Dole Left
Dole Right

Διαβάστε:

 

Τα λένε για Μπαλτάκο-εκλογές!

Σε βαρύ πολιτικό κλίμα εξαιτίας των αποκαλύψεων της υπόθεσης Μπαλτάκου, συναντώνται στις 10:00 π.μ. της Παρασκευής, Σαμαράς-Βενιζέλος κι ενώ εντείνονται οι πιέσεις για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

 

 

Ένα από τα πλέον κρίσιμα ραντεβού έχουν στις 10 το πρωί της Παρασκευής ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στη σκιά της υπόθεσης Μπαλτάκου που αποκάλυψε ανάρμοστες, πολιτικά, σχέσεις του Μαξίμου με την «εγκληματική οργάνωση» Χρυσή Αυγή.

Στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κρίνεται η παραμονή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και ουσιαστικά αν η χώρα θα οδηγηθεί σε τριπλές εκλογές τον Μάιο.

Μετά την αποκάλυψη του βίντεο Μπαλτάκου – Κασιδιάρη, οι ισορροπίες στον συνεταιρισμό έχουν διαταραχθεί ανεπανόρθωτα.

Η Χαριλάου Τρικούπη που βλέπει τα ποσοστά της στις δημοσκοπήσεις να καταρρέουν, αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να βάλει … λουκέτο.

Αυτό θα συμβεί αν στην κοινή γνώμη επικρατήσει, εν όψει, μάλιστα, εκλογών, η άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ συγκυβερνά με την άκρα δεξιά.

Μπροστά στο καταστροφικό για το κόμμα του σενάριο είναι ξεκάθαρο ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα σκεφτεί ακόμη και το διαζύγιο με τον Αντώνη Σαμαρά.

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται και ο πρωθυπουργός, καθώς δική του επιλογή ήταν ο Παναγιώτης Μπαλτάκος και δεν γίνεται να σηκώνει μόνος του όλες τις «αμαρτίες» ο πρώην, πλέον, γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να μείνει με … Μπαλτάκους στην κυβέρνηση», τόνισε ο Γραμματέας του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης.

Άρα, το μπαλάκι περνάει στο Μαξίμου και στον Αντώνη Σαμαρά που θα πρέπει να δείξει διατεθειμένος να απομακρύνει τα «ακροδεξιά» στοιχεία, στρεφόμενος προς το κέντρο.

Καλή ιδέα, αλλά δυστυχώς για τους κυβερνώντες μη υλοποιήσιμη, θα ήταν η επιστροφή της ΔΗΜΑΡ.

Ως εναλλακτικό σχέδιο για τον πρωθυπουργό φαντάζει ένας ανασχηματισμός ή  αυξημένη συμμετοχή στο υπουργικό συμβούλιο προσώπων από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, πρόταση που θα υποβάλει σήμερα ο κ. Βενιζέλος.

 

Ο Μπαλτάκος φέρνει «τριπλές εκλογές» ;

 

Να διεξαχθεί προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το θέμα Μπαλτάκου, ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Η Άκρα Δεξιά είναι μέρος του συστήματος που κυβερνά σήμερα τη χώρα» δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης από το Παλέρμο της Σικελίας, ο Αλέξης Τσίπρας.

«Κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει τριπλές εκλογές τον Μάιο» είπε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Αργότερα, όμως, ανασκεύασε, λέγοντας ότι την αποκλειστική αρμοδιότητα έχουν ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Την εκτίμηση ότι η χώρα μπαίνει σε νέα εποχή έκανε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, με αφορμή πληροφορίες διεθνών ΜΜΕ, σύμφωνα με τις οποίες είναι θέμα ημερών η έξοδος στις αγορές...

 

Ανδρέας Μορφόπουλος

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάνε like στη σελίδα του bam.gr στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα του Ολυμπιακού μας:

 

Σχολιάστε

  1. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
  2. TAGS