Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποκλεισμός από την Ευρωλίγκα Γυναικών για Ολυμπιακό, συνεχίζει στο Eurocup

Πάλεψε αλλά μόνο για ένα ημίχρονο αντιστάθηκε στην ισχυρή Μονπελιέ ο Ολυμπιακός.
Οι «ερυθρόλευκες» έχασαν με 86-67 στην Γαλλία και σε συνδυασμό με την ήττα 66-63 στην Χαλκίδα έμειναν εκτός ομίλων της Ευρωλίγκας Γυναικών συνεχίζοντας πλέον την ευρωπαϊκή τους περιπέτεια στο Eurocup. Η Τζέσικα Τόμας με 24 και η Κεγιάνα Γκρέιβς με 16 πόντους πάλεψαν περισσότερο για τις νταμπλούχες Ελλάδος.

Οι «ερυθρόλευκες» μπήκαν δυνατά στον επαναληπτικό και στο τρίλεπτο προηγήθηκαν με πέντε (6-11). Όμως η Μονπελιέ γρήγορα ισορρόπησε και με ένα 12-0 μεταξύ πρώτης και δεύτερης περιόδου ξέφυγε με 30-18. Η ασταμάτητη Μαβούνγκα οδήγησε τις Γαλλίδες στο 39-26, αλλά ο Ολυμπιακός χάρη στις Τόμας και Γκρέιβς βρήκε τον τρόπο να ξαναμπεί στο παιχνίδι μειώνοντας στους οκτώ, 43-38, λίγο πριν το ημίχρονο. Στο τρίτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενες έχασαν πλέον οριστικά την επαφή τους με το σκορ. Η Μονπελιέ άρχισε να… ξεμακραίνει γρήγορα (50-40) και έφτασε μέχρι και το +22 δίχως να απειληθεί πότε από τον Ολυμπιακό.

Δεκάλεπτα: 28-18, 44-38, 66-55, 86-67

BLMA (Πετίτ): Λούντγκουιστ 7 (1), Μιλαπί 8, Ουίλιαμς 6 (1), Μαβούνγκα 23 (2), Κάμπα 7 (1), Ούιτκομπ 19 (2), Ντουσέ 13 (3), Μπερνί, Τσατσουάνγκ 3 (1).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παντελάκης): Τόμας 24 (4/6 τρίπ., 4/9 δίπ.), Αυτζή, Σωτηρίου, Γέμελος 12 (3/7 δίπ., 2/5 τρίπ., 4 ριμπ., 3 κλεψ.), Γιουρτσένκοβα 1, Σταμάτη, Παυλοπούλου 4 (2/4 δίπ., 4 ρίμπ.), Νικολοπούλου 9 (2/3 δίπ., 5/6 βολ.), Γκρέιβς 16 (6/14 δίπ., 8 ρίμπ.), Κοσμά, Σταμολάμπρου, Σπυριδοπούλου 1.

Ο Γιώργος Παντελάκης δήλωσε μετά το παιχνίδι ότι: «Ηρθαμε στην Γαλλία να παίξουμε έναν τελικό, όμως δυστυχώς αυτός ήρθε στην αρχή της σεζόν όπως και πέρσι. Παίξαμε με μία ομάδα που πραγματικά έχει πολλές και ταλαντούχες παίκτριες. Θεωρώ ότι στην τακτική μας ήμασταν καλοί, απλά εκεί που δεν τα πήγαμε καλά σε σχέση με το πρώτο ματς ήταν στην ατομική μας άμυνα. Αυτό ήταν το πρώτο στοιχείο που πρέπει να κρατήσουμε και να διορθώσουμε στη συνέχεια. Από εκεί και πέρα είχαμε ένα πρόβλημα στο ριμπάουντ και ήταν λογικό, γιατί η BLMA διαθέτει πάρα πολύ ψηλά και δυνατά κορμιά. Σε αυτό το επίπεδο όταν ανοίξει το παιχνίδι και ανοίξει ο ρυθμός, είναι ένα στοιχείο του παιχνιδιού το οποίο σίγουρα για εμάς δεν είναι συνηθισμένο. Η αθλητικότητα είναι διαφορετική και οφείλουμε να ελέγχουμε τον ρυθμό. Χάσαμε την συγκέντρωσή μας κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο και ήταν μία διαφορά που ανέβαινε σιγά σιγά προς τα επάνω. Μία ήττα που έκλεισε με ένα μεγάλο σκορ, αλλά η ομάδα έχει δείξει πολύ ωραία δείγματα γραφής σε επίθεση και άμυνα και έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Είμαστε στην αρχή της σεζόν και έχουμε τρεις καινούριες αθλήτριες και είμαι αισιόδοξος για την πορεία της ομάδας σε αυτήν την σεζόν».

Η συνέχεια στο Eurocup

Οι ερυθρόλευκες θα συνεχίσουν πλέον στο Eurocup. Εκεί θα βρεθούν στο Group G, όπου θα τεθούν αντιμέτωπες με τις VBW CEKK Cegled (Ουγγαρία), Basket Namur Capitale (Βέλγιο) και Valencia (Ισπανία).


Αναλυτικά το πρόγραμμα στο Eurocup

16/10 1η αγωνιστική
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ – Basket Namur Capitale

24/10 2η αγωνιστική
Valencia - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ

30/10 3η αγωνιστική
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ - VBW CEKK Gegled

7/11 4η αγωνιστική
Basket Namur Capitale - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ

27/11 5η αγωνιστική
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ - Valencia

05/12 6η αγωνιστική
VBW CEKK Cegled - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάνε like στη σελίδα του bam.gr στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα του Ολυμπιακού μας:

 

Σχολιάστε

Joomla SEF URLs by Artio
Copyright ©