Dole Left
Dole Right

Διαβάστε:

 

Επικίνδυνα γυαλιά ηλίου

Μοδάτα ή μη, λίγη σημασία έχει. Δεν είναι, όμως, ασφαλή, όπως έκριναν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο λόγος για γυαλιά ηλίου εμπορικής επωνυμίας «Claire’s», με τύπο/αριθμό 38517.

Αποσύρονται από την ευρωπαϊκή αγορά ως επικίνδυνα για τους κατόχους τους, γυαλιά ηλίου άγνωστης προέλευσης, εμπορικής ονομασίας «Claires», με τύπο/αριθμό 38517 και πράσινο χρώμα σκελετού.

Σύμφωνα το Σύστημα Ταχείας Ενημέρωσης (RAPEX) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα συγκεκριμένα γυαλιά ηλίου εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στην Ισπανία.

Δεν ικανοποιούν την ισχύουσα Κοινοτική νομοθεσία που καθορίζει τις βασικές απαιτήσεις ασφάλειας και υγείας των μέσων ατομικής προστασίας.

Μετά από έλεγχο που έκαναν οι αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές, τα γυαλιά ηλίου εμπορικής επωνυμίας «Claire’s», με τύπο/αριθμό 38517 και πράσινο σκελετό, ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού.

Αιτία, η απουσία των απαραίτητων προειδοποιήσεων για τη χρήση τους. Συγκεκριμένα, ενώ τα γυαλιά διαθέτουν φίλτρο κατηγορίας 4, η σήμανση παραπέμπει σε φίλτρο κατηγορίας 3, άρα, «ακατάλληλα για χρήση κατά την οδήγηση».

Ωστόσο, ο χρήστης, ο οποίος δεν είναι δυνατόν να το γνωρίζει, ίσως τα χρησιμοποιήσει κατά την οδήγηση, γεγονός που θα επηρεάσει την όρασή του με κίνδυνο να προκληθεί τροχαίο ατύχημα.

Ήδη, η αρμόδιες υπηρεσίες της Ισπανίας υποχρέωσαν τον προμηθευτή να αποσύρει το προϊόν από την αγορά.

Περισσότερες πληροφορίες για το πιο πάνω προϊόν είναι καταχωρημένες με κωδικό 1099/13 (33η εβδομάδα), στην ιστοσελίδα του RAPEX:

http://ec.europa.eu/consumers/dyna/rapex/rapex_archives_en.cfm

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο αν τα συγκεκριμένα γυαλιά έχουν κυκλοφορήσει  στην Ελλάδα. Καλό θα είναι, ωστόσο, να προσέχουμε λίγο περισσότερο τα ψιλά γράμματα (προδιαγραφές) προϊόντων, ιδίως όταν αφορούν τα μάτια μας!!!

 

Ανδρέας Μορφόπουλος

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάνε like στη σελίδα του bam.gr στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα του Ολυμπιακού μας:

 

Σχολιάστε

  1. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
  2. TAGS