Dole Left
Dole Right

Διαβάστε:

 

Και πάλι εδώ μετά από καιρό για το Θρύλο μας

• Μετά από καιρό τα ξαναλέμε με χαρά μου στο Bam.gr • Θα μπω κατευθείαν στο ψητό και θα μιλήσω για όλα.Για τη φετινή προετοιμασία,τις μεταγραφές,τις πωλήσεις αλλά και τη σημερινή κλήρωση του CL.

1. Η φετινή καινούργια πλέον ομάδα έκανε μια πολύ γερή προετοιμασία με θετικά αλλά και αρνητικά.Στα θετικά συγκαταλέγω τα πολύ δυνατά φιλικά που δώσαμε όπως και τα καλά αποτελέσματα που καταφέραμε να πάρουμε παίζοντας ποδόσφαιρο που προσωπικά είχα χρόνια να δω από το Θρύλο.Στα αρνητικά δεν μπορώ να παραλείψω τη καταπόνιση που όλοι οι ποδοσφαιριστές θα κουβαλάνε πάνω τους από τα μεγάλα και πολλά ταξίδια.

2. Στα θετικά της προετοιμασίας και κατ’επέκταση σε ότι αφορά τις μεταγραφές,νομίζω ότι ο Ολυμπιακός πήρε καλούς,χρήσιμους και πολυθεσίτες,που δείχνουν όρεξη για δουλειά.Ο Ντοσεβί είναι ώριμος ποδοσφαιριστής που προσδίδει ταχύτητα και διεισδύσεις που κάνουν επιθετική την ομάδα.

Ο Αφελάι είναι ο Μιραλλάς που έλειπε και που μπορεί να κάνει πολλές ζημιές από ελεύθερους ρόλους στην αντίπαλη άμυνα.Ο Αμπιντάλ είναι ένας πολύ καλός αμυντικός,έμπειρος και κερδίζει το σεβασμό όλων μέσα στην ομάδα.Ηγέτης και απαραίτητος σαν ήρεμη δύναμη για τα δύσκολα που θα έρθουν όταν έρθουν για την αμυντική μας γραμμή.

Ο Μποτία είναι χρήσιμος ποδοσφαιριστής.Δεν θα τον κατατάξω όμως πιο πάνω σε αξία από τον Σιόβα και τον Αβραάμ.Και οι δύο είναι καλύτεροι ποδοσφαιριστές αλλά πιο αργοί σε ταχύτητα από το Μποτία.

Κανείς τους δεν είναι όμως Μανωλάς.Αυτός που με έχει εξεπλήξει ευχάριστα είναι ο Μαζουάκου ο οποίος είναι απίστευτα ώριμος ποδοσφαιρικά για την ηλικία του.Σωστές τοποθετήσεις,πνευμόνια,εξαιρετικές σέντρες που είχαμε να δούμε πολλά χρόνια και καλός αμυντικός.Θέλει δουλειά θέλει παιχνίδια θέλει εμπειρία.Στα 20 του αν παίζει έτσι και αν συνεχίζει να δουλεύει τόσο σοβαρά,προβλέπω να πηγαίνει σε ακόμα μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή ομάδα.Μπακ χαφ(η θέση που έπαιζα για δέκα χρόνια στον ΑΟΠαγκρατίου από τα 10 έως τα 20 μου χρόνια από το 87 μέχρι το 97.Θέση που απαιτούσε υψηλή φυσική κατάσταση και τυπικότητα καθώς καλύπτεις όλη τη πλευρά).Για να μη τα πολυλογώ το παλικαράκι έχει όλο το μέλλον δικό του και θα βοηθήσει την ομάδα μας σημαντικά.Ο Ελαμπντελαουί πολύ ταχύς,δεν είναι κακός αμυντικά αλλά δεν είναι και ο αμυντικός ολκής.

Μπορεί και πρέπει να δουλέψει και νομίζω ότι σε σχέση με τον Σαλινάκο ότι θα είναι ο βασικός μπακ της δεξιάς μας πλευράς για φέτος.Ο Κασάμι είναι παικταράς.Θα πρέπει όμως να κόψει το ελάττωμα που έδειξε του εκνευρισμού μέσα στο παιχνίδι.Είναι κατά τη γνώμη μου παίκτης στυλ Ζιντάν που της μιλάει της μπάλλας αρκεί να έχει το μυαλό του στο κεφάλι και όχι στο τσαμπουκά.Ο Γκαζαριάν δεν με ενθουσιάζει από καμία άποψη και όπως και με τον Κάμπελ δεν θεωρώ ότι η παρουσία του ότι είναι απαραίτητη.

Για ματς κυπέλλου και θεωρητικά πιο εύκολα ματς πρωταθλήματος είναι ένα εξτρέμ που έχει καλά στοιχεία.Αλλά μέχρι εκεί.Πρέπει να γίνει πιο ομαδικός γιατί δεν τον απασχολεί το πώς θα αξιοποιήσει τους συμπαίκτες του όσο το να σκοράρει από κάθε κουφό σημείο που μπορεί.Καλό είναι να σουτάρεις αλλά ακόμα καλύτερο να βλέπεις ποιος συμπαίκτης σου μπορεί να είναι σε ακόμη καλύτερη θέση από ότι εσύ για να σκοράρει η ομάδα και όχι ντε και καλά ο Γκαζαριάν.Μακάρι να βελτιωθεί και να γίνει απαραίτητος.

Προσωπικά θα τον έδινα δανεικό και θα κρατούσα το Κολοβό που είμαι φαν του παιδιού και εύχομαι όταν επιστρέψει από το δανεισμό του να αποδείξει ότι είναι παίκτης υψηλών προδιαγραφών.Για’μένα η ομάδα και δη ο προπονητής θα έπρεπε να τον έχουν αντιμετωπίσει με περισσότερη ζεστασιά.Ήταν αγχωμένος αλλά δεν είδα πρόθεση να τον στηρίξουν από τη τεχνική ηγεσία.Είναι νομίζω λάθος.Ασφαλώς με Ντουρμάζ,Αφελάι κ Ντοσεβί πού να παίξει ο Κολοβός?Ελπίζω να μη χαθεί όπως βλέπω να μην έχει καμία εξέλλιξη ούτε ο Βλαχοδήμος.Ο Βλαχοδήμος όμως φάνηκε εξαρχής ότι δεν υπολογίζεται.Κάπως έτσι όμως χάθηκε και ο Τάτος που για μένα είχε στοιχεία Ιμπαγάσα και είχε θέση στον Ολυμπιακό.

Ο Ντουρμάζ πιστεύω από τα βίντεο που τον είδα ότι είναι ένα ποιοτικό χαφ που μπορεί να ανεβάσει την ομάδα επίπεδο.Φτάνει να δούμε πώς θα χωρέσει με τον Ντοσεβί και αν θα χωρέσουν και οι δύο μαζί.

Η μεταγραφή Μπενίτεζ δε μου λέει απολύτως τίποτα.Τα στοιχεία που είδα στο ελάχιστο που αγωνίστηκε ήταν κάτι κοντινό σε Ντιόγκο.Δεν κατάλαβα το λόγω που παραχωρήθηκε ο Σέποβιτς ο οποίος πέρσι αν και χρησιμοποιούνταν όποτε το θυμόταν ο Μίτσελ και χατ τρίκ έκανε και γκολ πέτυχε.Το παιδί όμως δεν είχε στήριξη.Θεωρώ ότι στη Μαγιόρκα ίσως δείξει την αξία του γιατί φάνηκε ότι ξέρει τη θέση και είχε πολύ καλά στοιχεία.Δε συμφωνώ με τη παραχώρησή του.

Μακάρι να μας εκπλήξει ευχάριστα ο Μπενίτεζ και να είναι κελεπούρι.Μακάρι…Ο Διαμαντάκος είναι ένα ακατέργαστο «διαμαντάκι» που μπορεί να αποτελέσει μια καλή επιθετική λύση.Πρέπει να δουλέψει όσο μπορεί και να αγωνίζεται.Είναι ένας ώριμος Χούτος και μπορεί να προσφέρει στην ομάδα.Ο Αυλωνίτης έδειξε άριστα δείγματα και θα προτιμούσα χίλιες φορές να μην έχω Μποτία και να πάρει ευκαιρίες το παλικάρι αυτό.

Νομίζω ότι ο Μίτσελ δεν λειτούργησε σωστά στις δύο αυτές περιπτώσεις Κολοβού κ Αυλωνίτη.Δηλώνω φαν και του Μπουχαλάκη που έχει καλύτερα στοιχεία ακόμα και από τον Σάμαρη αλλά πρέπει να διορθώσει το εύκολο λάθος.Είνα παίκτης μεγάλων προδιαγραφών και θα το αποδείξει στο άμεσο μέλλον.Τέλος ο Εντινγκά κάποιες φορές μου δείχνει ότι είναι καλή μεταγραφή και κάποιες άλλες ότι βαριέται τη ζωή του.Και όταν έχεις δει στη θέση του αμυντικού χαφ Στολτίδαρο και Καρεμπέ,ε όσο να’ναι δεν σου λέει και πολλά πράγματα ο Εντινγκά.Προσωπικά πιστεύω ότι και ο Σιόβας κάνει για αυτή τη θέση.

3. Σε ότι αφορά τις παραχωρήσεις δε μπορώ να διαφωνήσω με τη πώληση Σάμαρη ειδικά από τη στιγμή που τον αγόρασες για ψύχουλα και τον πουλάς 10.000.000 ευρώ.Σωστή κίνηση αλλά είχε δέσει με την ομάδα και θα λείψει.Ο Μανωλάς επίσης τρομερή πώληση που ανοίγει τη πόρτα σε μεγάλους Ευρωπαϊκούς συλλόγους να δουν ότι είμαστε «μαγαζί» που πλέον εμπορεύεται πολύ καλούς ποδοσφαιριστές.Όμως για να πωλήσεις ένα παίκτη να έχεις αντικαταστάτη.Ο καλός Αβραάμ του παρελθόντος είναι αντικαταστάτης.Ο Αβράαμ που μπήκε προχθές με τη Νίκη Βόλου και ήταν όλο τσαντίλα,προκλητικά αδιάφορος με αποτέλεσμα να δεχθεί γκολ η ομάδα και με χάλια θέσεις αμυντικά,δεν κάνει ούτε για ομάδα της Football league.Δεν του ρίχνω άδικο όταν είδε ότι ο Μίτσελ ξεκίνησε τον Μποτία αλλά δεν είναι αυτή σωστή συμπεριφορά επαγγελματία που παίρνει εκατομμύρια(σε δραχμές χαχα).Πρέπει να ηρεμήσει ο Αβράμης και να είναι σωστός.Το ξαναλέω κι εγώ στη θέση του θα είχα ενοχληθεί. 4. Ακούω για πώληση Χολέβας και Μανιάτη.Θα ήθελα να μείνει ο Μανιάτης σε σχέση με τους δύο.

5. Η κλήρωση μου φάνηκε δύσκολη αλλά θα κρατήσει σε εγρήγορση την ομάδα.Πιστεύω ότι η θέση 2 και 3 είναι στις δυνατότητές μας.

ΥΓ1:Θα πρέπει στον Ολυμπιακό να ξεκαθαρίσουν τι θέλουν.Θέλουν να γίνουμε μια ομάδα που θα βγάζει ποδοσφαιριστές και θα τους πουλάει πριν προλάβουν να δώσουν διακρίσεις στην ομάδα αρκεί να έχουν κέρδος?Ή να χτίσουν ομαδάρα που θα πάρει διακρίσεις και θα παίζει μπαλλάρα και οκ να πουλήσει 1 ή 2 ποδοσφαιριστές για λόγους εσόδων αλλά όχι κάθε χρόνο να ψάχνουμε για βασικούς.Ο Μήτρογλου δώθηκε και όχι μόνο δεν αντικαταστάθηκε αλλά αγωνιούμε αν θα ξαναγυρίσει δανεικός για ένα έτος μπας και λύσουμε το πρόβλημα του κανονιού μπροστά.Με τόσες προσθήκες δε μπορεί να γίνεις ομάδα.Και κάθε φορά μόλις θα πηγαίνει η ομάδα να δέσει θα φεύγουν οι βασικοί με μεταγραφή και μετά άντε να βρεις ισάξιους.Νομίζω πως το ιδανικό θα ήταν το να έχεις τον επόμενο και να πουλήσεις τότε τον προηγούμενο.

ΥΓ2:Το μεγαλύτερο πρόβλημα που βλέπω και μακάρι να μην έχω δίκιο είναι ότι ο κόσμος έχει ξενερώσει.Δεν έχει πια κίνητρο.Όταν βλέπεις πρώτη αγωνιστική μια ομάδα με έναν έλληνα μέσα μόνο και η ομάδα αυτή είναι ο Ολυμπιακός,νομίζω ότι εκεί ξενερώνεις.Εγώ γουστάρω Έλληνες παικταράδες.Δηλαδή ο Γκαζαριάν είναι καλύτερος από το Φετφατζίδη?Αλλά οκ είπαμε πουλάμε πλέον!!!Στο μπάσκετ πήραμε δυο Ευρωπαϊκά γιατί?Γιατί είχαμε παικταράδες έλληνες δεμένο σύνολο και πολύ καλούς ξένους που συμπλήρωναν τη χημεία της ομάδας και έδιναν το κάτι παραπάνω.Ο κόσμος του Ολυμπιακού θέλει νέα κίνητρα να πάει στο γήπεδο.Όταν ξέρει ότι δεν έχει ανταγωνισμό στην Ελλάδα δε μπορεί να πάει να ζήσει την αγωνία ενός αγώνα.

ΥΓ3:Θα τα λέμε πλέον κάθε εβδομάδα με αγάπη και αντκειμενικότητα για ότι συμβαίνει στο Θρύλο με βάση πάντα το πώς βλέπω εγώ σαν Βασίλης τα πράγματα.Μπορεί να είμαι λάθος.Μπορεί σωστός.Όμως έχω μάθει να λέω ότι βλέπω και να είμαι δίκαιος μιας και πολύ απλά λατρεύω τον Ολυμπιακό μας!
Τελευταία τροποποίηση στις
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

Κάνε like στη σελίδα του bam.gr στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα του Ολυμπιακού μας:

 

Σχολιάστε

  1. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
  2. TAGS