Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συγκλονιστικές εικόνες από τις ΗΠΑ

Αμέτρητες πληγές άφησε στο πέρασμά του από τις ΗΠΑ ο τυφώνας Σάντι, όπως φαίνεται και στις παρακάτω συγκλονιστικές φωτογραφίες.

Στις εικόνες που δημοσίευσε το Associated Press από την περιοχή Mantoloking του Νιου Τζέρσεϊ, φαίνεται η καταστροφική μανία της Σάντι που άλλαξε ολοκληρωτικά το τοπίο.

Σπίτια καμένα, πλημμυρισμένα και χτυπημένα από τους ανέμους δημιουργούν ένα σκηνικό αποκάλυψης στο Νιου Τζέρσεϊ, μια από τις περιοχές που υπέστησαν τις μεγαλύτερες καταστροφές από το πέρασμα της Σάντι.


Πάντως ο αριθμός των θυμάτων από τον τυφώνα Σάντι στη Νέα Υόρκη ανεβαίνει, έχοντας φτάσει τους 90, σύμφωνα με όσα μεταδίδει αυτή την ώρα το SkyNews.

Τα περισσότερα θύματα έχασαν τη ζωή τους από πτώση δέντρων, από ηλεκτροπληξία ή πνίγηκαν όταν η πλημμύρα εισχώρησε στα χαμηλότερα σημεία της πόλης.

Την ίδια ώρα ο δήμαρχος της αμερικανικής μεγαλούπολης Μάικλ Μπλούμπεργκ, σε συνέντευξη Τύπου, ανακοίνωσε πως οι αρχές θα ξεκινήσουν να μοιράζουν πόσιμο νερό και «έτοιμα γεύματα» στα προάστια εκείνα που παραμένουν ακόμη χωρίς νερό και ηλεκτρικό ρεύμα. Επίσης θα τοποθετηθούν ειδικές εγκαταστάσεις ώστε οι κάτοικοι να μπορούν να επαναφορτίζουν τα κινητά τηλέφωνα και τους υπολογιστές τους.

Ο Μπλούμπεργκ ανακοίνωσε επίσης ότι τα σχολεία θα επαναλειτουργήσουν την Δευτέρα, επαναλαμβάνοντας την ευχή να έχει αποκατασταθεί πλήρως η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος για περισσότερους Νεοϋορκέζους έως την Κυριακή. Ωστόσο, είπε πως η προσπάθεια για την πλήρη αποκατάσταση της παροχής ηλεκτρικού θα απαιτήσει πολύ χρόνο.

Αποκαθίστανται τα προβλήματα από το πέρασμα του Σάντι - Συναυλία αλληλεγγύης

Η κυκλοφορία του μετρό εν μέρει έχει αποκατασταθεί στη Νέα Υόρκη, αλλά τα προβλήματα παραμένουν για χιλιάδες νοικοκυριά, που εξακολουθούν να μην έχουν ρεύμα μετά το πέρασμα του Σάντι.

Οι αρχές ανακοινώνουν ακόμη τη διανομή ενός εκατομμυρίου δωρεάν γευμάτων για τους ανθρώπους που υποφέρουν.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, εξέδωσε προειδοποίηση για τους επιχειρηματίες που προσπαθούν να επωφεληθούν από την δραματική κατάσταση, αυξάνοντας τις τιμές και κάλεσε τους διανομείς ηλεκτρικής ενέργειας να αποκαταστήσουν τις βλάβες όσο το δυνατόν συντομότερα. Εν τούτοις μερικές γειτονιές δεν θα έχουν ηλεκτρικό ρεύμα μέχρι την 11η Νοεμβρίου, προειδοποίησε ο τοπικός διανομέας ηλεκτρικής ενέργειας.

Στο Μανχάταν τα προβλήματα με το ηλεκτρικό ρεύμα θα έχουν αποκατασταθεί έως το Σάββατο. Συνολικά, περίπου 654.000 σπίτια ήταν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα την Πέμπτη στη Νέα Υόρκη, τρεις ημέρες μετά το πέρασμα του κυκλώνα Σάντι.

Σύμφωνα με το δήμαρχο, Μάικλ Μπλούμπεργκ έχει ξεκινήσει και η διανομή δωρεάν γευμάτων, καθώς, 400 μέλη της Εθνικής Φρουράς και 150 εθελοντές μεταφέρουν τα γεύματα από πόρτα σε πόρτα. Ο Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσε ότι είχε αναπτύξει 12 κινητές κουζίνες ικανές να προετοιμάζουν 200.000 γεύματα την ημέρα. Διανομή τροφίμων και ειδών ένδυσης γίνεται, ειδικά μπροστά από ορισμένες εκκλησίες.

Το μετρό που μεταφέρει 5,5 εκατομμύρια επιβάτες την ημέρα έχει αρχίσει να επαναλειτουργεί από την Πέμπτη και θα είναι δωρεάν για δύο ημέρες, προς μεγάλη ανακούφιση των κατοίκων μιας πόλης που ασφυκτιά όταν κινούνται μόνο τα αυτοκίνητα.

Προβλήματα παρατηρούνται και με τα κινητά τηλέφωνα που συχνά δεν λειτουργούν, ενώ και πολλά καταστήματα παραμένουν ακόμη κλειστά.

Συναυλία αλληλεγγύης για τα θύματα του Σάντι, με τη συμμετοχή μεγάλων αστεριών της αμερικανικής μουσικής σκηνής, όπως ο Μπρους Σπρίνγκστιν ανακοινώθηκε την Παρασκευή από το NBC. Τα έσοδα που θα αντληθούν θα διατεθούν στον Ερυθρό Σταυρό.

Συνολικά, 676.000 άνθρωποι παραμένουν δίχως ηλεκτρικό ρεύμα στη Νέα Υόρκη, οι 227.000 από αυτούς κατοικούν στο Μανχάταν, 103.000 στο Κουίνς, 59.000 στο Μπρούκλιν, 83.000 στο Στέιτεν Άιλαντ και 36.000 στο Μπρονξ, ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία ConEdison. Η λειτουργία του υπογείου σιδηροδρόμου στη Νέα Υόρκη έχει αρχίσει σιγά-σιγά να αποκαθίσταται μερικώς, έπειτα από το καταστροφικό διάβα του Σάντι, ανακουφίζοντας έτσι εν μέρει την κυκλοφορία της αμερικανικής μεγαλούπολης, η οποία είχε πάθει ασφυξία χθες από τα αυτοκίνητα.

Επιπλέον έχει επιβληθεί η αναγκαστική συνεπιβίβαση τουλάχιστον τριών ατόμων σε ένα αυτοκίνητο, για όσους πρέπει να μετακινηθούν προς την ίδια διαδρομή μέσω της γέφυρας του Μανχάταν, με την αστυνομία να βρίσκεται επί ποδός από σήμερα το πρωί, προκειμένου να τηρηθεί το μέτρο που ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Μάικλ Μπλούμπεργκ. Για την Πέμπτη και την Παρασκευή, η κυκλοφορία με τον υπόγειο σιδηρόδρομο θα γίνεται δωρεάν. Ωστόσο, ο υπόγειος σιδηρόδρομος δεν κυκλοφορεί πέρα από την 34η οδό, καθώς σε όλο το νότιο Μανχάταν δεν υπάρχει παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Παράλληλα, οι γραμμές του νεοϋρκέζικου μετρό δεν λειτουργούν σε όλο το μήκος τους.

Όπως πρόσθεσε ο Μπλούμπεργκ, 6.800 άνθρωποι εξακολουθούν να βρίσκονται στα κέντρα υποδοχής που άνοιξαν πριν την επέλαση της μεγάλης θεομηνίας το βράδυ της Δευτέρας.

Πηγή: www.protothema.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάνε like στη σελίδα του bam.gr στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα του Ολυμπιακού μας:

 

Σχολιάστε

Joomla SEF URLs by Artio
Copyright ©