Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπλατ: «Αυτό που έκανε ο Παπανικολάου ήταν εξαιρετικό»

Το καπέλο στους παίκτες του έβγαλε ο Ντέιβιντ Μπλατ μετά την απίθανη ανατροπή του Ολυμπιακού απέναντι στην Μπασκόνια κάνοντας ειδική αναφορά στον ήρωα της βραδιάς, Κώστα Παπανικολάου. 


«Πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου που έδειξαν χαρακτήρα και μια συμπεριφορά μη παραίτησης, που χρειάζεται σε ένα τέτοιο ματς. Η Μπασκόνια στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα έπαιξε καλύτερα από μας και πρέπει να το αναγνωρίσουμε. Όμως σε ένα ματς 40 ή 45 λεπτών μπορείς αν μείνεις ενωμένος μπορείς να κερδίσεις τις αντιξοότητες και το κάναμε σήμερα. Πολλά παιδιά έκαναν μεγάλες φάσεις, αλλά ειδικά αυτό που έκανε ο Κώστας ήταν εξαιρετικό. Το διασκέδασα πολύ, ελπίζω κι εσείς. Για αυτή την ομάδα μια τέτοια νίκη είναι πολύ παραπάνω από μια απλή νίκη, γιατί χτίζει χαρακτήρα», ανέφερε ο τεχνικός του Ολυμπιακού. 

Σχετικά με το γεγονός ότι ο Σπανούλης δεν ήταν για ένα ακόμη ματς στο παρκέ στο φινάλε ενός αγώνα είπε: «Ο Βασίλης δεν ήταν στο παρκέ για να πάρει την επίθεση. Αν ήταν, ίσως και να την έπαιρνε. Πιστεύω πως όπως πάει το παιχνίδι, δεν μπορείς να περιμένεις πάντα από τον ίδιο παίκτη να κάνει το τελευταίο σουτ. Κατ’ αρχάς γιατί είναι εύκολο να το προβλέψει μια ομάδα και να το αντιμετωπίσει. Ένιωσα πως η συμπεριφορά του Κώστα έκανε τη διαφορά στον αγώνα και όχι ένα σουτ». 



Αναφορικά με τα 11 λεπτά του Σπανούλη είπε: «Δεν ήταν το πλάνο να παίξει 11 λεπτά. Απλώς κοουτσάρω όπως θεωρώ ότι έτσι θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουμε. Χρησιμοποίησα πεντάδες με μεγαλύτερο μέγεθος, που στην άμυνα θα λειτουργούσαν καλύτερα. Το έκανα και στο ματς με τη Φενέρ, αλλά χάσαμε. Είναι ασυνήθιστο να παίζει 11 λεπτά πάντως και δεν θα το δούμε πολύ, το εγγυώμαι αυτό. Με ξέρετε και ξέρετε την καριέρα μου. Έχω προπονήσει κάποιους πολύ μεγάλους παίκτες και ο Σπανούλης είναι από τους κορυφαίους. Όμως αν νιώσω ότι πρέπει να τον αποσύρω στον πάγκο, αυτό θα κάνω». 

Για την κακή άμυνα στο πρώτο μέρος είπε: «Δεν είπα ότι ήμασταν τεμπέληδες, αλλά σίγουρα δεν ήμουν ικανοποιημένος. Έχουμε μια ομάδα που είναι μείγμα πολύ έμπειρων και πολύ νέων παικτών. Οι πιο έμπειροι παίκτες πήραν την ευθύνη συναισθηματικά και έσπρωξαν και τους υπόλοιπους πνευματικά και σωματικά, βλέποντας πως το ματς δεν πάει καλά. Δεν είναι εύκολο να παίζεις μέσα σε έξι μέρες τρία ματς και λίγες ώρες πριν τον αγώνα να μην έχεις έναν από τους πιο σημαντικούς σου παίκτες. Όμως ήταν εξαιρετικό που ο ΛεΝτέι μπήκε και έκανε αυτό που έκανε. Πέρασε κάποια ματς που δεν ήταν τόσο καλός, κάτι φυσιολογικό για έναν ρούκι, αλλά αυτό που έκανε ήταν καταπληκτικό». 

Ερωτηθείς αν ήταν ρίσκο που δεν αποκτήθηκε ένας ακόμη ψηλός, απάντησε: «Έχουμε τον Αγραβάνη που περιμέναμε να επιστρέψει νωρίτερα. Νιώσαμε πως με τον Μιλουτίνοφ, τον ΛεΝτέι και τον Μπογρίνιο που μπορεί να μπει και να παίξει όπως σήμερα, νιώσαμε πως ήμασταν εντάξει στους ψηλούς. Δεν νιώθω ότι είναι ρίσκο. Τι να κάνεις όταν κάποιος ξυπνά με πυρετό. Είναι κακή τύχη. Πάντα σκέφτεσαι τι δεν έχεις, αλλά όχι αυτό που έχεις κι εμείς έχουμε παιδιά με χαρακτήρα και κάποιες φορές αυτό είναι πιο σημαντικό από το να έχεις έναν ακόμη παίκτη. Είναι μια ιδιαίτερη περίοδος, πολλές ομάδες αντιμετωπίζουν δυσκολίες, γι’ αυτό πρέπει να δώσουμε έναν ακόμη πόντο στους παίκτες μου». 

Τέλος, για το ενδεχόμενο προσθήκης είπε: «Δεν ξέρω πώς να απαντήσω ώστε να σταματάτε να με ρωτάτε (γέλια). Μου αρέσει η ομάδα που έχουμε και κάνουμε κάτι θα είναι κάτι εξαιρετικό. Αυτή τη στιγμή είμαι πολύ χαρούμενος με το γκρουπ παικτών που έχουμε. Αν φέρναμε έναν νέο παίκτη πριν το αποψινό ματς, θα το χάναμε, γιατί δεν θα είχαμε τη χημεία και τη νοοτροπία. Μπορεί στη διαδρομή να γινόμασταν καλύτεροι, αλλά σήμερα δεν θα κερδίζαμε. Είναι εύκολο να αποκτήσεις παίκτη, μπορώ να το κάνω και τώρα, αλλά δεν είναι το σωστό αυτή τη στιγμή. Θα δούμε».
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάνε like στη σελίδα του bam.gr στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα του Ολυμπιακού μας:

 

Σχολιάστε

Joomla SEF URLs by Artio
Copyright ©