Dole Left
Dole Right

Διαβάστε:

 

"Καρφί" της Μέρκελ ο Σνόουντεν!

Τη συνεργασία Σνόουντεν - Γερμανίας στην έρευνα για τις αμερικανικές παρακολουθήσεις του κινητού τηλεφώνου της Άνγκελα Μέρκελ, σηματοδοτεί η συνάντησή του με μέλος του γερμανικού κοινοβουλίου στη Μόσχα.

Πρόθυμος να συνεργαστεί για τη γερμανική έρευνα σχετικά με τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις φαίνεται ότι είναι ο αμερικανός πρώην κατάσκοπος Έντουαρντ Σνόουντεν. Η έρευνα αποτελεί προτεραιότητα για το Βερολίνο ιδιαίτερα μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε για την παρακολούθηση του κινητού της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

Στη Μόσχα μετέβη ο Χανς Κρίστιαν Στόμπελε των Πρασίνων, βουλευτής του γερμανικού Κοινοβουλίου, για να συναντήσει τον Σνόουντεν. Ο τελευταίος εκδήλωσε την επιθυμία του να συμβάλλει στις γερμανικές έρευνες. Όπως τόνισε ο Στόμπελε, ο πρώην υπάλληλος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών φαίνεται να «γνωρίζει πολλά».

Ο Σνόουντεν παρέδωσε στο γερμανό βουλευτή επιστολή με πολύτιμες πληροφορίες τις οποίες ο κύριος Στόμπελε ανέλαβε να διαβιβάσει στη γερμανική κυβέρνηση.

Ωστόσο, αμφίβολη φαίνεται να είναι η περίπτωση της μετάβασης του Σνόουντεν στη Γερμανία για να συμπεριληφθεί η μαρτυρία του. Πιθανότερο σενάριο η εξ αποστάσεως κατάθεσή του ή η μεταφορά του υπό ειδικό καθεστώς στο Βερολίνο.

 

Ανδρέας Μορφόπουλος

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάνε like στη σελίδα του bam.gr στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα του Ολυμπιακού μας:

 

Σχολιάστε

  1. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
  2. TAGS