Dole Left
Dole Right

Διαβάστε:

 

Λουτρό αίματος στο Κάιρο

Στο χάος της αβύσσου η Αίγυπτος. Νέα αιματηρά επεισόδια με νεκρούς και τραυματίες έλαβαν χώρα το πρωί της Τετάρτης μεταξύ δυνάμεων του στρατού και οπαδών του ανατραπέντος Προέδρου Μόρσι στο Κάιρο.

Πληροφορίες για μακελειό καταφθάνουν από το Κάιρο. Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, που επικαλούνται στελέχη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, οι αιγυπτιακές αρχές ασφαλείας επιτέθηκαν σε οπαδούς του πρώην Προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι που διαδήλωναν. Στην διάρκεια της εκκαθαριστικής επιχείρησης φέρονται να έχασαν τη ζωή τους 30 άτομα και πολλά άλλα να τραυματιστούν.

Καθημερινά, υποστηρικτές του Μόρσι πραγματοποιούν συγκεντρώσεις στους δρόμους του Καΐρου, με αίτημα την επαναφορά του έκπτωτου Προέδρου της χώρας.

Όπως ανακοίνωσε η Μουσουλμανική Αδελφότητα, το πρωί της Τετάρτης, δυνάμεις του αιγυπτιακού στρατού επιχείρησαν να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους σε δύο μεγάλες πλατείες της πρωτεύουσας.

Ωστόσο το Υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν διαπιστωμένοι θάνατοι, παρά μόνον τραυματίες.

 

Η κυβέρνηση έχει διαβεβαιώσει διεθνείς παρατηρητές ότι σύντομα θα διεξαχθούν εκλογές, ώστε να κλείσει ο γύρος της βίας που ανατρέπει Προέδρους (Μουμπάρακ, Μόρσι) από τις αρχές του 2011.

Υπενθυμίζεται ότι στις 3 Ιουλίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις ανέτρεψαν τον Μόρσι, ύστερα από ογκωδέστατες διαδηλώσεις (17 εκατομμύρια…) αντιπάλων του νέου καθεστώτος, που διαφωνούσαν με τη μετατροπή της Αιγύπτου σε ισλαμικό κράτος.

Δείτε κάποια από τα σημερινά επεισόδια στο παρακάτω video:

<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/3CbBbSMiZzo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

ΑνδρέαςΜορφόπουλος

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάνε like στη σελίδα του bam.gr στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα του Ολυμπιακού μας:

 

Σχολιάστε

  1. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
  2. TAGS