Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιστορία εν τη γενέσει της!

Ρε μάγκες, τι ματσάρα έχουμε την Τετάρτη; Εδώ και καιρό είχαμε σημαδέψει αυτό το ματς αλλά τώρα που πλησιάζει μπορείς να καταλάβεις το μέγεθος του.

Έχετε καταλάβει πως πάμε να πετάξουμε εκτός των «16» την Άρσεναλ των 300 εκατομμυρίων για δεύτερη φορά στην ιστορία της; Ο Θρύλος μας πάει να παίξει σε έναν «τελικό» την πρόκριση, έχοντας κατακτήσει το πάνω χέρι σε δυο αποτελέσματα. Η πρόκριση είναι το τελικό ζητούμενο και όπως και να έρθει θα γράψει ιστορία. Όμως εγώ πιστεύω στη νίκη. Η ομάδα μου έχει δείξει πως μπορώ να της έχω εμπιστοσύνη και μέσα στο «φλεγόμενο» Καραϊσκάκη θα μπορέσει να πάρει την ιστορική πρόκριση με νίκη και νέο ρεκόρ βαθμών.

Η Άρσεναλ έχει δυο πολύ ποιοτικές απουσίες με τους Σάντσες και Καθόρλα να είναι εκτός μάχης αλλά  αυτό δεν είναι κάτι που θα της στερήσει το ρόλο του μεγάλου φαβορί. Είναι μια από τις καλύτερες ομάδες του νησιού και γενικότερα της Ευρώπης. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλή ομάδα, παίζει μέσα στην έδρα του, που του δίνει έξτρα βοήθεια, και έχει αβαντάζ λόγω της νίκης του στο Λονδίνο. Όμως η Άρσεναλ είναι ομάδα που μπορεί να πάρει αποτέλεσμα παντού. Διαθέτει μια άριστη επιθετική λειτουργία και αν της βγει το ματς μπορεί να σκοράρει πολλά γκολ.

Το πρόβλημα της είναι στην άμυνα και εκεί πρέπει να ποντάρει ο Ολυμπιακός, όπως στο πρώτο ματς. Γι αυτό και πιστεύω πως ο Σίλβα δεν θα βάλει τελικά και τον Καμπιάσο στα χαφ, μαζί με Μιλιβόγεβιτς και Κασάμι. Θέλει να είναι συμπαγής και να κερδίσει τη μάχη του κέντρου, αλλά δεν νομίζω πως θα προτιμήσει να χάσει από την επιθετική του λειτουργία. Αν σκοράρει ο Ολυμπιακός, τότε δυσκολεύει πολύ η πρόκριση για την Άρσεναλ και ο Σίλβα το γνωρίζει αυτό. Όποιος και να σκοράρει πρώτος θα έχει το πάνω χέρι, αλλά του Ολυμπιακού ίσως να του είναι αρκετό το ένα γκολ για να πάρει την πρόκριση. Η μεγάλη τους αδυναμία, κυρίως λόγω του τρόπου παιχνιδιού τους στην επίθεση, είναι στο αμυντικό transition. Όταν δηλαδή έχουν ανέβει τα μπακ και οι Φλαμινί-Ράμσεϊ-Οζίλ στην επίθεση και ο αντίπαλος κάνει γρήγορη αντεπίθεση, τότε δεν προλαβαίνουν να γυρίσουν όλοι στην άμυνα που βρίσκεται εκτεθειμένη. Επίσης έχουν πρόβλημα στις κάθετες κινήσεις των επιθετικών ανάμεσα στα δυο στόπερ τους. Με αυτά τα δεδομένα στο ματς, δύσκολα δεν βάζεις βασικό ένα κανονικό δεκάρι (Φορτούνη ή Τσόρι) και δυο κανονικά εξτρέμ (Πάρντο και Σεμπά).

Όπως και να αποφασίσει ο Σίλβα, αυτοί που θα αγωνιστούν θα πρέπει να το θέλουν όσο τίποτα στον κόσμο και να το βγάλουν αυτό στο χορτάρι. Πάθος, δύναμη, τρεξίματα, πρώτοι στην μπάλα και καθαρό μυαλό τα ζητούμενα από τους παίκτες μας. Αυτά, μαζί με την, δεδομένη, ώθηση από την ερυθρόλευκη εξέδρα θα είναι αρκετά για να γείρουν την πλάστιγγα με το μέρος μας.

Ήδη σκέφτομαι την ώρα που θα πλησιάζω στο Καραϊσκάκη και νιώθω την καύλα να με πλημμυρίζει! Ανυπομονώ να ζήσω αυτή τη βραδιά με τον Θρύλο και να δω την ομάδα μου να γιγαντώνεται. Γιατί αν ο Ολυμπιακός τα καταφέρει και αποκλείσει την Άρσεναλ, τότε το κλαμπ θα περάσει σε άλλο επίπεδο. Ιστορία εν τη γενέσει της!

Όσα φιλαράκια γουστάρουν κάνουν Like στη σελίδα μου για να τα λέμε και απο το fb

Akatanomastos7

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)

Κάνε like στη σελίδα του bam.gr στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα του Ολυμπιακού μας:

 

Σχολιάστε

Joomla SEF URLs by Artio
Copyright ©