Dole Left
Dole Right

Διαβάστε:

 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ........... ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ

Υλικά

Καλαμαράκια 1 κιλό φρέσκα ή κατεψυγμένα

Ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι του τσαγιού

Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ ψιλοκομμένο

Σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες

Ντοματάκι 1 κονσέρβα αποφλοιωμένα ψιλοκομμένα

Ντοματοπολτός 3 κουταλιές της σούπας

Μοσχοκάρυδο 2 κόκκους

Δάφνη 1 φύλλο

Αλάτι -πιπέρι

Κόκκινο κρασί 1 φλυτζάνι του τσαγιού

Νερό 4 φλυτζάνια του τσαγιού

Ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού

Ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας

Πάπρικα γλυκιά 1 κουταλάκι του γλυκού

κοφτό μακαρονακι

Οδηγίες

Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια, τα κόβουμε σε μικρά τεμάχια τα πλένουμε και τα βάζουμε να στραγγίξουν.Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα πλένουνε και τα ψιλοκόβουμε. Σε ρηχή κατσαρόλα βάζουμε το ένα φλυτζάνι ελαιόλαδο, να κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο , τα σοτάρουμε μέχρι να αποκτήσουν χρυσό χρώμα, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια,τον ντοματοπολτό,αλάτι,πιπέρι το μοσχοκάρυδο,το φύλλο δάφνης και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το νερό, την ζάχαρη και τέλος τα καλαμαράκια. Αφήνουμε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά περίπου για 30 λεπτά και αποσύρουμε από την φωτιά. Σε βαθύ τηγάνι προσθέτουμε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο, αφήνουμε να κάψει, προσθέτουμε την γλυκιά πάπρικα , αλάτι και το κοφτο μακαρονακι, το σοτάρουμε περίπου 3-4 λεπτά και σβήνουμε την φωτιά. Σε ταψί ή σε πυρίμαχο σκεύος βάζουμε το κοφτο μακαρονακι,προσθέτουμε τα καλαμαράκια με την σάλτσα τους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε επιπλέον νερό κατά την διάρκεια του ψησίματος. Κλείνουμε τον φούρνο και το διατηρούμε ζεστό μέχρι να σερβίρουμε. Συνοδεύεται ωραία με ταραμοσαλάτα.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάνε like στη σελίδα του bam.gr στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα του Ολυμπιακού μας:

 

Σχολιάστε

  1. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
  2. TAGS