Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπαρτζώκας: «Μας έσφιγγε η πίεση»

Στην πίεση που νιώθουν οι παίκτες του Ολυμπιακού απέδωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας τη νίκη (79-77) επί της Τσεντεβίτα, η οποία ήρθε με τη… ψυχή στο στόμα. 

Ο Έλληνας κόουτς στάθηκε επίσης και στην στήριξη του κόσμου, ενώ θεωρεί πως οι «ερυθρόλευκοι» θα γίνουν καλύτεροι με την προσθήκη του Τζος Πάουελ. 

«Όσοι ήρθαν στο γήπεδο, κατάλαβαν πόσο πίεση είχαμε. Έπρεπε να κερδίσουμε οπωσδήποτε για να συνεχίσουμε στην διοργάνωση. Η πίεση θεωρώ ότι φάνηκε από τον τρόπο που σουτάραμε. Σε ελεύθερα σουτ παίκτες όπως ο Περπέρογλου, ο Πρίντεζης και ο Άντιτς αστόχησαν κι έτσι η πίεση μας έσφιγγε. Οι παίκτες μας πρέπει να μάθουν να παίζουν με αυτή την πίεση και πιστεύω ότι έχουν την ικανότητα να το κάνουν. Επί της ουσίας πληρώνουμε το αποτέλεσμα με την Ζαλγκίρις. Αν χάσαμε δεν είχαμε συνέχεια στην διοργάνωση. Ήταν πραγματικά ένας τελικός. Αν αποβάλλουμε όλοι μας την πίεση που μας δημιουργεί ο τίτλος του φαβορί, θα παίξουμε πολύ καλύτερο μπάσκετ», τόνισε αρχικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας και συμπλήρωσε: 

«Η νίκη κρίθηκε από τα 18 μας επιθετικά ριμπάουντ, παλέψαμε για τις κατοχές. Μας έδωσε στήριξη και η εξέδρα, θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο γιατί έσπρωξε την ομάδα στην νίκη. Είναι προφανές ότι χρειαζόμαστε βελτίωση στην άμυνα και αυτό δεν έχει σχέση με τους πόντους. Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε ήρεμοι και να αξιολογήσουμε τα πράγματα θετικά. Αν το κάνουμε, θα γίνουμε καλύτεροι. Η εμφάνιση μας προφανώς δεν αφήνει κανέναν ευχαριστημένο. Αυτό που μετράει είναι η νίκη». 

Για να καταλήξει: «Ποτέ δεν πρέπει να υποτιμάμε μια νίκη, έχω την αίσθηση πως θα παίξουμε καλύτερα, με τον καινούριο παίκτη θα είμαστε καλύτεροι, θα βρούμε ισορροπία, αρχής γενομένης από το ματς με την Αρμάνι». 

Τέλος, για την απόκτηση του Τζος Πάουελ: «Για την διετία πρέπει να ρωτήσετε τη διοίκηση. Πιστεύω ότι ο παίκτης αυτός μπορεί να ταιριάξει με όλους τους ψηλούς μας και στις δύο θέσεις. Αυτό ήταν το κυριότερο αγωνιστικό στοιχείο. Επίσης είναι καλός χαρακτήρας και την συγκεκριμένη εποχή δεν είχαμε απεριόριστες επιλογές. Βέβαια εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτή την επιλογή και θεωρώ ότι θα μας βοηθήσει αρκετά».

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Κάνε like στη σελίδα του bam.gr στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα του Ολυμπιακού μας:

 

Σχολιάστε

Joomla SEF URLs by Artio
Copyright ©