Dole Left
Dole Right

Διαβάστε:

 

Ο Καζαμίας του 2016 από τον «Μπαμ και Κάτω»!

Η απόλυτη... ενόραση είναι εδώ, στο Sportit! Mάθετε πρώτοι όλα όσα θα συμβούν τη νέα χρονιά στο χώρο του ποδοσφαίρου, μέσα από ένα... σπαρταριστό ημερολόγιο

Μέρες που είναι για μπάλα δεν σε αφήνουν να μιλήσεις. Οι ομάδες παίρνουν το παραδοσιακό τους ρεπό κι εσύ για να γουστάρεις αμολιέσαι στον καναπέ σου να δεις τους ξένους. Εδώ δεν κουνιέται φύλλο. Βέβαια, αρχίζουν οι μεταγραφές αλλά και γι” αυτές λίγα μπορείς να πεις.

Ο Ολυμπιακός που έχει λεφτά δεν έχει ανάγκη από παίκτες, ενώ οι άλλοι που δεν έχουν παίκτες της προκοπής είτε δεν έχουν φράγκο είτε έχουν αγκάθια στις τσέπες. Αντίθετα, τώρα στις γιορτές, πολύ κουβέντα μπορείς να κάνεις για όσα θα έρθουν. Φεύγει ένας χρόνος, ένας άλλος έρχεται και σου φτιάχνει το κέφι για να. δεις το μέλλον. Ας ρίξουμε, λοιπόν, μια ματιά στους 12 μήνες που ακολουθούν μέχρι τον επόμενο καζαμία.

Ιανουάριος

Το πρωτάθλημα ξαναρχίζει και μαζί φουντώνει για τα καλά η μάχη της 2ης θέσης. Ο Ολυμπιακός κάνει τη μία βόλτα μετά την άλλη, ο Μπουμάλ προλαβαίνει να μετανιώσει που μετακόμισε στο Κορωπί, ενώ ο Σαββίδης αποφασίζει να καπελώσει και τον Μίχελ που τον έβαλε καπέλο στον Άρνεσεν, που νωρίτερα του είχε φορέσει καπέλο και τον Βεζυρτζή που με τη σειρά του έχει καπελωθεί από τον Κούδα.

Φεβρουάριος

Ο Παναθηναϊκός βρίσκει μετά από μακρά αναζήτηση τον δεξιό μπακ που έλειπε τόσο πολύ από το ρόστερ του. Είναι αθλητικός, γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας και δεν πιάνει θέση ξένου. Το όνομά του; Λουκάς Βύντρα! Την ίδια ώρα η ΑΕΚ παρουσιάζει έναν ξεχασμένο στο Κατάρ που τον έφερε για την οδηγήσει στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος αλλά. Στις πρώτες προπονήσεις ο Πογιέτ καταλαβαίνει ότι ο νέος δεν μπορεί να πάρει τη θέση του Πλατέλλα στην 11άδα. Ο Βαγγέλης είναι ένα σκαλί πάνω.

Μάρτιος

Ο Ολυμπιακός έχει ήδη και μαθηματικά πάρει το πρωτάθλημα και ο Μάρκο Σίλβα πονοκεφαλιάζει να βρει τρόπο να κρατήσει τους παίκτες του στην τσίτα. Την ίδια ώρα ο Αστέρας Τρίπολης έχει συνέλθει για τα καλά, οι «εξυγιαντές» συνεχίζουν τις γκέλες κι έτσι το πρωτάθλημα της 2ης θέσης έχει γίνει πιο συναρπαστικό και από κούρσα 100 μέτρων σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Απρίλιος

Τα βάσανα για τους άλλους συνεχίζονται καθώς και οι τρεις «διώκτες» του Ολυμπιακού – ο θεός να τους κάνει – μένουν εκτός και από το Κύπελλο Ελλάδας από ομάδες της σειράς. Ο Ολυμπιακός συνεχίζει και φτάνει στον τελικό και το μόνο που τους μένει είναι να φωνάζουν πως τον ευνόησε σκανδαλωδώς η κληρωτίδα. Αφού, ρε μπαγλαμά, αποκλείστηκες τι φωνάζεις;

Μάιος

Η «συμμαχία» δοκιμάζεται: Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Αστέρας Τρίπολης αρχίζουν τη μάχη των πλέι οφ και σπρώχνονται για να τερματίσουν δεύτεροι. Συγκλονισμένοι η κοινή γνώμη παρακολουθεί τις επικές μονομαχίες των τεσσάρων διεκδικητών οι οποίες βγάζουν στον αφρό την ΑΕΚ με αυτογκόλ του Εσιέν στο τελευταίο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα στη Λεωφόρο. Οι οπαδοί σκασμένοι αρχίζουν τις. ανακατασκευές αλλά η διοίκηση δηλώνει περήφανη διότι το καμάρι της ο Εσιέν κατάφερε να μείνει ενεργός μέχρι το καλοκαίρι.

Ιούνιος

Ο Ιβάν είναι προβληματισμένος που τερμάτισε ξανά τέταρτος στα πλέι οφ και αρχίζει να σκέφτεται ένα ακόμα πλάνο. Αρχίζει, δηλαδή, να ψάχνει νέα καπέλα να βάλει στους καπελωμένους. Στον Παναθηναϊκό παίζει χοντρή αφραγκία, ο Πατέρας κάνει την πάπια και μερίδα νοσταλγών αρχίζει να οργανώνει συλλαλητήριο για την επιστροφή του Τζίγκερ καβάλα σ” άσπρο άουντι!

Ιούλιος

Ήδη έχουν παρελάσει περί τα 374 ονόματα από τα πρωτοσέλιδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού με τον Ροναλντίνιο και τον Ρομπίνιο να είναι πάλι μία ανάσα από το Λιμάνι. Στην ΑΕΚ οι μεταγραφές αργούν γιατί δεν βάζει το χέρι η Δούρου στην τσέπη να βοηθήσει και στο μπάτζετ, ενώ στον Παναθηναϊκό ψάχνουν πάλι δεξιό μπακ. Α! Και επιστρέφει ο Νίνης που είχε φύγει τον Γενάρη για να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να παίξει μπαλάρα και να γίνει πιο επιθετικός.

Αύγουστος

Το πρωτάθλημα ετοιμάζεται να ξεκινήσει με τον Ολυμπιακό να έχει κάνει ξανά 10-12 μεταγραφές. Τα πρωτοσέλιδα στέλνουν ακόμα τον Μαζουακού σε όλη την Ευρώπη, ενώ ο Ροπίνιο δηλώνει λάτρης της τακτικής και του ποδοσφαιρικού μοντέλου του Σίλβα. Στον ΠΑΟΚ οι καπελωμένοι δεν μπορούν να βρουν άκρη και η ομάδα παραμένει με τους περυσινούς παίκτες και τα διαρκείας σε τριψήφιο αριθμό. Στην ΑΕΚ αποφάσισαν να κάνουν πρωταθλητισμό αλλά μετά το ξανασκέφτηκαν και είπαν να το ρίξουν στη δικαιολογία. Η γκρίνια είναι πολύ φτηνότερη από τις μεταγραφές. Ο Μπεργκ φεύγει για Ιταλία, ο Εσιέν το κόβει, ο Πατέρας παραμένει άφαντος.

Σεπτέμβριος

Πρώτα ματς, πρώτες γκέλες για τους «εξυγιαντές» που μένουν νωρίς πίσω στην κούρσα του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός ακόμα δεν έχει χάσει στο πρωτάθλημα, ενώ στο Τσάμπιονς Λιγκ πέφτει με Ρεάλ, Παρί Σεν Ζερμέν και Βόλφσμπουργκ. Την κλήρωση την έκανε ο προσκεκλημένος από την ΟΥΕΦΑ στη Νιόν, Γιώργος Γκιρτζίκης!

Οκτώβριος

Στο πρώτο ντέρμπι αρχίζουν τα μπάχαλα, πέφτουν οι πρώτες χοντρές ποινές και η αγανάκτηση χτυπά κόκκινο. Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ αποφασίζουν μια Κυριακή βράδυ να αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα αλλά τη Δευτέρα το σκέφτονται ξανά και μένουν σ” αυτό. Ο Πατέρας έχει πια βγει εμπρός. Οι μεταγραφές έχουν τελειώσει άρα το σπορ είναι φτηνό.

Νοέμβρης

Ο Ολυμπιακός καταθέτει αίτημα στη Λίγκα να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα και η 2η του ομάδα μπας και βρει λίγη κόντρα από έναν αντίπαλο. Κάνει μόνο νίκες κι έχει πάρει ουσιαστικά ένα ακόμα πρωτάθλημα παρά το γεγονός ότι είναι η μόνη ομάδα που παίζει στην Ευρώπη. Η ΑΕΚ αποκλείστηκε από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ κι έμεινε εκτός Γιουρόπα από την Καμπάλα! Ήταν η σειρά της, βλέπετε, μετά τα στραπάτσα του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού. Ο «Δικέφαλος» αποκλείστηκε από τη Ραπίντ Βιέννης ενώ ο Παναθηναϊκός πέρασε απευθείας στους ομίλους του Γιουρόπα αλλά δεν πήρε άδεια συμμετοχής.

Δεκέμβρης

Λίγο πριν τις γιορτές κάθε ομάδα ψάχνει αυτό που της λείπει. Ο Ολυμπιακός αναζητεί – όπως και φέτος – έναν αντίπαλο της προκοπής, η ΑΕΚ τη Δούρου που δεν βγαίνει στο τηλέφωνο κι έτσι το γήπεδο παραμένει μακέτα, ο ΠΑΟΚ ένα νέο πλάνο καθώς ο Σαββίδης είναι απογοητευμένος από τους «καπελωμένους» και ο Παναθηναϊκός αναζητεί ένα δεξιό μπακ. Δεν έχει, όμως, φράγκο. Ο Πατέρας έχει προλάβει κι έχει (ξανα)εγκαταλείψει την ομάδα πριν αναγκαστεί να βάλει το χέρι στην τσέπη.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Κάνε like στη σελίδα του bam.gr στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα του Ολυμπιακού μας:

 

Σχολιάστε

  1. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
  2. TAGS