Dole Left
Dole Right

Διαβάστε:

 

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ......Γιουβαρλάκια αβγολέμονο

ΥΛΙΚΑ

750 γρ. κιμά

½ φλ. ελαιολαδο

½ φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι

2 αβγά

3 κ.σ ψιλοκομμένος μαϊντανός

1-2 λεμόνια

αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Βάζουμε τον κιμά σε λεκάνη και προσθέτουμε το ρύζι (το οποίο έχουμε πλύνει 2-3 φορές), το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το ένα ασπράδι από τα αβγά, λίγο χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.

2) Τα ζυμώνουμε καλά.

3)Βάζουμε στην κατσαρόλα το ελαιολαδο. Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα.

4)Μετά τα σκεπάζουμε με ζεστό νερό (και παραπάνω για ζουμερά γιουβαρλάκια) και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά και να μείνουν με όσο ζουμί θέλουμε.

5)Χτυπάμε τους 2 κρόκους και το 1 ασπράδι με το χυμό του λεμονιού, προσθέτουμε ζουμί από τα γιουβαρλάκια για να ζεσταθεί το μείγμα, και περιχύνουμε τα γιουβαρλάκια. Ανακινούμε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά για να δέσει η σάλτσα.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάνε like στη σελίδα του bam.gr στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα του Ολυμπιακού μας:

 

Σχολιάστε

  1. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
  2. TAGS