Dole Left
Dole Right

Διαβάστε:

 

Κλείνουν την κάνουλα στη Χρυσή Αυγή!

Σταματά, άμεσα, η κρατική χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής. Την απόφαση θα λάβει με μεγάλη πλειοψηφία η Ολομέλεια της Βουλής, την Τρίτη. «Ναι μεν αλλά» από το ΣΥΡΙΖΑ, «παρών» το ΚΚΕ και οι ΑΝΕΛ.

Με μεγάλη πλειοψηφία, αλλά και κάποιους «αστερίσκους» εκ μέρους της Αντιπολίτευσης, αναμένεται να εγκριθεί την Τρίτη η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για την αναστολή της κρατικής οικονομικής ενίσχυσης κομμάτων που παραβιάζουν τον Ποινικό Κώδικα, «φωτογραφίζοντας» τη Χρυσή Αυγή.

Στην ψηφοφορία, που έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Τρίτης, στην Ολομέλεια της Βουλής, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανακοινώσει πως θα δώσει θετική ψήφο, ύστερα και από τις τροποποιήσεις της αρχικής πρότασης της κυβέρνησης.

«Παρών» θα ψηφίσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΚΚΕ, ενώ σε «κατά ή αποχή» προσανατολίζονται οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, που αφορά, άμεσα, η τροπολογία.

Η νομοθετική πρόταση, που έχει ενταχθεί στο νομοσχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, προβλέπει ότι : «σε περίπτωση άσκησης δίωξης κατά της ηγεσίας ή του 1/5 των στελεχών ενός κόμματος για εγκληματική οργάνωση ή τρομοκρατική δράση, αναστέλλεται η κρατική χρηματοδότηση, ύστερα από ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή και για τη λήψη απόφασης χρειάζονται 151 ψήφοι».

Λίγο πριν την ψηφοφορία, ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως θα υπερψηφίσει για λόγους συμβολικής συναίνεσης την τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, αν και επιμένει στον όρο της διευρυμένης πλειοψηφίας (151 ψήφοι).

Επίσης, η Αξιωματική Αντιπολίτευση διαφωνεί στη συμπερίληψη του αδικήματος της τρομοκρατικής δραστηριότητας (άρθρο 187α του Ποινικού Κώδικα) στις προϋποθέσεις εφαρμογής της τροπολογίας.

Με τον παραπάνω όρο αντιτίθεται και το ΚΚΕ, το οποίο θα ψηφίσει «παρών».

«Οι διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής ασκήθηκαν ύστερα από εντολές της Κομισιόν, Αμερικανών και Αμερικανοεβραίων», επανέλαβε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Ηλίας Κασιδιάρης.

«Είναι αδιανόητο το κράτος και οι φορολογούμενοι πολίτες να χρηματοδοτούν εγκληματικές ή τρομοκρατικές οργανώσεις που επιχειρούν να καλυφθούν κάτω από το μανδύα του πολιτικού κόμματος» ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης.

 

Ανδρέας Μορφόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάνε like στη σελίδα του bam.gr στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα του Ολυμπιακού μας:

 

Σχολιάστε

  1. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
  2. TAGS