Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Το φως θα νικήσει το σκοτάδι»

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού τοποθετήθηκε δυναμικά, για όλα τα θέματα, δίνοντας σαφείς απαντήσεις, στον κ. Χατζηνικολάου.


Αναλυτικά:

Να καλημερίσουμε και να υποδεχθούμε τον ιδιοκτήτη του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, τον γνωστό εφοπλιστή και υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο από χθες (σ.σ. Τετάρτη 17/4), ανακοίνωσε και πάλι την υποψηφιότητά του, είχε εκλεγεί πρώτος την προηγούμενη φορά, τον κ. Ευάγγελο Μαρινάκη. Καλωσορίσατε.

Καλημέρα κύριε Χατζηνικολάου.

Θα ξεκινήσω τη συνέντευξή μας, από την επικαιρότητα. Καταρχήν να πω ότι είναι η πρώτη συνέντευξη που δίνετε από το 2014.

Σωστά.

Και την προηγούμενη πάλι μαζί την είχαμε κάνει, εδώ. Τότε, είχαμε συζητήσει για τα πάντα και σήμερα θα συζητήσουμε για τα πάντα. Ξεκινάω από την επικαιρότητα, λοιπόν. Και ξεκινάω από την πρόσφατη αντιπαράθεσή σας, με τον Πέτρο Κόκκαλη. Ποιος είναι ο λόγος της αντιπαράθεσης; Εσείς είχατε συμπορευθεί μαζί, στα δημοτικά πράγματα του Πειραιά.

Κύριε Χατζηνικολάου δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση με τον Πέτρο Κόκκαλη, ούτε υπάρχει κανένας λόγος για εμένα, να κάνω βόλτα σε κανάλια, σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, σε εφημερίδες, σε sites και να κατηγορήσω τον Πέτρο Κόκκαλη. Και ούτε θέλω να το συζητήσουμε αυτό, γιατί δεν έχει καμία αξία. Ο Πέτρος Κόκκαλης ήταν μαζί μας, γιατί μας το είχε ζητήσει -και σε εμένα και στον Γιάννη Μώραλη- ο πατέρας του, ο Σωκράτης Κόκκαλης, προκειμένου να έχει ένα αντικείμενο απασχόλησης, στην καθημερινότητά του, καθώς είχε αποτύχει στις επιχειρήσεις του πατέρα του και στον Ολυμπιακό, από τον οποίο τον απέπεμψε ο Σωκράτης Κόκκαλης. Καθώς επίσης και από τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, που δυστυχώς άφησε πίσω τουλάχιστον 7 εκατομμύρια χρέη, τα οποία εμείς καλύψαμε. Δεν έχω να πω κάτι. Εγώ θέλω να ευχηθώ υγεία και καλή πορεία στον Πέτρο.

Όλα αυτά τα χρόνια, φαινόσασταν κύριε Μαρινάκη να βρίσκεστε σε πλήρη σύμπνοια με τον Σωκράτη Κόκκαλη. Και μάλιστα πρέπει να πω και εγώ, ως Ολυμπιακός, ότι χαιρόμασταν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, διότι βλέπαμε τον προηγούμενο Πρόεδρο με τον σημερινό Πρόεδρο, να είναι σε σύμπνοια. Να είναι μαζί. Πως έφτασαν οι σχέσεις, γιατί έφτασαν οι σχέσεις, σε σημείο ρήξης;

Το μοναδικό κοινό στοιχείο με τον Σωκράτη Κόκκαλη, ήταν η διαδοχή στη διοικητική ηγεσία του Ολυμπιακού. Από εκεί και πέρα, εγώ ούτε γιγαντώθηκα επιχειρηματικά μετά την ανάληψη της διοίκησης της ΠΑΕ, αφού δεν είχα και δεν έχω καμία δουλειά με το Ελληνικό Δημόσιο, εκμεταλλευόμενος τη δυναμική της ομάδας και του κόσμου. Ούτε διαπλέχτηκα με οποιοδήποτε κόμμα, με οποιοδήποτε πολιτικό, στο πλαίσιο των επιχειρηματικών μου δραστηριοτήτων. Οι δουλειές μου, όπως ξέρετε και όπως ξέρουν όλοι, είναι στο εξωτερικό, έχουν να κάνουν με την παγκόσμια ναυτιλία, με αμερικανικό χρηματιστήριο, με κολοσσούς του εξωτερικού. Στον Ολυμπιακό, όλα αυτά τα χρόνια, από το 2010, βάζω χρήματα. Χαρακτηριστικό είναι ότι από το καλοκαίρι του 2010, στον Ολυμπιακό έχουμε πληρώσει, στο ελληνικό Δημόσιο, για φόρους, ΙΚΑ και εισφορές, πάνω από 150 εκατομμύρια ευρώ. Χωρίς ένα λεπτό καθυστέρηση, χωρίς κανένα διακανονισμό και είμαστε μια εταιρεία πρότυπο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Και σας λέω και πάλι, χωρίς να έχουμε ή να έχω εγώ, οποιαδήποτε σχέση και δουλειά με το ελληνικό Δημόσιο. Άρα, το 2010 σας θυμίζω, ενεργοποιηθήκαμε, μαζί με τους συνεργάτες μας, αποφασιστικά, για να βγάλουμε τον Ολυμπιακό, από μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο, στην ιστορία του. Παραλάβαμε έναν Ολυμπιακό με τεράστια οικονομικά ανοίγματα. Με τις δομές του υπό διάλυση. Και φυσικά ούτε ο ίδιος ο Σωκράτης Κόκκαλης δεν ήταν διατεθειμένος, εν μέσω της χειρότερης οικονομικής κρίσης που βίωνε η χώρα, να βγάλει την ΠΑΕ, τότε, από το αδιέξοδο. Άρα, χωρίς να το σκεφτώ δεύτερη φορά, κύριε Χατζηνικολάου, με μοναδικό κίνητρο την αγάπη μου για την ομάδα, έβαλα με το «καλημέρα» 60 εκατομμύρια, προκειμένου να καλύψω τα ανοίγματα που βρήκαμε, αλλά και να δρομολογήσω άμεσα νέες επιτυχίες, κάτι που συνέβη, από την πρώτη κιόλας χρονιά, με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Και μάλιστα, με όλα τα συστήματα, τότε, απέναντί μας. Και σας υπενθυμίζω ότι ο τότε μεγάλος μας αντίπαλος, Παναθηναϊκός, είχε την πιο ακριβή ομάδα της ιστορίας του, όλων των εποχών. Προερχόμενος, μάλιστα, εκείνη την περίοδο, από το νταμπλ.

Τώρα, βέβαια, το εύλογο ερώτημα είναι, γιατί αυτά δεν τα λέγατε τόσο καιρό; Γιατί αυτά λέγονται τώρα; Τα ενεργοποίησε η υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλο στον ΣΥΡΙΖΑ;

Όχι. Κάθε άλλο. Ήταν και κάτι αναμενόμενο. Εμείς το ξέραμε και ήταν κάτι το οποίο δεν μου έκανε καμία απολύτως εντύπωση. Όπως σας είπα νωρίτερα, σεβόμενος απόλυτα την ιστορική συνέχεια, δεν μίλησα ποτέ για την καμένη γη που κυριολεκτικά παραλάβαμε. Να σας πω ενδεικτικά ότι η οικονομική κατάσταση που συναντήσαμε τότε στον Ολυμπιακό, την εποχή του Σωκράτη Κόκκαλη, ήταν πολύ χειρότερη, από εκείνη της ΑΕΚ, όταν έπεσε, με τεράστια χρέη, στην τρίτη εθνική, ή του Παναθηναϊκού μετά τη διάλυση της πολυμετοχικότητας. Αποφάσισα, ή μάλλον αναγκάστηκα να το κάνω, όταν πια αναδείχθηκε σε όλο της το μεγαλείο, η σύνδεση του Σωκράτη Κόκκαλη, με τα κέντρα και τα συμφέροντα, τα οποία αντιμάχονται τον Ολυμπιακό. Από τη μία η συμπόρευση και η ταύτιση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο τον κύριο Τσίπρα, επί ημερών του οποίου οι εταιρείες του κ. Κόκκαλη έχουν λάβει δημόσια έργα, προμήθειες, περισσότερα από 750 εκατομμύρια, αλλά και κάτι άλλο: Ένα σφιχταγκάλιασμα, μπορώ να πω, με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, μέσω της εμπλοκής της INTRALOT στον ΟΠΑΠ, όπου υπέγραψε πρόσφατα και τρία χρόνια συμβόλαιο, αλλά και επίσης στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ, όπου, όπως όλοι γνωρίζουμε πλέον, ενεπλάκη στην κατασκευή του η INTRAKAT, η εταιρεία του Σωκράτη Κόκκαλη. Το αντάλλαγμα, για όλα αυτά, ήταν η παραχώρηση, υπό μορφή δανεισμού, όπως λέμε στο ποδόσφαιρο, ενός ανθρώπου, το δεξί χέρι για χρόνια του Σωκράτη Κόκκαλη, τον Θωμά Μητρόπουλο, στον κύριο Μελισσανίδη και στην ΑΕΚ και νωρίτερα και στον κύριο Σαββίδη, προκειμένου να δρομολογήσει την επόμενη μέρα στην ΕΠΟ και την ελληνική διαιτησία. Αυτό, για να μη γελιόμαστε πλέον, πρέπει να έχει γίνει με μία ξεκάθαρη εντολή, από τον Σωκράτη. Ο Θωμάς Μητρόπουλος και η παρέα του, μας έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα τα τελευταία χρόνια και οπωσδήποτε, αυτό το πληρώσαμε. Ήταν κάτι, το οποίο δεν έπρεπε να έχει συμβεί, αλλά δυστυχώς, για ορισμένους ανθρώπους, το χρήμα και το συμφέρον, είναι βασιλιάς. Άρα, είναι κάτι το οποίο το αντιμετωπίζουμε και πιστεύω ότι για άλλη μια φορά, θα βγούμε νικητές. Κοιτάξτε, κύριε Χατζηνικολάου, ήμουνα πάντα ειλικρινής και είμαι, απέναντι στον κόσμο του Ολυμπιακού. Το ίδιο κάνω και τώρα. Τιμώ πρώτος από όλους την ιστορία της ομάδας. Ωστόσο, θα πρέπει να σκέφτονται όλοι με τον ίδιο τρόπο και να δείχνουν με τις πράξεις τους ότι ο Ολυμπιακός είναι υπεράνω χρημάτων και πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων.

Τώρα, βέβαια, πολλοί σας κατηγορούν ότι έχετε συνδέσει τον Ολυμπιακό, τον έχετε πολιτικοποιήσει, τον έχετε συνδέσει με τη Νέα Δημοκρατία. Ενώ ο Σύλλογος θα έπρεπε να είναι έξω και μακριά από την πολιτική.

Κύριε Χατζηνικολάου πιστεύω ότι εάν ένας Σύλλογος στην Ελλάδα είναι μακριά από οποιοδήποτε κόμμα, από οποιαδήποτε κυβέρνηση, αυτός είναι ο Ολυμπιακός. Και θα σας το εξηγήσω με γεγονότα. Όταν ανέλαβα τον Ολυμπιακό το 2010, είχαμε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, του Γιώργου Παπανδρέου. Σας θυμίζω, είναι γνωστά από τις τηλεοράσεις, από τις εφημερίδες, η αντιπαράθεση, που είχαμε τότε, με τον κ. Γερουλάνο, τον αρμόδιο υπουργό, και τον κ. Μπιτσαξή. Μετά είχαμε μια δεύτερη κυβέρνηση, της Νέας Δημοκρατίας, πάλι με το ΠΑΣΟΚ. Σας θυμίζω μία πολύ μεγάλη κόντρα, που είχαμε τον Αντώνη Σαμαρά, που ξεκίνησε πάλι από τον Ολυμπιακό. Και σήμερα, τα τελευταία χρόνια, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το ξέρει πλέον όλος ο κόσμος, για αυτή τη μεγάλη αντιπαράθεση. Άρα, γιατί γίνεται όλο αυτό; Γιατί πιστεύω ότι βλάπτονται τα συμφέροντα του Ολυμπιακού. Εγώ δεν έχω μία δουλειά με την Ελλάδα, δεν έχω κανένα συμφέρον, άρα μπορώ ελεύθερα να έρθω σε μια αντιπαράθεση, με οποιοδήποτε κόμμα, με οποιαδήποτε κυβέρνηση. Άρα αν υπάρχει no politica, υπάρχει μέσα στον Ολυμπιακό και μπορούμε να το αποδείξουμε.

Να πω, όμως, εδώ Πρόεδρε, ότι θυμάμαι, τουλάχιστον στο ξεκίνημα της θητείας της κυβερνητικής του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρχε μια καλή σχέση, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την κυβέρνηση. Και ανάμεσα σε εσάς και στα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εκείνης της εποχής. Και το θυμάμαι από μέσα. Γιατί υπενθυμίζω, ίσως το έχουν ξεχάσει πολλοί από τους ακροατές μας, ότι εκείνη την περίοδο, ο Βαγγέλης Μαρινάκης ετοίμαζε τηλεοπτικό σταθμό, εγώ επρόκειτο να συνεργαστώ, είχε ανακοινωθεί ότι θα συνεργαστώ με τον τηλεοπτικό σταθμό και θυμάμαι ότι υπήρχαν και επαφές με στελέχη της κυβέρνησης, σε καλό κλίμα. Όπως βέβαια και με στελέχη της αντιπολίτευσης, αλλά με τα στελέχη της κυβέρνησης, ήταν σε καλό κλίμα οι επαφές. Τι άλλαξε, τι μεσολάβησε και οι σχέσεις επιδεινώθηκαν, με αυτό τον ραγδαίο τρόπο;

Το 2016 προκηρύχτηκε ως γνωστόν ο διαγωνισμός για τις 4 τηλεοπτικές άδειες. Ήταν μία διαδικασία που πίστευα πως ήταν δίκαιη γιατί θεωρούσα ότι κάποια στιγμή στην Ελλάδα οι καναλάρχες θα πρέπει να πληρώνουν για τις συχνότητες που διαθέτουν. Μάλιστα σας θυμίζω ότι τον Γενάρη του 2016 είχε αναλάβει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης και είχε μια εντελώς αντίθετη άποψη και είχε έρθει σε μεγάλη αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα γι’ αυτό. Εγώ τότε υποστήριζα αυτή τη διαδικασία και θεωρούσα, όπως σας είπα νωρίτερα, ότι ήταν μία δίκαιη διαδικασία και ήθελα να λάβω μέρος. Είχαμε μία άριστη τότε σχέση με τον κ. Παππά, ο οποίος ήταν ο αρμόδιος υπουργός, αλλά και με τον κ. Τσίπρα αφού ότι έκανε ο κ. Παππάς, κι εδώ του βγάζω το καπέλο, ενημέρωνε πάντα τον πρωθυπουργό. Αν χρειαζόταν να δώσει μία απάντηση για ένα θέμα, απευθυνόταν ως έμπιστος συνεργάτης χωρίς δεύτερη σκέψη στον ίδιο τον πρωθυπουργό και αυτό ξέρετε ήταν κάτι που πραγματικά εκτιμώ σε έναν άνθρωπο. Ήθελαν, λοιπόν, πάση θυσία την επιτυχία αυτού του διαγωνισμού και την αναγνώριση της θεσμικότητας και της νομιμότητας του διαγωνισμού. Όταν, λοιπόν, πλειοδοτήσαμε στον διαγωνισμό και σας θυμίζω ότι οι άλλοι υπερθεματιστές ήταν ο ΑΝΤ1 του κ. Κυριακού, ο ΣΚΑΪ του κ. Αλαφούζου και ο κ. Καλογρίτσας, όπως θυμάστε. Μία, λοιπόν, μέρα πριν καταθέσουμε την πρώτη δόση και την ίδια μέρα ο κ. Παππάς στο τηλέφωνο μου μετέφερε την επιθυμία του και του ίδιου και του «μεγάλου», όπως έλεγε τον πρωθυπουργό, να πληρώσουμε και να είμαστε οι πρώτοι, το ποσό της πρώτης δόσης των 26.300.000 ευρώ που μας αναλογούσε. Και παρόλο που το πρόβλημα ήταν πως ήταν θολό το τοπίο με τον χρόνο επιστροφής των χρημάτων σε περίπτωση που ακυρωνόταν ο διαγωνισμός και όπως τελικά συνέβη, εμείς τελικά παρόλα αυτά πληρώσαμε το πρωί της 26ης Σεπτεμβρίου το ποσό των 26.300.000 ευρώ και μας ευχαρίστησαν. Μάλιστα θυμάμαι πως την ίδια μέρα είχε πληρώσει και ο κ. Αλαφούζος. Άρα, λοιπόν, τα χρήματα αυτά τότε ήταν πεντακάθαρα αφού είχαν ελεγχθεί εξονυχιστικά από τους αρμόδιους φορείς και όχι μόνο τα 26.300.000 ευρώ, αλλά και όλο το τίμημα που ήταν κοντά στα 75.000.000 ευρώ. Τότε δεν υπήρχε καμία υπόνοια περί βρώμικου χρήματος, όπως βγαίνει τώρα και λέει ο κ. Παππάς σήμερα, οι ίδιοι άνθρωποι που τότε χαρακτήριζαν αψεγάδιαστο τον φάκελο. Και σήμερα θα σας κάνω και μία άλλη αποκάλυψη κ. Χατζηνικολάου, εκτός από αυτό. Μου ζήτησε, λοιπόν, τότε και μία άλλη χάρη ο κ. Παππάς, η οποία αποτελούσε και αίτημα του πρωθυπουργού, όπως μου έλεγε ο κ. υπουργός. Να συναντήσω τον κ. Καλογρίτσα και πράγματι ήρθε στο γραφείο μου και μου ζήτησε να του καταβάλλω υπό μορφή δανεισμού το ποσό της πρώτης δόσης των 20.500.000 ευρώ για να πληρώσει και ο ίδιος την πρώτη δόση.

Δηλαδή σας ζητούσαν να πληρώσετε και τα χρήματα Καλογρίτσα;

Υπό μορφή δανείου για να τον βοηθήσω για να έχουν κι ένα κανάλι. Και κοιτάξτε να δείτε. Επειδή είχα επισκεφθεί και τον κ. Παππά επανειλημμένες φορές και όχι μόνο εγώ και οι άλλοι καναλάρχες στο γραφείο του, όπως και στο γραφείο μου, υπήρχε δελτίο Τύπου γι’ αυτό δεν ήταν κρυφά ραντεβού, και στο σπίτι μου ακόμα, ήταν κάτι το οποίο μου το ζήτησαν. Εξήγησα στον κ. Καλογρίτσα ότι είχα όλη την καλή διάθεση, αλλά δεν μπορούσα να το πράξω και βλέπετε ότι όχι μόνο ήταν ευχαριστημένοι με τα χρήματα του Μαρινάκη για το δικό του κανάλι, ήταν ευχαριστημένοι να δώσει κι άλλα χρήματα ο Μαρινάκης στον κ. Καλογρίτσα για να αποκτήσει άλλο ένα κανάλι, που κακά τα ψέματα αυτό το κανάλι το «έχτιζαν» μέσα στο Μαξίμου. Αυτή είναι η πραγματικότητα και προκαλώ και τον κ. Παππά να βγει και να διαψεύσει αυτό που λέω. Και ο κ. Τσίπρας γιατί ήταν, όπως σας είπα, ενήμερος. Άρα, αυτούς να ρωτήσετε.

Από εκεί πιστεύετε πως ξεκίνησε η κακή σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση;

Όχι, κοιτάξτε να δείτε ο ΣΥΡΙΖΑ τότε μας είχε χρησιμοποιήσει στο να νομιμοποιήσει αυτόν τον διαγωνισμό. Είχαμε έναν φάκελο, γιατί τα δικά μας κεφάλαια κ. Χατζηνικολάου, έχουν ελεγχθεί από τους μεγαλύτερους ελεγκτικούς μηχανισμούς σε όλο τον κόσμο. Όταν έχεις να κάνεις με το αμερικάνικο χρηματιστήριο, όταν έχεις άλλη εταιρεία η οποία είναι εισηγμένη στο Nasdaq, όταν έχουμε δουλειές και συνεταιρισμούς με εταιρείες κολοσσούς και μας έχουν ελέγξει και μας έχουν ελέγξει τράπεζες και μας έχουν ελέγξει, όπως σας είπα, οι μεγαλύτεροι οργανισμοί της Αμερικής, της Μ. Βρετανίας, της Ευρώπης, ακόμα και της Κίνας γιατί πρόσφατα που κάναμε μία μεγάλη δουλειά με την Diamond S και βγήκε στο αμερικάνικο χρηματιστήριο, πριν από δύο εβδομάδες, ένας από τους μεγαλομετόχους είναι και το μεγαλύτερο επενδυτικό fund της ναυτιλίας στην Κίνα. Οπότε ξέρετε έχουμε ελεγχθεί από παντού και συνεχίζουμε μία ανοδική πορεία και το σπουδαιότερο απ’ όλα είναι ότι κανείς δεν έχει να πει τίποτα κακό για τις επιχειρήσεις μας. Έχουμε αυτό που λέμε ένα φανταστικό reputation (φήμη), το οποίο μας βοηθάει να κάνουμε ακόμα μεγαλύτερες δουλειές. Αλλά ας επανέλθουμε στο δικό μας θέμα. Σας λέω και πάλι και τους προκαλώ. Τα εκατομμύρια του Μαρινάκη στο τέλος του 2016 ήταν πεντακάθαρα, τους βοηθούσε να νομιμοποιήσουν τον διαγωνισμό. Και όχι μόνο αυτό, μου ζήτησαν, σας λέω και πάλι, να βοηθήσουμε υπό μορφή δανεισμού τον κ. Καλογρίτσα για να μπορέσει να πληρώσει τη δόση και να μπορέσει να αποκτήσει ένα κανάλι. Τι έγινε ξαφνικά; Θα σας πω εγώ τι έγινε. Για να μην γελιόμαστε και πλέον πρέπει να πούμε την αλήθεια στον κόσμο. Όταν αργότερα, έξι μήνες μετά το τέλος του 2016, συζητάγαμε για τον ΔΟΛ, για το ΒΗΜΑ, τα ΝΕΑ και το in.gr, δεν δέχθηκα να βάλω, όπως μου το είχαν ζητήσει, διευθυντές οι οποίοι ήταν της αρεσκείας του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί έχω συνηθίσει να μην είμαι ούτε μπροστινός, ούτε φερέφωνο. Σε όλες τις δουλειές είμαι εγώ, δεν κρύβομαι και μέχρι σήμερα έχουμε πετύχει σε ό,τι έχουμε κάνει και όποιος έχει συνεργαστεί μαζί μας έχει μόνο καλές κουβέντες να πει.

Σας ζητούσαν τότε να τοποθετήσετε πρόσωπα της αρεσκείας τους στη διεύθυνση των εφημερίδων;

Σωστά, σωστά. Και είναι κάτι το οποίο δεν θα το έκανα ποτέ. Γιατί εγώ δεν μπορώ να γίνω ούτε Ιβάν Σαββίδης, ούτε μπροστινός, ούτε λαγός. Και δεν κατηγορώ κάποιον άνθρωπο. Ο κάθε άνθρωπος και ο κάθε επιχειρηματίας κάνει τις επιλογές του. Αυτά έχω να σας πω, τα οποία για εμένα είναι συγκλονιστικά, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Τόσο καιρό ξέρετε έκανα υπομονή στο να μην βγω και να τα ξεκαθαρίσω όλα αυτά, αλλά με την ευκαιρία που μου δίνετε σήμερα νομίζω ότι ο κόσμος πρέπει επιτέλους να ακούσει την αλήθεια.

Τι γίνεται με τις εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις, πως εξελίσσονται και ποια είναι η απάντηση του Βαγγέλη Μαρινάκη απέναντι σε όλα όσα έχουν διατυπωθεί εναντίον του τα τελευταία 2-3 χρόνια;

Κύριε Χατζηνικολάου είμαι βέβαιος ότι δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας πολίτης, που να μην έχει αντιληφθεί πλέον, ότι είμαι προσωπικά στοχοποιημένος από την κυβέρνηση, σε καθημερινή βάση, όσο δεν ήταν ποτέ άλλοτε οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης. Μέχρι σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των εναντίον μου κατηγοριών, έχει καταρρεύσει. Και όπου τυχόν μένει η κρίση της δικαιοσύνης, είμαι απόλυτα βέβαιος ότι θα δικαιωθώ. Άλλωστε όπως συνηθίζουν να λένε, αν υπάρχει κάτι να μας παρηγορεί είναι ότι το φως πάντα νικάει το σκοτάδι, την μαύρη προπαγάνδα και το ψέμα! Άρα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα και δεν μπορεί να αποδεικνύει κάθε μέρα ότι δεν είναι ελέφαντας. Αυτά που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, είναι κωμικοτραγικά! Αλλά, είναι και κάτι το οποίο δεν μπορώ να το ξεχάσω, ούτε να το συγχωρήσω ορισμένους ανθρώπους, που παίζουν καθημερινά καθοριστικό ρόλο σε αυτές τις σκευωρίες. Δεν έχουμε ουδεμία σχέση. Εδώ έχουν τελειώσει δικαστήρια, τεράστιες έρευνες γύρω απ’ όλα αυτά και το όνομά μου δεν υπάρχει πουθενά! Άρα, όλο αυτό καταρρέει και ειλικρινά σας μιλάω και δεν με απασχολεί καθόλου και δεν με αγγίζει. Εγώ θα πρέπει να κοιτάξω τη δουλειά μου, θα πρέπει να κοιτάξω το μέλλον, θα πρέπει να κοιτάξουμε πως προχωράμε μπροστά. Όλα αυτό το σκοτάδι δεν με αγγίζει και ούτε θα μείνω σ’ αυτό! Και κάτι ακόμα. Έχω προσφύγει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο των ανθρώπινων δικαιωμάτων, εναντίον του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, του κ. Τζανακόπουλου, του κ. Κοντονή και του κ. Καμμένου και αναμένουμε σύντομα γιατί αυτό έχει γίνει εδώ και 1 χρόνο, τις αποφάσεις. Αν αυτή η κυβέρνηση παραμείνει μέχρι τον Οκτώβριο, ίσως θα είναι και η πρώτη φορά που θα βγει καταδικαστική απόφαση για εν ενεργεία πρωθυπουργό. Εγώ αυτά έχω να πω και σας λέω ότι το μόνο που έχω να κάνω γιατί έχω πολλές υποχρεώσεις, είναι να προχωράμε δυναμικά μπροστά!

Σας κατηγορούν ότι μαζί με τον Πειραιά και τον Ολυμπιακό, αγοράσατε και media, πήρατε και εφημερίδες και ραδιόφωνα και site και τώρα ετοιμάζεται και κανάλι, διότι η φιλοδοξία είναι να γίνεται ο Έλληνας Μπερλουσκόνι. Τι απαντάτε σ’ αυτό;

Είχα απαντήσει και πριν από 5 χρόνια που έλεγαν τα ίδια για τον Έλληνα Μπερλουσκόνι. Εγώ είμαι ο Βαγγέλης Μαρινάκης από τον Πειραιά και δεν προσδοκώ σε κανενός είδους δουλειά με το ελληνικό δημόσιο. Έχω βαρεθεί πραγματικά να το λέω. Εγώ μπήκα στα ΜΜΕ, όχι για να επηρεάσω καταστάσεις, ούτε για να προωθήσω τις δουλειές μου. Ούτε εργολάβος είμαι, ούτε μεσάζοντας είμαι, ούτε υπερτιμολογούμαι υπηρεσίες έναντι του κράτους, όπως δυστυχώς συνέβη με τους εθνικούς μας προμηθευτές όλα αυτά τα χρόνια που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία. Ούτε δουλειές με το δημόσιο κάνω, ούτε προτίθεμαι να κάνω στο μέλλον. Ούτε έχω ανάγκη να περνούν από τη Βουλή χαριστικές τροπολογίες, ούτε βέβαια περιμένω από την εκάστοτε κυβέρνηση να μου ρυθμίσει ή να μου χαρίσει δάνεια των επιχειρήσεών μου. «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ», βαδίζουν εδώ και έναν αιώνα, στα μονοπάτια της αντικειμενικής και ποιοτικής ενημέρωσης, έχοντα δώσει ισχυρό στίγμα σε όλες τις κρίσιμες ιστορικές στιγμές του τόπου. Και μάλιστα με κοινωνικά προοδευτικές στάσεις. Όταν λοιπόν υπήρχε κίνδυνος για την επιβίωσή τους, θεώρησα υποχρέωσή μου, να βοηθήσω να παραμείνουν στο διαχρονικό δημοσιογραφικό τους επίπεδο. Στην ίδια δημοκρατική γραμμή, εκφράζοντας το σύνολο των πολιτικών παρατάξεων και μακριά από άθλιες σκοπιμότητες και μεθόδους, που έχουν κατακλύσει δυστυχώς, ένα σημαντικό μέρος των ΜΜΕ στην Ελλάδα. Και φυσικά, να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας ενός δημοσιογραφικού δυναμικού, που κατά την άποψή μου, ήταν είναι και θα είναι, το κορυφαίο στην πατρίδα μας! Θα ήταν τεράστιο πλήγμα για την πολυφωνία του Τύπου και την ίδια την δημοκρατία στην Ελλάδα, αν «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ» έκλειναν. Ή επιζούσαν ως θλιβερά δείγμα κίτρινου Τύπου, όπως δυστυχώς έχει συμβεί κατ’ επανάληψη, με ιστορικές εφημερίδες στην Ελλάδα. Αν δηλαδή αντί να επιτελούν τον ιστορικό τους ρόλο, μετατρέπονταν σε χειραγωγημένα όργανα προπαγάνδας, αμφιβόλου χρηματοδότησης και αξιοπιστίας, όπως αυτά που είτε πορεύονται επί χρόνια με την λογική των δημοσιογραφικών «συμβολαίων», είτε έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια για να εξυπηρετήσουν την κυβέρνηση. Αυτή ήταν η μοίρα που δυστυχώς προόριζαν οι κυβερνώντες του ΣΥΡΙΖΑ για το πιο ιστορικό δημοσιογραφικό συγκρότημα της χώρας. Δεν τους ένοιαζε αν «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ» θα κατέληγε σε αμφιβόλου προέλευσης κεφάλαια που μπορεί ακόμα να προκαλούσαν την αντίδραση των παραδοσιακών συμμάχων της χώρας, αρκεί να εξυπηρετήσουν την προπαγάνδα τους κ. Χατζηνικολάου.

Βέβαια κ. Πρόεδρε σας κατηγορούν ότι έχετε θέσει τα ΜΜΕ που ελέγχεται στη υπηρεσία της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σας κατηγορούν δηλαδή ότι κατ’ ουσία αυτές τις ιστορικές εφημερίδες που είχαν μία κεντρώα προέλευση και κατεύθυνση πολιτική, τις έχετε στρέψει προς τα δεξιά για να στηρίξετε Μητσοτάκη.

Αυτό είναι λάθος! Δεν συμφωνώ. Έχουν περάσει ήδη σχεδόν δύο χρόνια από την στιγμή που αναλάβαμε την ευθύνη της ιδιοκτησίας και νομίζω ότι έχει γίνει φανερό ότι έχουμε καταφέρει αυτό που υποσχεθήκαμε. Οι εφημερίδες διατήρησαν στο ακέραιο το κύρος τους, ενώ οι διευθυντές τους, αφήνουν ελεύθερες αυτές τις κορυφαίες πένες, να ασκήσουν το δημοσιογραφικό τους λειτούργημα. Χωρίς παρεμβάσεις, χωρίς υποδείξεις. Και αυτό το έχουν αγκαλιάσει οι αναγνώστες μας και το βλέπουμε κάθε μέρα και κάθε Κυριακή.

Θέλω να σας ρωτήσω για το γεγονός ότι στηρίζεται οικονομικά την τοπική νομαρχιακή επιτροπή της Ν.Δ. στον Πειραιά. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τους τις ανακοινώσεις των τελευταίο καιρό σας χαρακτηρίζει χρηματοδότει της Ν.Δ., άλλωστε βγήκε και σας ευχαρίστησε και δημόσια ο πρόεδρος της νομαρχιακής.

Βέβαια, είναι αλήθεια! Και δεν το κρύβουμε! Όλα στο φως είπαμε κ. Χατζηνικολάου! Αλλά έχω δει πολιτικές αθλιότητες, αλλά ομολογώ ότι ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του εδώ, ξεπέρασαν κάθε όριο στη συγκεκριμένη περίπτωση! Έφτασαν στο σημείο να με μέμφονται, επειδή στη μνήμη του πατέρα μου Μιλτιάδη Μαρινάκη, πρώην βουλευτή της ΝΔ στον Πειραιά, συνεισέφερα μαζί με πολλούς άλλους γνωστούς Πειραιώτες, όπως για παράδειγμα ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης. Όπως ο υποψήφιος βουλευτής, Γιάννης Μελάς, στον εξοπλισμό των νέων γραφείων της ΝΟ.Δ.Ε. Πειραιά. Ωστόσο, τις ευχαριστίες του προέδρου του κ. Βοϊδονικόλα προς όλους τους ανθρώπους, τις έκαναν γαργάρα στο Μέγαρο Μαξίμου και στην Κουμουνδούρου. Λοιδορώντας και πάλι αποκλειστικά εμένα. Ξέρετε γιατί κ. Χατζηνικολάου; Για 3 υπολογιστές και 2 air condition. Που ήταν η προσφορά μου μέσω της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Η οποία έγινε σε δημόσια θέα. Επαναλαμβάνω. 3 υπολογιστές και 2 air condiotion. Ούτε 1.000 ευρώ. Αυτή είναι η διαπλοκή που μου καταλογίζουν και είναι πραγματικά για γέλια και για κλάματα και ανάξιας σχολιασμού. Ξέχασαν να μας πουν για την πραγματική διαπλοκή. Ποια είναι η πραγματική διαπλοκή; Αυτή που στήνεται, όταν μπαινοβγαίνει ο κάθε αμφιλεγόμενος επιχειρηματίας από την πίσω πόρτα καθημερινά του Μαξίμου! Με φακέλους, τσάντες, και εν πάση περιπτώσει, όπως σας είπα, ο πατέρας μου ήταν βουλευτής της Ν.Δ. στον Πειραιά και στη μνήμη του θα αναλάμβανα ευχαρίστως και άλλες ανάλογες τέτοιες πρωτοβουλίες στο φως. Ούτε σε υπόγεια, ούτε από πίσω πόρτες!

Γιατί έχει δικαίωμα να πολιτεύεται ο Βαγγέλης Μαρινάκης στον Πειραιά για δημοτικός σύμβουλος και δεν έχει δικαίωμα ο Πέτρος Κόκκαλης να πολιτεύεται για το Ευρωκοινοβούλιο με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Έχει κάθε δικαίωμα και του ευχήθηκα καλή επιτυχία και καλή πορεία όταν ξεκινήσαμε την εκπομπή. Τώρα, όταν μιλάμε για διαπλοκή…

Όντως του ευχηθήκατε καλή επιτυχία, αλλά θεωρώ ότι υπάρχει ηλεκτρισμός και ένταση τώρα εδώ γιατί, εσείς αισθάνεστε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απέναντί σας, εκείνος πήγε με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Λογικό ήταν να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ. Δουλείες έχουν με τον ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά τον πατέρα του. Καλά κάνει κι ο Πέτρος και υποστηρίζει τον πατέρα του σε αυτήν την υπόθεση. Από εκεί και πέρα, στη δημοκρατία που ζούμε, έχουμε ελευθερία κινήσεων.

Θέλω να ρωτήσω για τον Πειραιά. Τι κάνατε εκεί ως δημοτικός σύμβουλος; Θυμάμαι ότι είχατε υποσχεθεί και θέσεις εργασίας στον Πειραιά και μάλιστα τότε είχατε κατηγορηθεί και για λαϊκισμό.

Όπως είχα πει, η δημιουργία των συνθηκών για νέες θέσεις εργασίας και η προσέλκυση επενδύσεων ήταν κεντρικός μας στόχος. Αλλά αν θέλετε και ένα προσωπικό στοίχημα, για τον Πειραιά. Σε αυτό συνέβαλε καθοριστικά η καμπάνια μας, για τους τουρίστες που έρχονται στην πόλη, μέσω της κρουαζιέρας και στους οποίους διανεμήθηκαν 2 εκατομμύρια βιβλία – ενημερωτικοί οδηγοί, για την ιστορία, τα αξιοθέατα, αλλά και το σύγχρονο πρόσωπο του Πειραιά. Μια πάρα πολύ καλή δουλειά που είχαμε κάνει, καθώς επίσης και στο site στο οποίο έχουν μπει πάνω από 1,5 - 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι, όπου παρακολουθούν το “Piraeus Destination”. Παράλληλα, οι σημαντικές παρεμβάσεις στο μέτωπο των αναπλάσεων των κεντρικών οδών του Πειραιά, όπως η Σωτήρος, η Τσαμαδού και στην περιοχή της Τρούμπας, επίσης και στον Άγιο Διονύσιο, είχαν σημαντικά και απτά αποτελέσματα. Ενώ, το 2014 η ανεργία στην πόλη έφτανε το 27%, σήμερα ανέρχεται στο 18,5%. Γεγονός που σημαίνει πως την τελευταία 5ετία, υπήρξαν 17 νέες θέσεις εργασίας. Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι το 2014 είχαν βάλει λουκέτο 90 μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην πόλη. Από τότε μέχρι το 2018 έχουν δημιουργηθεί 587 νέες επιχειρήσεις. Ενώ, στο Α’ τρίμηνο του 2019 έχουν προστεθεί άλλες 134 και φυσικά συνεχίζουμε. Προχωρά η ανάπλαση στον Άγιο Διονύσιο, που ήδη εργάζονται 1700 άνθρωποι σε νέες θέσεις εργασίας. Και σε έναν χρόνο που τελειώνουν τα νέα κτήρια στην περιοχή, θα μιλάμε για 7000 θέσεις εργασίας. Επίσης προχωρά και η αντίστοιχη ανάπλαση στο Μικρολίμανο, που θα αλλάξει σημαντικά τις δυνατότητες της ευρύτερης περιοχής. Άρα λοιπόν, το κερδίσαμε το στοίχημα, σε πολύ αντίξοες οικονομικές συνθήκες για τη χώρα μας.

Ένα μήνυμα εδώ από έναν φίλο ακροατή. Λέει, «είπε πριν ο πρόεδρος ότι στο Μαξίμου μπαίνουν από την πίσω πόρτα, επιχειρηματίες με βαλίτσες. Μήπως πρέπει να ξεκαθαρίσει τι εννοεί κι αν έχει στοιχεία, γιατί δεν πηγαίνει στον εισαγγελέα να τα δώσει»;

Με κατηγορούν και το έχουν κάνει σλόγκαν, για μια χρηματοδότηση των τοπικών γραφείων της ΝΟΔΕ Πειραιά και για 2 air condition και 3 Η/Υ, που η αξία τους δεν είναι πάνω από 1000 ευρώ, την ώρα που κι άλλοι επιχειρηματίες έπραξαν το ίδιο. Όταν στο Μαξίμου κάθε μέρα μπαινοβγαίνουν διάφοροι επιχειρηματίες, οι οποίοι μπορεί να έχουν στην τσάντα τους και στους φακέλους τους οτιδήποτε… Δεν έπεται αυτό ότι έχουν χρήματα, μέσα στη βαλίτσα τους, την τσάντα τους ή τον φάκελό τους. Η βαλίτσα είναι η τροπολογία. Είναι το τι κάνει η κυβέρνηση γι’ αυτούς. Για παράδειγμα, θα σας μιλήσω για άλλο ένα τεράστιο σκάνδαλο που έχει να κάνει πάλι με τον Σωκράτη Κόκκαλη και με μια τροπολογία πρόσφατη. Για το καζίνο της Πάρνηθας, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, είχαν επιχειρήσει οι ιδιοκτήτες του να το μεταφέρουν στο κέντρο της Αθήνας, ή κοντά στην Αθήνα. Δεν έγινε αυτό με καμία κυβέρνηση. Εδώ παραλίγο να πέσουν κυβερνήσεις γι’ αυτό. Θυμάστε τότε, με τον Φλοίσβο κι όλα αυτά. Και μέσα σε μια νύχτα, μόλις μπήκε ο κ. Κόκκαλης, στη μετοχική σύνθεση, είχαμε τροπολογία να το μεταφέρουν. Τι έχει να μας πει ο κ. Τσίπρας γι’ αυτό; Τι έχει να μας πει ο λαλίστατος κ. Παππάς γι’ αυτό; Ή αυτά που βλέπουμε με τον κ. Πετσίτη. Τον κ. Πετσίτη, επειδή είχα την τιμή να τον γνωρίσω σε μια εκδήλωση του Ολυμπιακού, μια sefie του κ. Πετσίτη, είχαν βγάλει πρωτοσέλιδο η «Εφημερίδα των Συντακτών»… Ήταν ένας τύπος που είχε έρθει εκεί μαζί με τους ανθρώπους της Nova. Θέλησε να βγάλει μια selfie γιατί είναι Ολυμπιακός. Διατυμπάνιζε παντού τη σχέση του με τον κ. Παππά, μια έπαιρνε τηλέφωνο τον κ. Παππά, μια έκανε ότι έπαιρνε τηλέφωνο τον κ. Τσίπρα… Ένας γραφικός τύπος. Αυτός λοιπόν, ο τύπος, που ήταν γκαρσόνι και μπορεί να έπαιρνε 1000 ευρώ, ξαφνικά, υπόγραψε συμβάσεις με διάφορους επιχειρηματίες. Εκατό χιλιάδες με τον έναν, πενήντα χιλιάδες με τον άλλο. Σε έναν άνθρωπο του οποίου ο μισθός είναι 1000 ευρώ, άντε να φτάσει τα 2000 ευρώ, να φτάσει τα 5000 ευρώ με υπερωρίες… Υπάρχει ένας πλουτισμός χωρίς να μπορέσει να δικαιολογήσει το γιατί. Κάποιος τα έχει εισπράξει αυτά τα λεφτά. Ας βγει λοιπόν, ο κ. Πετσίτης να μας πει ποιος έχει εισπράξει αυτά τα λεφτά. Ας βγει ο κ. Παππάς. Μην κρύβονται… αυτό είναι ένα μεγάλο σκάνδαλο. Ο άνθρωπος αυτός πλούτισε. Γιατί; Του είχανε βγάλει το βήμα. Έμπαινε στη ΔΕΠΑ, στη ΔΕΣΦΑ και ξέρετε τι έγραφε στην είσοδο; «Μαξίμου»! Υπόγραφε μια σύμβαση με τον επιχειρηματία για να τον βοηθήσει. Εισέπραττε χρήματα, χιλιάδες ευρώ. Τι έγιναν αυτά τα ευρώ;

Πάμε και στον Ολυμπιακό τώρα. Τι έφταιξε και χάσαμε τα δύο τελευταία πρωταθλήματα;

Δεν θέλω να μπω σε τεχνικές λεπτομέρειες και να μιλήσω για διαιτησία, για την τύχη μας και για άλλους παράγοντες. Εμείς κατακτήσαμε 7 συνεχόμενα πρωταθλήματα. Στην Ευρώπη, είχαμε τεράστιες επιτυχίες. Ο Ολυμπιακός οδηγήθηκε στην υψηλότερη θέση στη βαθμολογία του στην Ευρώπη. Είχαμε μια κακή χρονιά που μπορώ να το εξηγήσω, όμως στον Ολυμπιακό δεν μας ταιριάζουν οι δικαιολογίες. Είχαμε λοιπόν, μια κακή χρονιά το 2017/2018. Δικαιολογημένα ορισμένες φορές, αδικαιολόγητα άλλες. Αποφασίσαμε λοιπόν να χτίσουμε πέρυσι μια καινούργια ομάδα. Το κάναμε σχεδόν από το μηδέν. Η εφετινή μας παρουσία είχε την τεράστια επιτυχία και πρόκριση απέναντι σε μια ιστορική και μεγάλη ομάδα, τη Μίλαν. Είναι ίσως η ιστορικότερη πρόκριση του Ολυμπιακού. Αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι εφέτος παίξαμε με διαφορά το καλύτερο ποδόσφαιρο. Για το τι έφταιξε θα μπορούμε να μιλάμε για ώρες. Ωστόσο αυτό στο οποίο θέλω να επικεντρωθώ είναι το μέλλον και να σας πω ότι την επόμενη χρονιά θα είμαστε ακόμη καλύτεροι και θα επαναφέρουμε τον Ολυμπιακό εκεί που του αρμόζει. Οπότε όλοι πρέπει να είμαστε ήσυχοι. Όμως, την καλύτερη απάντηση για το τι κάναμε εφέτος την έδωσε ο κόσμος του Ολυμπιακού. Που σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι, γέμιζε το “Γ. Καραϊσκάκης” και χειροκροτούσε την ομάδα μας. Ήταν γεμάτο το γήπεδο και ήμαστε πρώτοι με διαφορά στα εισιτήρια. Θυμάστε εσείς κ. Χατζηνικολάου τέτοιες εικόνες ξανά, αφού το πρωτάθλημα είχε χαθεί; Το γεγονός αυτό με συγκίνησε ιδιαίτερα και πλέον είναι άμεση υποχρέωση όλων μας να επαναφέρουμε τον Ολυμπιακό στην κορυφή και να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερες χαρές σε αυτόν τον υπέροχο κόσμο.

Κλείνοντας, δεν ξεχνώ ότι είστε εφοπλιστής και μάλιστα επιτυχημένος εφοπλιστής. Πότε θα αρχίσουν οι εφοπλιστές κύριε Μαρινάκη να πληρώνουν και κάτι στο Ελληνικό δημόσιο; Για να αποδείξουν ότι πράγματι είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας και ότι μπορούν να συμβάλουν στο να βγούμε από το οικονομικό αδιέξοδο, και σας ρωτώ γιατί κάπου διάβασα ότι φέτος για παράδειγμα θα δώσουν λιγότερα χρήματα απ ότι δώσανε τις προηγούμενες χρονιές.

Κοιτάξτε, αυτό το είχα πει και πριν από πέντε χρόνια που είχαμε συζητήσει και ήμουν και ο πρώτος πριν από πάρα πολλά χρόνια, στην ένωση εφοπλιστών, που είχα μιλήσει για την ανάγκη να πληρώνουν οι εφοπλιστές παραπάνω χρήματα. Τώρα έχουν φτάσει σε ένα σημείο οι Έλληνες εφοπλιστές, τον τελευταίο χρόνο, να έχουν πληρώσει πάνω από 70 εκατομμύρια euro στην έκτακτη εισφορά τον χρόνο. Και ότι τα τελευταία χρόνια, μόνο εγώ, σε έκτακτες προσφορές (εισφορές) στην εταιρία μου έχω πληρώσει πάνω από 19 εκατομμύρια ευρώ. Άρα έχουν γίνει βήματα και πιστεύω ότι είναι και τα χρήματα τα οποία τα πληρώνουν οι εφοπλιστές, κάθε χρόνο που σας λέω, από την έκτακτη εισφορά είναι πάνω από 70-80 εκατομμύρια συν οπωσδήποτε και τις εισφορές στα ταμεία. Αλλά επίσης έχουν βοηθήσει πάρα πολύ σε διάφορες καταστροφές, με ποσά πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Για παράδειγμα, τελευταία στο Μάτι, πρέπει να ξόδεψαν πάνω από 24 εκατομμύρια ευρώ, η ένωση Ελλήνων εφοπλιστών, και από την άλλη πλευρά η ένωση βιομηχάνων είχαν μαζέψει 400 χιλιάδες ευρώ. Άρα βλέπετε ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές και επίσης, πιστεύω, ότι συνεισφέρουν πολλά στο τόπο μας, και εγώ θα ήθελα να συνεισφέρουν και ακόμα περισσότερο. Και είναι κάτι το οποίο, είχα μιλήσει για αυτό εδώ και πολλά χρόνια.

Δέχομαι πυροβολισμούς, από πολλούς Ολυμπιακούς, ότι επειδή δεν ασχολούμαι με το μπάσκετ, δεν ρώτησα για το μπάσκετ του Ολυμπιακού και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εκεί. Θέλω ένα σχόλιο σας, ένα σύντομο σχόλιο.

Ναι, θα σας μιλήσω και για το μπάσκετ, αλλά πρέπει να πούμε και κάτι για τον ερασιτέχνη Ολυμπιακό, όπως είναι το βόλεϊ, όπως είναι το πόλο, η κολύμβηση, το μπάσκετ γυναικών. Λοιπόν, πάμε στο μπάσκετ. Πιστεύω ότι το ξεκαθάρισα, πριν από λίγο καιρό, με μια ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, αυτή τη στιγμή οι ιδιοκτήτες του μπάσκετ, του Ολυμπιακού, είναι οι αδερφοί Αγγελόπουλοι, και θα παραμείνουν. Πιστεύω ότι έχουν ξοδέψει πάρα πολλά χρήματα, έχουν φέρει 2 Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, έχουν φέρει Ελληνικά πρωταθλήματα. Αγαπάνε τον Ολυμπιακό, εγώ τους στηρίζω και είμαι δίπλα τους. Ο Ολυμπιακός δεν θα έχει κανένα πρόβλημα μαζί τους. Και όπως σας είπα και πάλι τους στηρίζω. Και δεν χρειάζεται ο κόσμος του Ολυμπιακού να ανησυχεί, εδώ είμαστε εγγυητές για οτιδήποτε. Και κάτι άλλο, για τον ερασιτέχνη. Τον ερασιτέχνη Ολυμπιακό, όπως σας είπα, το 2010 τον παραλάβαμε με 7 εκατομμύρια χρέη και διαλυμένο. Τα τελευταία χρόνια, τα τελευταία 9 χρόνια έχουμε ξοδέψει, για τον ερασιτέχνη Ολυμπιακό πάνω από 25 εκατομμύρια ευρώ, και όλα αυτά κύριε Χατζηνικολάου δεν είναι στα λόγια, είναι με αποδείξεις, είναι με εμβάσματα κανονικότατα. Λοιπόν, και τι έχουμε δει, έχουμε δει ένα θαύμα, έχουμε δει ότι η ομάδα του Ολυμπιακού στο βόλεϊ των ανδρών, των γυναικών. Στο πόλο των ανδρών, των γυναικών έχουν φέρει στην Ελλάδα champions league, έχουν φέρει ευρωπαϊκά τρόπαια. Είναι στη κορυφή της Ευρώπης. Δεν υπάρχει άλλη ομάδα, στην Ευρώπη ή στο κόσμο που να συντηρεί τόσα πολλά τμήματα και να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ευρώπη, και αυτό με μεγάλη μου χαρά είναι κάτι το οποίο, μπορέσαμε να το πετύχουμε με πολύ σκληρή δουλειά. Όπως και ο κύριος Κουντούρης ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, αλλά με την στήριξη μας και πολλά χρήματα. Για αυτό βλέπετε αυτό το θαύμα, κύριε Χατζηνικολάου.

Θέλω κλείνοντας να ρωτήσω, αυτή η κόντρα, η συνεχής κόντρα με την κυβέρνηση σας έχει καταβάλει ψυχολογικά; Σας έχει εξουθενώσει ψυχικά; Γιατί πρόκειται για μια συνεχή και πολλή σκληρή κόντρα.

Σε καθημερινή βάση κύριε Χατζηνικολάου, ξέρετε είναι πολύ δύσκολο για εμένα να λυγίσω, έχω μάθει στα δύσκολα, αλλά το σπουδαιότερο σε αυτή τη κόντρα είναι ότι δεν έχω κάτι να φοβηθώ και δεν υπάρχει περίπτωση, λόγο χαρακτήρα να κάνω πίσω. Δυστυχώς, για τη δική τους ατζέντα και για να καλύψουν την ανυπαρξία τους σε μεγάλα προβλήματα του τόπου μας, σε προδοσίες, όπως το μακεδονικό που έχει γίνει. Καθώς επίσης και σε μια μεγάλη κοροϊδία του Ελληνικού λαού με το μνημόνιο, με τους καθημερινούς πλειστηριασμούς, με πάρα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας, προσπαθούν να μεταφέρουν την ατζέντα κάπου αλλού και να λένε τι; Να πάνε έτσι στις εκλογές, ότι Μαρινάκης χρηματοδότης της νέας δημοκρατίας, βρώμικο χρήμα και όλες αυτές οι αηδίες και οι σκευωρίες που σε καθημερινή βάση προσπαθούν με μια μαύρη προπαγάνδα να παραμυθιάζουν. Αυτή είναι η αλήθεια, και να αποπροσανατολίζουν τους Έλληνες. Λοιπόν, εγώ δεν θα τους κάνω τη χάρη. Ο Μαρινάκης είναι εδώ, αγαπάει τον τόπο, θα συνεχίσει δυναμικά και θα είμαστε απέναντι μέχρι τελικής δικαίωσης. Και επίσης τους προκαλώ όπως σας είπα να απαντήσουν και να απαντήσουν με επιχειρήματα.
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάνε like στη σελίδα του bam.gr στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα του Ολυμπιακού μας:

 

Σχολιάστε

Joomla SEF URLs by Artio
Copyright ©