Dole Left
Dole Right

Διαβάστε:

 

ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΚΑΘΟΥΜΕ..... ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ

  • 0

ΥΛΙΚΑ

  • 6 αυγά
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλυτζάνι καρύδια
  • 1,5 φλυτζάνι αλεύρι
  • 1,5 φακελάκι μπέικιν
  • μισό κ.γ κανέλα
  • μισό κ.γ γαρύφαλλο

ΣΙΡΟΠΙ

  • 4 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 3 φλυτζάνια νερό

ΚΡΕΜΑ

  • 750 ml γάλα
  • 5 κ.σ κόρν φλάουρ
  • 3 κ.σ ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάω τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
  2. Χτυπάω τα ασπράδια σε μαρέγκα.
  3. Χτυπάω στο μπλέντερ τα καρύδια (όχι να γίνουν σκόνη) να είναι χοντροκομμένα και τα ανακατεύω σε ένα μπώλ με το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
  4. Ρίχνω μέσα στους κρόκους τη μισή μαρέγκα, ανακατεύω απαλά και προσθέτω τα στερεά υλικά (αλεύρι,καρύδια).
  5. Προσθέτω και την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύω απαλά με σπάτουλα.
  6. Βάζω το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί 25*35 και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς,στις αντιστάσεις για 45 λεπτά.
  7. Αφήνω την καρυδόπιτα να κρυώσει και κάνω το σιρόπι.
  8. Περιχύνω την κρύα καρυδόπιτα με το ζεστό σιρόπι και κατευθείαν κάνω και την κρέμα.
  9. Στο κρύο γάλα ρίχνω τη ζάχαρη και το κόρν φλάουρ και ανακατεύω να διαλυθούν. Μετά βάζω την κατσαρόλα στη φωτιά να βράσει και ανακατεύω καλά μέχρι να πήξει η κρέμα.


Διαβάστε περισσότερα...

ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΚΑΘΟΥΜΕ ....... ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΚΟΛΑΣΗ.

  • 0

υλικα

  • 1 φλ. βιτάμ
  • 5 αυγά
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. φουντούκια αλεσμένα
  • 1 φλ. αλεύρι κοσκινισμένο (για όλες τις χρήσεις)
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
  • 250 γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη

Γλάσο

  • ½ φλ. κρέμα γάλακτος
  • 125 γρ. κουβερτούρα
 
 

Πώς το κάνουμε:

  1. Κτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και προσθέτουμε τις λιωμένες σοκολάτες.
  2. Βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί 28 νούμερο.
  3. Ψήνουμε στους 180 βαθμους σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
  4. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα, την κατεβάζουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το γλάσο.
  5. Περιχύνουμε την σοκολατόπιτα με το γλάσο.
 

Λίγα μυστικά ακόμα

 

Σερβίρεται τέλεια με παγωτό βανίλια!!  Κάτι σημαντικό που πρέπει να προσέξετε είναι το μέγεθος του ταψιού, αν είναι μικρότερο απο 28 πρέπει να το αφήσετε περισσότερο γιατί το μείγμα μας θα είναι πιο ψηλό οπότε θα χρειαστεί και πιο πολυ ψήσιμο. 



Διαβάστε περισσότερα...
  1. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
  2. TAGS