Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Από μπάλα…μυρωδιά νέας λίγκας

Photo:NewSports Photo:NewSports

Συγχαρητήρια σε όσους μας βάλανε στο γραφικό τρυπάκι. «Ρε μεγάλε δεν έγραψες για Σάλκε- Ολυμπιακός και για Π.Α.Ο.Κ- Ολυμπιακός και κάθεσαι να γράψεις για το λέμε καμιά βλακεία να περνά η ώρα;» Αυτό ρωτάει η συνείδησή μου και όχι μόνο.

Είναι σημαντικά τα όσα είπε ο μεγαλοδικηγόρος στην Καλαμάτα. Είναι σημαντικά γιατί επιτέλους, στις 27/11/2012 έπεσαν οι μάσκες και τα άλλοθι όλων όσων κόμπλαραν χρόνια όταν τους έλεγες ότι έχουμε δύο μερίδες στην Ελλάδα: Ολυμπιακούς και Αντι-Ολυμπιακούς. Για πολύ καιρό ήταν στοιχείο οπαδισμού των Ολυμπιακών το «όλοι σας και μόνοι μας», τώρα είναι μια αλήθεια, με σχέδιο κιόλας –έστω ανέφικτο-.          

Τα ξέραμε και τα ξέρουμε. Πλέον ο Ολυμπιακός έχει να αντιμετωπίσει ένα νέο είδος λάσπης. Ένα κράμα άγνοιας για κάθετί που αφορά το ποδόσφαιρο και μιας τυφλής λασπολογίας τριτοκοσμικής υφής. Θύματα αυτής της λάσπης…δεν είναι οι Ολυμπιακοί αλλά οι οπαδοί του Παναθηναϊκού. Δεν μπαίνω σε ξένα χωράφια, εγώ είμαι Ολυμπιακός. Ο μεγάλος μας αντίπαλος έχει οπαδούς που ξαφνικά πρέπει να καταπιούν ότι τουλάχιστον για φέτος, η ομάδα τους είναι απαξιωμένη. Αφού η άμυνα περί «μικρού μπάτζετ και φτωχού ρόστερ» πάει περίπατο όταν βλέπεις να προελαύνουν τα Γιάννενα, ο Πανιώνιος, ο Αστέρας και ο Λεβαδειακός με την Κέρκυρα, το επόμενο εμπόδιο που θέτουν οι «Συμμαχίες» στην κατάληψη της αλήθειας από τους ταλαιπωρημένους οπαδούς του Παναθηναϊκού, είναι «τα πειραγμένα ζάρια». Η γραφικότητα σε όλη της τη δόξα. Μπαλκόνι που λέμε από θέα. Φαίνονται τα πάντα. Η προσωπική κόντρα και εμπάθεια του αρχηγού της Παναθηναϊκής Συμμαχίας με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, έχει φτάσει να γίνεται εκ μέρους του, κοκκορομαχία επιπέδου δημοτικού σχολείου, εκεί που δε σου φτάνει ολόκληρο γυμνάσιο και λύκειο να ξεχάσεις αυτούς που αντιπαθείς. Κάθε μέρα, όλο και πιο κάτω το επίπεδο.

Σε ένα πρωτάθλημα όπου ο Ολυμπιακός κάνει αγγαρεία, το παίρνει πάλι με τη διαιτησία…Μέσα σε ένα τρίμηνο, παραμυθάκια δεκαετίας κατέρρευσαν εύκολα, δείχνοντας το άλλοθι της ήττας. Που κολλάει η Παναθηναϊκή Συμμαχία με την Παναχαϊκή Συμμαχία; Έλα ντε…Θα δώσω μια εξήγηση που κολλάει «στη λάσπη» που ανέφερα πάνω. Στην άγνοια, αρέσει να κάνει παρέα με την απελπισία. Όταν κάποιος δεν έχει ιδέα από κάτι, ο σύμβουλός του, είναι η απελπισία. Παναθηναϊκός: 20 πρωταθλήματα και άλλα τόσα κύπελλα με κόσμο άνω του 1.000.000. Παναχαϊκή: _.

Ξαφνικά, ο Παναθηναϊκός κάνει εξωτερική εξισορρόπηση στον Ολυμπιακό με την Παναχαϊκή. Να γελάσω ή να κλάψω; Ξαναλέω κάπου εδώ, ότι ο σκοπός είναι το δάκρυ –και το κάθε δάκρυ- για τον ομολογουμένως θεατρίνο του Πλατανιά που έπεσε και πήρε τέτοιο πέναλντι, πρέπει να γίνει οργή κατά του Ολυμπιακού. 2 βδομάδες πριν παίξουμε στο ΟΑΚΑ…Επειδή όμως το πολύ «Κύριε Ελέησον» και ο παπάς το βαριέται, τώρα τα ακούμε όχι μόνο από συγκεκριμένα «αθηναϊκά» όπως θα λεγαν άλλοι μέσα ενημέρωσης αλλά και από κάτι πελοποννησιακά «CNN». Στρατηγικός σύμμαχος του ΠΑΟ η Παναχαϊκή λοιπόν…-ελπίζω να γελάμε όλοι- άντε…πάρετε αμπάριζα και λολη τη Δ Εθνική και το τοπικό για νέους φίλους.

Η ουσία του πλάνου Κούγια, είναι μια νέα λίγκα στην οποία ο Ολυμπιακός δε θα συμμετάσχει. Περνάει άσχημα ο ελληνικός λαός και το γέλιο του ευφραίνει την καρδιά πιο πολύ από ποτέ. Η νέα LoserLeague, θα έχει όλες εκείνες τις ομάδες που ονειρεύτηκαν ένα πρωτάθλημα, ή που θέλουν να μην ξαναδούν τον Ολυμπιακό πρωταθλητή. Το ίδιο είναι..περίπου. Κι όμως μέσα από το γέλιο μέχρι δακρύων, το πράγμα έχει λογική. Είπαμε, πέσανε τα άλλοθι και οι μάσκες. Ο στόχος στην Ελλάδα παραμένει το πώς θα βγάλουμε το μάτι του γείτονα που είναι ωραίο, πριν καν δοκιμάσουμε κανένα γυάλινο, έστω έγχρωμο. «Δεν μπορώ να σε ανταγωνιστώ, θα σε αποκλείσω». Αυτό είναι το clue. Ξέρουμε ότι κάτι τέτοιο δε θα γίνει, όμως ας σκεφτούμε τον κόσμο που θα ήθελε κάτι τέτοιο. Επίσημα θα έκανε το ελληνικό ποδόσφαιρο Γ’ τοπικό. Ερασιτεχνικό και μάλιστα κακώς καμωμένο. 60 χρόνια πίσω το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ε και; Ο Ολυμπιακός δε θα παίρνει πρωτάθλημα και αυτό θα είναι αντιστάθμισμα για κάθετί αρνητικό. Σημείο συνάντησης, το αντιολυμπιακό μίσος. Τη νέα LoserLeague– το όνομα το προτείνω εγώ- θα έχει τα τηλεοπτικά του δικαιώματα σε τοπικά κανάλια όπως αυτό που έδωσε τη συνέντευξη ο γνωστός ποινικολόγος και η χρηματοδότηση των χορηγιών θα γίνεται ακόμη και από την «εβγα» της κάθε γειτονιάς.

Ωραία ιστορία…σχεδόν χριστουγεννιάτικη. Με σεβασμό, -είτε το θέλουμε είτε όχι έχουμε- στον κόσμο του Παναθηναϊκού, τον παρακινούμε να ξυπνήσει…όλα αυτά θα τον «εξαϋλώσουν» ποδοσφαιρικά και ο πήχης του θα τεθεί από ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα από ποδόσφαιρο και εν γένει από θέαμα. Ακόμη και παραδοσιακοί Παναθηναϊκοί, έχουν φτάσει να λένε : «Φτιάξε ομάδα, ΒΑΛΕ ΛΕΦΤΑ και μετά μίλα για παρασκήνιο». Το μόνο σίγουρο, σε όλα αυτά, ο Ολυμπιακός πρέπει να γελάει. Ο μη διάλογος πρέπει να είναι η μόνη στρατηγική, μέχρι να βρεθεί κάποιος που θέλει αληθινά να κάνει κάτι καλό στο πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από ανθρώπους σαν το Σαββίδη –κακά τα ψέματα-. Αν το σύστημα αποκτήσει τέτοιους παράγοντες, το ίδιο θα αποβάλλει «χτεσινούς και περαστικούς».

Αλέξανδρος Δρίβας

ΥΓ: Τα ζάρια είναι πειραγμένα λέει η Παναθηναϊκή Συμμαχία. Συμφωνούμε. Ειδικά στα μεταξύ μας ντέρμπι είναι κολλημένα στα ντόρτια.

ΥΓ 1 Κι όμως: Ο Σαββίδης θα βελτιώσει και την εξέδρα του ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ θα γίνει ο «υγιής εχθρός» του Ολυμπιακού. Περιμένουμε πώς και πώς όλο και περισσότερες ομάδες να έχουν την τύχη του ΠΑΟΚ. Δεν είναι τυχαίο όμως: 2 ομάδες έχουν ΚΟΣΜΟ. Και οι δύο, είναι εκτός κρίσης…και συναγωνισμού. 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(12 ψήφοι)

Κάνε like στη σελίδα του bam.gr στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα του Ολυμπιακού μας:

 

Σχολιάστε

Joomla SEF URLs by Artio
Copyright ©