Dole Left
Dole Right

Διαβάστε:

 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ... ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙ

ΥΛΙΚΑ

1 Kg χοιρινο κρεας (ΜΠΟΥΤΙ, σε μερίδες)

1 φλυτζάνι ελαιολαδο

1⁄4 Kg Ελιές τσακιστές

1 Ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί (ξηρό)

1 τεμ. μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

1 τεμ. πράσο (σε ροδέλες)

1 κουτ.γλυκου Θυμάρι τριμμένο

1 κουτ.σούπας πελτέ ντομάτας (διαλυμένο σε λίγο νερό)

αλάτι πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Σωτάρουμε το κρέας με το ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.

2.Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το πράσο, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασι.

3.Αφήνουμε να πάρει μια βράση 2 λεπτά και προσθετουμε τον πελτε και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τόσο νερό, ώστε να σκεπάσιε το κρέας.

4.Αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τα γούστα μας.

5.Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρέουμε για μία ώρα περίπου, ανακατεύοντας σε τακτά διαστήματα.

6.Λίγο πρίν το τέλος προσθέτουμε τισ ελιές και το θυμάρι και σιγοβράζουμε για ένα τεταρτάκι ακόμα.

Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας, πατάτεσ τηγανητές ή ρύζι.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Κάνε like στη σελίδα του bam.gr στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα του Ολυμπιακού μας:

 

Σχολιάστε

  1. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
  2. TAGS