Dole Left
Dole Right

Διαβάστε:

 

ΓΙΑΝΑ ΓΛΥΚΑΘΟΥΜΕ......... ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ

υλικά

1 φλ. ελαιόλαδο
2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
3 φλ. ζάχαρη
4 φλ. Νερό

3 ξυλάκια κανέλλα

4-5 καρφάκια γαρίφαλο

1/2φλ. μέλι
1/2 φλ. καρύδια

1/2 φλ. σταφίδες χωρίς κουκούτσι
1/2 φλ. ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
1-2 κ.γλ.  κανέλα σε σκόνη

1-2κ.γλ γαρίφαλο σε σκονη
1 φλούδα λεμονιού

κανέλλα σε σκόνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες:

1. Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τα ξυλάκια κανέλας, τα γαρίφαλα και τη φλούδα από το λεμόνι, σε μεσαία φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει, σε ξεσκέπαστη κατσαρόλα, για 10-15 και το διατηρούμε ζεστό.


2. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σιμιγδάλι αργά και σταθερά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Ανακατεύετε το σιμιγδάλι με το καυτό λάδι για 10 περίπου λεπτά, σε μεσαία φωτιά, μέχρι να σκουρύνει ελαφρώς προσοχή γιατί καίγεται εύκολα.
3. Προσθέτουμε τους  ξηρούς καρπούς,  τις σταφίδες την κανέλα και το γαρίφαλο σε σκόνη  και ανακατεύουμε.

4.  κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα, προσθέτουμε αργά το καυτό σιρόπι και συνεχίζουμε να  ανακατεύουμε το μείγμα όταν ρίξουμε όλο το σιρόπι ξαναβάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά μέχρι να πήξει. Σβήνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα την κατσαρόλα για 5-6 λεπτά

5. αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα για να πήξει ή το σερβίρουμε σε ατομικά μπολ ή πιάτα, ραντίζοντάς το με επιπλέον κανέλα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Κάνε like στη σελίδα του bam.gr στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα του Ολυμπιακού μας:

 

Σχολιάστε

  1. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
  2. TAGS