Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Βασίλης και οι «βομβιστές»

Γράφει ο Μπάμπης Χριστόγλου


Αν κάποιος κάτσει να φτιάξει ένα λεξικό για το μπάσκετ ή για τα ομαδικά σπορ γενικότερα δίπλα στη λέξη ομάδα θα βάλει τη φωτογραφία του μπασκετικού Ολυμπιακού. Και δίπλα στη λέξη ηγέτης θα μπει η φάτσα του δυνάστη της Ευρώπης, Βασίλη Σπανούλη, που ακόμα και στις όχι και τόσο καλές του βραδιές παίρνει ένα ρόστερ 42 εκατομμυρίων και το πάει βόλτα.


Ο Ιτούδης είχε δώσει στους παίκτες του σαφή εντολή. Δεν ήθελε να χάσει από τον Σπανούλη κι έτσι έστελνε πάνω του συνεχώς βοήθειες. Οι Ρώσοι χτυπούσαν με την ανοχή τω διαιτητών, ο αρχηγός του Ολυμπιακού δεν μπορούσε να δει καθαρά το καλάθι κι έτσι επιθετικά έμοιαζε μπλοκαρισμένος. Μαζί του και ο Ολυμπιακός. Για 20 λεπτά οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούσαν να μείνουν στο παιχνίδι με τον Παπαπέτρου, τον Πρίντεζη και λίγο στο ξεκίνημα τον Μιλουτίνοφ. Ο Τεόντοσιτς τα έβαζε από παντού, η ΤΣΣΚΑ έμοιαζε άνετη. Και πάνω εκεί στην άνεση την πέτυχαν οι ελεύθεροι σκοπευτές του θρύλου. Και την αποτέλειωσε ο Βασίλης. Τη δουλειά την ξεκίνησαν οι Μάντζαρης και ο Παπανικολάου βάζοντας το ένα τρίποντο μετά το άλλο στην Τρίτη περίοδο. Δουλειά που αν είχε γίνει από το πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός θα είχε πάρει πολύ γρηγορότερα κεφάλι στο σκορ.

Έτσι, όμως, είχε πιο πολύ γούστο… Οι δύο τους, λοιπόν, κράτησαν τον Ολυμπιακό σε απόσταση βολής κι επέτρεψαν στον Σπανούλη να γυρίσει στον αγώνα για να τους κάνει την έξτρα πρίμα γκουντ περιποίηση: πάρε και τις μπούκες σου μέσα στην καρδιά της άμυνας τον Ρώσων, πάρε και τα τρίποντα από τα 8 μέτρα που έδωσαν προβάδισμα στον Ολυμπιακό, πάρε και τις πάσες σε αυτούς που έπρεπε και όταν έπρεπε. Από το Μπίλι πήρε την μπάλα ο Γκριν και το μπουμπούνισε όταν το καλάθι για τους Ρώσους έμοιαζε με κλειδαρότρυπα.

Για ακόμα ένα ματς ο Ολυμπιακός έδειξε ότι δεν μασάει. Απέδειξε ξανά ότι είναι με διαφορά η πιο δύσκολη ομάδα, ο πιο δύσκολος αντίπαλος και ότι δεν πέφτει στο έδαφος ακόμα και όταν όλα μοιάζουν τελειωμένα. Και αυτά που γράφω εδώ στον επίλογο μπορείτε να τα υπολογίζετε και ως πρόλογο του κειμένου της Κυριακής. Του κειμένου που θα γράψω για την κατάκτηση της 4ηςκούπας και 3ης μέσα σε 5 χρόνια…

Δείτε τον Μπάμπη Χριστόγλου στην Πόλη με τον Ολυμπιακό:

Video

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Κάνε like στη σελίδα του bam.gr στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα του Ολυμπιακού μας:

 

Σχολιάστε

Joomla SEF URLs by Artio
Copyright ©