Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Από εσένα εξαρτάται

Γράφει ο Μπάμπης Χριστόγλου 


Με βάση τους υποψηφίους αντιπάλους του Ολυμπιακού οι Ουκρανοί της Ντιναμό Κιέβου δεν είναι ό,τι χειρότερο μπορούσε να του τύχει. Δεν είναι Τσέλσι, δεν είναι Άρσεναλ, δεν είναι Σεβίλλη ή Νάπολι. Δεν είναι, όμως, και η Γκενκ ή η Ντιναμό Ζάγκρεμπ που έμοιαζαν να είναι οι καλύτερες επιλογές. Και λέω έμοιαζαν διότι κανείς Δεκέμβρη μήνα δεν μπορεί να ξέρει πώς θα είναι οι ομάδες στα μέσα του Φλεβάρη. 

Η Ντιναμό είναι μια καλή ομάδα την οποία, όμως, ο Ολυμπιακός μπορεί να αποκλείσει και να την αφήσει εκτός συνέχειας. Στα συν της υπόθεσης το γεγονός ότι οι Ουκρανοί θα προέρχονται από απραξία, δεδομένου ότι έχει το πρωτάθλημά τους διακοπή ως και τις 23 Φλεβάρη. Στα αρνητικά ότι τα παιχνίδια για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ μπλέκουν ανάμεσα στα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Και εκείνη την εποχή ο Ολυμπιακός θα πρέπει να έχει πατημένο το γκάζι για να διεκδικήσει την κορυφή και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Για να μην το κουράζουμε πολύ, όμως, το ζευγάρι θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από τον Ολυμπιακό και τη φόρμα που θα έχει η ομάδα του Μαρτίνς όταν έρθει η ώρα της αναμέτρησης. 

Δύο κουβέντες, τώρα, και για τον Ολυμπιακό όπως είναι σήμερα. Κατ’ αρχάς είναι πολύ δύσκολο για έναν προπονητή να μπορέσει να κρατήσει προσγειωμένους και τσιτωμένους τους ποδοσφαιριστές που πριν λίγες ώρες απέκλεισαν με τρίμπαλο τη Μίλαν. Πρώτος πόντος λοιπόν του Πορτογάλου η διάθεση και η συγκέντρωση που είχε η ομάδα του απέναντι στη Λαμία. Δεύτερο που σημειώνω το ότι το κοντέρ άρχισε να γράφει. Μετά το 3-1 απέναντι στη Μίλαν ήρθε και η τριάρα με τη Λαμία. Θα μπορούσε το σκορ να είναι ακόμα πιο μεγάλο αλλά το πρόβλημα μοιάζει σιγά – σιγά να βρίσκει λύση. Και με τις αφίξεις του Γενάρη θα λυθεί πιο εύκολα. Ο Ολυμπιακός σκοράρει πιο εύκολα και αυτό είναι τεράστιο πρόβλημα για όλους τους αντιπάλους του. 

Ατομικά μιλώντας, ζούμε το καλό φεγγάρι του Κώστα Φορτούνη. Βγάζει απίστευτη ένταση και κέφι στα παιχνίδια, περνάει τους αντιπάλους του σαν σταματημένους και ανεβάζει ένα τουλάχιστον επίπεδο τον Ολυμπιακό. Είναι με διαφορά ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής και ένας από τους κορυφαίους του ελληνικού πρωταθλήματος. Από δίπλα του και ο Γκιγιέρμε. Έχει πια βρει τα πατήματά του, έχει προσαρμοστεί και πέρα από την ποιότητα που βγάζει στις μεταβιβάσεις και τις τοποθετήσεις του δεν αφήνει και κανέναν αντίπαλο να πάρει ανάσα. Από τους πλέον πολύτιμους παίκτες της ομάδας του Μαρτίνς, έχει βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την αμυντική λειτουργία της ομάδας. Και όσα πάνε μέσα, όμως, από τα σουτ των αντιπάλων σταματάνε στον Σα. Ακόμα και με τη Λαμία ο Πορτογάλος, όταν χρειάστηκε, έκανε επεμβάσεις απίστευτες με κορυφαία εκείνη που στο αριστερό του παράθυρο. Πολύ καλός γκολκίπερ, ένα ακόμα κέρδος για την ομάδα του Μαρτίνς. 

Και κάτι τελευταίο… Ο Πορτογάλος πάει να κάνει το μεγάλο κόλπο με την «ανάσταση» του Φετφατζίδη. Τον εμπιστεύθηκε κόντρα στη Μίλαν, τον έβαλε και με τη Λαμία. Ήδη ο παίκτης έβαλε το πρώτο του γκολ αλλά, το σημαντικότερο είναι πως, έχει καταφέρει να γυρίσει τελείως την εις βάρος του κατάσταση… 

Video

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάνε like στη σελίδα του bam.gr στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα του Ολυμπιακού μας:

 

Σχολιάστε

Joomla SEF URLs by Artio
Copyright ©