν υπάρχει νόημα έδρας στα Μουντιάλ παρά μόνο στην περίπτωση της ομάδας που η χώρα της το φιλοξενεί, ο πάνω πίνακας προσφέρει την απαιτούμενη ποιότητα του στατιστικού του τελικού αποτελέσματος.

Οι στήλες «Άθροισμα από…P/L» μας δίνουν την πληροφορία κέρδους ή ζημιάς σε θεωρητικό τυφλό ποντάρισμα 1 μονάδας στο εκάστοτε σημείο.

Για παράδειγμα στο γκρουπ 21-30% εάν είχαμε ποντάρει σταθερά το σημείο του άσσου με μία μονάδα, θα είχαμε κάνει τζίρο 35 μονάδες και στο ταμείο μας θα είχαμε ζημιά 2,35 μονάδων.

Αν από την άλλη είχαμε ποντάρει στην ισοπαλία θα είχαμε κέρδος 5,20 μονάδες.

Στα σύνολα βλέπουμε με τρόμο ότι όποιο από τα 3 σημεία και να είχαμε ακολουθήσει τυφλά το ταμείο μας πάντα ζημιά θα κατέγραφε. Η ζημιά αυτή κυμαίνεται από 17 μέχρι τις 45 χοντρικά μονάδες. Με άλλα λόγια από 6 έως 18% επί του τζίρου με τον μέσο όρο γκανιότας να είναι κοντά στο 12% για τον Ο.Π.Α.Π.

Ένα πρώτο συμπέρασμα είναι ότι το πιο συμφέρον σημείο από στοιχηματικής άποψης για τον παίχτη, ήταν αυτό της ισοπαλίας αφού καταγράφει την χαμηλότερη ζημιά. Ζημιά χαμηλότερη από το ίδιο το ποσοστό της γκανιότας.

Ξανά τονίζω ότι όλα τα παραπάνω είναι στην βάση του τυφλού πονταρίσματος στο σημείο της ισοπαλίας. Είναι άραγε δυνατόν να κάνουμε μια πιο ποιοτική διαλογή και να αποφύγουμε τα πονταρίσματα σε κάποιες ισοπαλίες που δεν επαληθεύονται έτσι ώστε να βγούμε στο κέρδος;


 

Τα φαβορί σκοτώνουν τον παίχτη

 

Θα σταθώ με πολύ προσοχή στο κεφάλαιο φαβορί.

Και λέγοντας φαβορί με την βοήθεια του πίνακα 1 εννοώ τους άσσους με ποσοστό 61%+.

Σε πλήθος λοιπόν 57 αναμετρήσεων αν κάποιος είχε ακολουθήσει το σημείο του άσσου με σταθερό ποντάρισμα 1 μονάδας θα είχε καταγράψει ζημιά 11,21 μονάδων.

Σε ποσοστό η ζημιά ανέρχεται σε 19,6%. Το οποίο είναι υψηλότερο από τον μέσο όρο της γκανιότας που αναφέραμε πριν (12%). Άρα αποδεικνύεται καθαρά και ξάστερα ότι το ποντάρισμα στους φαβορί άσσους στα 4 προηγούμενα Παγκόσμια Κύπελλα σκότωσε εν ψυχρώ τους παίχτες που τα ακολούθησαν.

Ας δούμε τώρα και τα φαβορί διπλά για να έχουμε πλήρη εικόνα.

Ακολουθεί ο Πίνακας 2

Table 2



 

Αντίστοιχα λοιπόν αν κάποιος είχε ακολουθήσει φαβορί σημεία διπλού και εννοούμε ποσοστό 61%+ θα είχε τζιράρει 30 μονάδες και θα είχε ζημιά 3,01 μονάδες. Σε ποσοστό 10% κάπως χαμηλότερο από τον μέσο όρο της γκανιότας.

Συνολικά τώρα στα φαβορί σημεία Άσσους και Διπλά μαζί θα είχαμε τζίρο 57+30=87 μονάδες και ζημιά 11,21+3,01=14,22. Ποσοστιαία μιλάμε για ζημιά 16,3% το οποίο είναι αρκετά υψηλότερο από τον μέσο όρο γκανιότας.

Συμπέρασμα: Το ποντάρισμα σε φαβορί σημεία στα 4 προηγούμενα Παγκόσμια Κύπελλα εξέθεσε τους παίχτες σε υψηλότερη του μέσου όρου Γκανιότα!

Κλείνοντας θα σας δώσω τον πίνακα με τις αναμετρήσεις που αποτελούν τα σημεία φαβορί για παν χρήση από πλευράς σας.

Φαβορί Άσσοι 61%+

Table 3



 

Φαβορί Διπλά 61%+

Table 4



 

Για μεγαλύτερη πρακτικότητα για τον παίχτη του Στοιχήματος ακολουθούν πίνακες με στατιστική επιτυχιών σημείων και ζημιάς/κέρδους ταμείου πάντα σε σταθερό ποντάρισμα μιας μονάδας, βάσει απόδοσης του άσσου και του διπλού. Οι πίνακες αυτοί μπορεί να εκτυπωθούν από τους ενδιαφερόμενους ώστε να τους έχουν μαζί τους οποιαδήποτε στιγμή και να αναφέρονται σε αυτούς πριν την τελική τους απόφαση.


 

Στατιστική βάσει απόδοση Άσσου:

Table 5



Στατιστική βάσει απόδοση Διπλού:

Table 6



 

Πώς να χρησιμοποιήσουμε τους πάνω πίνακες

 

Αν θα θέλαμε να αξιοποιήσουμε τους πάνω πίνακες ένας τρόπος θα ήταν να κατασκευάσουμε μια μέθοδο πονταρίσματος με την βοήθεια τους.

Θα πρέπει να επιλέξουμε τις περιπτώσεις με τις περισσότερες εμφανίσεις υπό την έννοια ότι και φέτος θα εμφανιστούν με μια παρόμοια αναλογία.

Ακολουθούν πίνακες με 9 και άνω εμφανίσεις βάσει απόδοσης Άσσου και Διπλού

Table 7



 

Table 8



Ακολουθεί ανάλυση για κάθε μια από τις περιπτώσεις των Πινάκων 7 & 8


 

Table 9 1.30



Table 10 1.40


Table 11 1.45


Table 12 1.50



Table 13 1.75



Table 14 1.90

Table 15 2.00



Table 16 3.50



Table 17 3.75



Table 18 5.50



Table 19 8.00


Table 20 9.00


Με την ανάγνωση των πάνω πινάκων μπορούμε να αντιληφθούμε πως θα πρέπει να κινηθούμε για να βελτιστοποιήσουμε τις πιθανότητες μας για κάτι καλό κατά την διάρκεια της διοργάνωσης.

Με παράδειγμα τον πίνακα με τα διπλά απόδοσης 9,00 βλέπουμε ότι θα πρέπει να συμπεριλάβουμε πονταρίσματα στην ισοπαλία. Με το που επαληθευτεί ένα σημείο σταματάμε να ασχολούμαστε με την περίπτωση αυτή περαιτέρω.

Ελπίζω το υλικό που σας προσφέρω να είναι εύπεπτο και να σας οδηγήσει σε επιτυχίες!

Πάνω από όλα να χαρείτε τα παιχνίδια και να περάσετε ένα καλό καλοκαίρι!

Betakos
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάνε like στη σελίδα του bam.gr στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα του Ολυμπιακού μας:

 

Σχολιάστε

Joomla SEF URLs by Artio
Copyright ©