Dole Left
Dole Right

Διαβάστε:

 

Σκάνδαλο : Δίνουν αύξηση στους εαυτούς τους

«Παράθυρο» για αύξηση στις συντάξεις που παίρνουν συνταξιούχοι βουλευτές, δήμαρχοι, κοινοτάρχες και νομάρχες, ανοίγει εγκύκλιος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, μέσω της αναγνώρισης πλασματικής προϋπηρεσίας.

Ευλογούν πάλι τα γένια τους!   Ρουσφέτι για την αναγνώριση πλασματικής προϋπηρεσίας για συνταξιούχους βουλευτές, υπουργούς, προέδρους κοινοτήτων, δημάρχους και νομάρχες χαρακτηρίζεται εγκύκλιος του επικουρικού ταμείου του ΙΚΑ (ΕΤΑΜ). Στόχος της είναι οι «άρχοντες» να μπορούν να μεγαλώσουν το ύψος της σύνταξής τους.

Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία» της Τρίτης, η εγκύκλιος-σκάνδαλο κατατέθηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και ψηφίστηκε, όπως φαίνεται, νύχτα στη Βουλή.

Δίνει το δικαίωμα αναγνώρισης προϋπηρεσίας τόσο στο ΙΚΑ, όσο και στο επικουρικό ταμείο του, προκειμένου κάποιος να αυξήσει τα έτη ασφάλισής του όσο κατείχε τα δημόσια αξιώματα.

Ως εδώ εντάξει!  Ωστόσο, η ρύθμιση λαμβάνει διαστάσεις σκανδάλου, αφού επιτρέπει και στους συνταξιούχους αιρετούς άρχοντες να μπορούν κι εκείνοι να αυξήσουν τη σύνταξή τους, μέσα από τα επιπλέον χρόνια που θα αναγνωρίσουν, σε αντίθεση με τους κοινούς θνητούς συνταξιούχους.

Αυτοί οι τελευταίοι δεν έχουν καμία τέτοια δυνατότητα σε κανένα ασφαλιστικό ταμείο.

Η εγκύκλιος-φωτιά εκδόθηκε σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 138 του νόμου 4052/12 και δίνει από την «πίσω πόρτα» αυξήσεις στο εισόδημα χιλιάδων συνταξιούχων πολιτικών.

 

Ανδρέας Μορφόπουλος

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάνε like στη σελίδα του bam.gr στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα του Ολυμπιακού μας:

 

Σχολιάστε

  1. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
  2. TAGS